Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Αιματοβαμμένες οι φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ

Ομάδα κουκουλοφόρων έστειλε στο νοσοκομείο πέντε νεαρούς και κατέστρεψε τα ψηφοδέλτια!

Αιματηρή επίθεση στο ΑΠΘ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε φοιτητές, δύο εκ των οποίων πιο σοβαρά! Κρατώντας καδρόνια εισέβαλαν λίγο πριν από τις 12.00 στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, και κατευθύνθηκαν στον πρώτο όροφο, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές. Απείλησαν τους φοιτητές, αναποδογύρισαν τα σταντ της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, έσπασαν την κάλπη και κατέστρεψαν τα ψηφοδέλτια. Η «μανία» τους συνεχίστηκε στη Γεωπονική Σχολή, στη Φιλοσοφική και στο Πολυτεχνείο.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Χημείο, όπου σήμερα στεγάζεται το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι οι φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας ανέδειξαν για 29η συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ενώ η συμμετοχή των φοιτητών υπήρξε μειωμένη, με την αποχή να αγγίζει σε κάποιες σχολές ακόμα και το 50%.

Ο Θεόδωρος Καραγιάννης, δικηγόρος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, είπε για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Με πρωτοφανή αγριότητα περίπου 30-40 άτομα που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν κυρίως σε φοιτητές της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Πετούσαν πέτρες, ξύλα, μπουκάλια. Χτυπούσαν τους φοιτητές με ρόπαλα και καδρόνια! Επικράτησαν σκηνές πανικού».

Οι κουκουλοφόροι για περίπου μισή ώρα έκαναν «βόλτα» μέσα στο ΑΠΘ σπέρνοντας τον τρόμο. «Εναν φοιτητή από το Τμήμα Δασολογίας τον ακινητοποίησαν, τον κρατούσαν από τα χέρια και τον χτυπούσαν λυσσασμένα. Το παιδί αιμορραγούσε και φώναζε βοήθεια» σημειώνει φοιτήτρια που ήταν παρούσα στα επεισόδια. «Ενας φοιτητής φέρει θλαστικό τραύμα και ο άλλος κακώσεις στο κρανίο και το πρόσωπο. Και στους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ γίνονται κι άλλες εξετάσεις» δήλωσε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης.

Να συλληφθούν

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, αφού ενημερώθηκε για τα αιματηρά επεισόδια από τις πρυτανικές Αρχές, έδωσε εντολή να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθούν όσοι προκάλεσαν τις επιθέσεις και τους τραυματισμούς των φοιτητών. «Μηνύσεις υπέβαλαν και γονείς φοιτητών που τραυματίστηκαν, καθώς επίσης και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ» προσθέτει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Τα αιματηρά επεισόδια καταδίκασαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Με γραπτή ανακοίνωση καταγγέλλει πως «την ώρα που επαναφέρει το άσυλο της παρανομίας, οι κουκουλοφόροι, με τις πλάτες της πλέον, μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια. Η Πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει τη ζωή και να εγγυάται την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας». Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «η Αστυνομία θα μπορούσε, όταν έχουμε κίνδυνο ζωής, να δει πώς θα επέμβει. Αλλά όχι να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, ούτε ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...