Δεν θα πιστέψετε γιατί αυτή η εξάχρονη ζήτησε από τους γονείς της να τής ξυρίσουν το κεφάλι

Ας υποθέσουμε ότι είχατε παιδί. Ας υποθέσουμε οτι ήταν κορίτσι. Ας υποθέσουμε ότι ήταν 6 χρονών. Και τέλος ας υποθέσουμε ότι ήθελε να ξυρίσει το κεφάλι της. Θα την αφήνατε;

Ας υποθέσουμε ότι είχατε παιδί. Ας υποθέσουμε οτι ήταν κορίτσι. Ας υποθέσουμε ότι ήταν 6 χρονών. Και τέλος ας υποθέσουμε ότι ήθελε να ξυρίσει το κεφάλι της. Θα την αφήνατε; 

Η Paige Lucas-Stannard λέει ότι η κόρη της, αφού είδε τον μπαμπά της να ξυρίζει το κεφάλι του, της άρεσε και εξέφρασε την επιθυμία να κάνει το ίδιο. 

1 16

Εκείνη στην αρχή ανησύχησε ότι δεν θα της αρέσει καθόλου ο εαυτός της χωρίς τα μαλλιά της. Αλλά η κόρη της, σίγουρη και αποφασισμένη, τής έδωσε μία απίθανη απάντηση. 
“Αυτό είναι χαζό. Τα κορίτισια μπορούν να φοράνε τα μαλλιά τους με όποιο τρόπο θέλουν”.

2 9

Μετά από αυτή την -αν μη τι άλλο- αποστομωτική απάντηση, η μητέρα της εκπλήρωσε την επιθυμία της ενώ πόσταρε στο μπλογκ της την όλη διαδικασία. 
“Θα μπορούσα να της είχα πει “Γλυκιά μου, είσαι τόσο όμορφη με τα μαλλιά σου” και έτσι θα την έπειθα να μην το κάνει”. Αντί όμως να την κατευθύνει με αυτό τον τρόπο, την άφησε ελεύθερη να αποφασίσει τι θεωρεί ότι την κάνει όμορφη. 

Μάλιστα νιώθει περήφανη που κατά τη διάρκεια της του ξυρίσματος η κόρη της δεν έκλαψε 
ή δεν συμπεριφέρθηκε σαν να χάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Φυσικά, αυτή η ώριμη αντιμετώπιση από μέρους της δεν είναι τυχαία. Όπως γράφει η Paige στο μπλογκ της, “Της έχω μάθει ότι η αξία της δεν βασίζεται στο πόσο όμορφη είναι ή πόσο ωραία μαλλιά έχει- κάτι που εύχομαι να διδάξουν στα παιδιά τους όσο περισσότερες γυναίκες μπορούν από την αρχή”. 

Αυτή η μικρή είναι τυχερή. Και ξέρετε γιατί; Έχει συνειδητοποιήσει αλήθειες που σε άλλες γυναίκες παίρνει χρόνια να καταλάβουν ή απλώς δεν συνειδητοποιούν ποτέ. 

3 3

Πηγή

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ