Πρώην Γαλλίδα υπουργός εξετάζεται για αδικαιολόγητα έξοδα 190.000 ευρώ σε φουλάρια Ερμές

Η πρώην υπουργός δικαιοσύνης εμπλέκεται σε δικαστική έρευνα που εξετάζει αδικαιολόγητες δαπάνες του υπουργείου επί των ημερών της ύψους 190.000 ευρώ. Είναι αλήθεια πως η κα. Ντατί έχει αγάπη για τα φουλάρια Ερμές;

Η πρώην υπουργός δικαιοσύνης εμπλέκεται σε δικαστική έρευνα που εξετάζει αδικαιολόγητες δαπάνες του υπουργείου επί των ημερών της ύψους 190.000 ευρώ. Είναι αλήθεια πως η κα. Ντατί έχει αγάπη για τα φουλάρια Ερμές;

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αποκάλυψη του περιοδικού Le Point πως η πρώην υπουργός δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, Ρασιντά Ντατί αποτέλεσε το επίκεντρο δικαστικής απόφασης για μη δικαιολογημένα έξοδα του υπουργείου σε ρούχα πολυτελείας, κατανάλωση φαγητού και ποτού, γεύματα, αγορές γλυκών, εφημερίδων και φαρμακευτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα η Le Point περιγράφει την αγάπη της πολιτικού για τα προϊόντα πολυτελείας, αναφέροντας πως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον οίκο Dior και αφήνοντας να εννοηθεί πως δαπανούσε χρήματα για το προσωπικό της ντύσιμο και αγορές σε φουλάρια Hermes.

Το δικαστήριο βρήκε αδικαιολόγητα έξοδα που αγγίζουν το ποσό των 190,000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες για την επικοινωνία του υπουργείου, στο πλαίσιο συμβολαίου με την εταιρεία Τζιακομέτι Περόν. Η εταιρία αυτή περιπλέκει την υπόθεση ακόμη περισσότερο, αφού ο ιδιοκτήτης της είναι σύμβουλος και κοντινός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί.

1 17

Η Ντατί, που σήμερα διατελεί ευρωβουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας, αρνήθηκε την απόφαση και απάντησε στις “ψευδείς” κατά τη γνώμη της αιτιάσεις του περιοδικού. “Το υπουργείο δικαιοσύνης δεν με χρηματοδοτούσε για να κάνω προσωπικά έξοδα ή να αγοράζω οποιουδήποτε είδους ρούχα. Δεν ζούσα στο υπουργεία και τα έξοδά μου χρηματοδοτούνταν από προσωπικές μου αποταμιεύσεις” δηλώνει η πρώην υπουργός. “Το δικαστήριο δεν με κατηγόρησε ούτε προσωπικά, ούτε για την περίοδο που διετέλεσα υπουργός” σημείωσε.

Μάλιστα, η πολιτικός με ανάρτησή της στο twitter, επιτέθηκε στο περιοδικό. “Η Le Point αναφέρεται με ψευδείς επιθέσεις στο πρόσωπό μου. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου” αναφέρει στην ανάρτηση.

Ο δικηγόρος της βουλευτή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν εγκαλούσε την υπουργό όπως αναφέρει για αδικαιολόγητες δαπάνες, αλλά αμφισβητούσε τη διαδικασία με την οποία καταχωρήθηκαν τα εν λόγω έξοδα και η οποία δεν ήταν σύμφωνη με σχετική εγκύκλιο για την καταγραφή των εξόδων ενός υπουργείου. Επιπλέον, τονίζεται πως το ποσό των 9800 ευρώ εκτείνεται σε όλην την περίοδο που διετέλεσε υπουργός, δηλαδή επί τρία συναπτά έτη, κάτι που σημαίνει πως το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί παρά σε 270 ευρώ το μήνα. “Οι ελλείψεις που παρατήρησε το δικαστήριο ήταν καθαρά τυπικές, σχετικά με το λογαριασμό του υπουργείου που τίθεται εν αμφιβόλω και όχι για την ίδια την κα. Ντατί.

Πηγή:dimokratianews.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ