Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο Ντιν Μητρόπουλος ετοιμάζει επιχειρηματική «απόβαση»

Ο Ελληνοαμερικανός μέσω της επενδυτικής ομάδας του έχει βάλει στο μάτι κτίρια και ξενοδοχεία της χώρας!

«Το ταλέντο και οι ηγετικές ικανότητες και δυνατότητες των διακεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών αποτελούν τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλο τον κόσμο μια μοναδική και ισχυρή ευκαιρία που μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε έναν επιτυχημένο συμμέτοχο σε αυτή τη συναρπαστική γενιά της τεχνολογίας, των διεθνών επενδύσεων και τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολοι έχουμε συμφέρον να βοηθήσουμε την αγαπημένη Ελλάδα των προγόνων μας, καθώς ενθαρρύνουμε τον μετασχηματισμό της σε αυτή τη συναρπαστική γενιά των ευκαιριών».

Αυτά δηλώνει ο Ντιν Μητρόπουλος, ο δισεκατομμυριούχος ομογενής επιχειρηματίας που θα έρθει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, καθώς θα είναι κεντρικό πρόσωπο σε διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό forum στις 25 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Χίλτον». Επίκεντρο του συνεδρίου η συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης», στην οποία θα λάβουν μέρος ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και γνωστοί επιχειρηματίες της Ελλάδας και της ομογένειας, όπου θα παρουσιαστούν απόψεις και πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση θετικής εικόνας και επιστροφή της Ελλάδας στο ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.

Η προοπτική εξαγοράς

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας φέρεται ότι βρίσκεται σε ομάδα επενδυτών που στηρίζουν συγκεκριμένα private equity funds, τα οποία έχουν συζητήσει με ελληνικές τράπεζες την προοπτική εξαγοράς ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πίσω από ξένους επενδυτές βρίσκονται πολλές φορές και κεφάλαια της ομογένειας της Αμερικής. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις σκέψεις του, ο Ντιν Μητρόπουλος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει απόβαση στη χώρα μας, μια και φέρεται ότι εκτιμά πως οι αποτιμήσεις στην Ελλάδα έχουν πέσει χαμηλά τόσο όσον αφορά την αξία του real estate όσο και πολλών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρίας C. Dean Metropoulos & CO, η οποία ασχολείται με ομόλογα, μετοχές, ακίνητα και άμεσες επενδύσεις σε επιχειρήσεις και κλείνει deals δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καθόλου άσχημη πορεία για ένα φτωχό Ελληνόπουλο που έφτασε εννέα ετών στην Αμερική με τους γονείς και τον αδελφό του. Δεν ξεχνάει τα παιδικά του χρόνια στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης και πάντα αναφέρεται με ευγνωμοσύνη στους γονείς του: «Δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και έκαναν πολλές θυσίες. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα σκέφτομαι πως ό,τι έγινα το χρωστώ σε εκείνους». Σπούδασε στο κολέγιο με υποτροφία και πήρε ντοκτορά από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η ευκαιρία την οποία διέβλεψε στην εξαγορά μιας εταιρίας τον έβαλε στον κόσμο των επενδύσεων. Στα 28 χρόνια της επενδυτικής καριέρας του ο Ντιν Μητρόπουλος έχει επενδύσει 49 δισεκατομμύρια δολάρια σε 82 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες αντιπροσωπεύουν αναγνωρισμένες παγκόσμιες μάρκες, και έχει εξαπλώσει τις επαγγελματικές δραστηριότητές του σε Αμερική, Ευρώπη, Καναδά και Μεξικό.

4rw35tgw45tg 2«Μου αρέσει να ασχολούμαι με τους βασικούς κλάδους, τους οποίους καταλαβαίνω και στους οποίους μπορώ να συνεισφέρω» λέει ο Ντιν Μητρόπουλος. H εταιρία του χαίρει ιδιαίτερης αναγνωρισιμότητας και είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τις άλλες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρίες, για τη μοναδική ικανότητά της να αναδιαρθρώνει και να επαναπροσδιορίζει τις εξαγοραζόμενες εταιρίες, βασιζόμενη στο ταλέντο τους για δημιουργική καινοτομία και μάρκετινγκ, όπως επίσης και στις οικονομικές και λειτουργικές ικανότητές τους. Και όπως έχει πει, «αν είμαι περήφανος για κάτι, αυτό είναι ότι κανείς ποτέ δεν έχασε χρήματα μαζί μας. Η ακεραιότητα και η απόδοση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη CDM & CΟ. Οι αρχές μας είναι το παν». Καθόλου περίεργο λοιπόν που το «Forbes» φιλοξενεί τον Ελληνοαμερικανό επενδυτή στο εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου. Σύμφωνα με το περιοδικό, η περιουσία του ανέρχεται σε 2,1 δισ. δολάρια, γεγονός που τον τοποθετεί στη λίστα «Forbes-400» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και ανάμεσα στους είκοσι πλουσιότερους Ελληνες ανά τον κόσμο.

Οι δύο παιδιά του Εβαν και Ντάρεν που σκέφτονται «out of the box»

Ο 69χρονος σήμερα Ντιν Μητρόπουλος αγαπά να συνεργάζεται με τους δύο γιους του, Εβαν και Ντάρεν, που από μικροί ασχολήθηκαν με τις επιχειρήσεις του πατέρα τους. Ο Evan τελείωσε το γυμνάσιο στα 16 χρόνια του και ήταν ο νεότερος ασκούμενος στα γραφεία της Deutsche Bank στο Λονδίνο. Μαζί με τον αδελφό του άρχισαν από μικρή ηλικία να «συμβουλεύουν» τον πατέρα τους, ο οποίος δεν κρύβει πόσο πολύ περήφανος αισθάνεται για τα παιδιά του. «Τους σέβομαι πολύ, διότι με πιέζουν περισσότερο από τον καθέναν, διότι είναι ευφυείς και πολύ δημιουργικοί. Εχουν ιδέες φρέσκες και ανατρεπτικές στα θέματα του μάρκετινγκ και καταφέρνουν να σκέφτονται διαφορετικά, “έξω από το κουτί”. Τους λέω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να έχουν αρχές και συμπόνια, κάτι που συνεχώς τους τονίζει και 4rw35tgw45tg 1η μητέρα τους. Συμφωνούμε και οι τρεις πως δεν πρέπει να κάνεις κάτι που δεν αγαπάς. Εμείς, ευτυχώς, αγαπάμε αυτό που κάνουμε, καθώς και το ότι δουλεύουμε μαζί» δηλώνει. Εξακολουθεί δε να έχει το ίδιο πάθος, να «νοικοκυρεύει» κάθε εταιρία που περνάει από τα χέρια του, κάνοντάς την κερδοφόρα και πρωτοπόρα.

Φιλανθρωπική δράση

Ο Ντιν Μητρόπουλος και η σύζυγός του Μαριάννα, παντρεμένοι πάνω από τριάντα χρόνια, αναπτύσσουν έντονη φιλανθρωπική δράση υποστηρίζοντας ενεργά και ουσιαστικά πληθώρα φιλανθρωπικών οργανώσεων, ελληνοαμερικανικών και μη. Είναι πολύ ενεργός στα θέματα της ομογένειας και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας (National Hellenic Society). Η διεθνής φήμη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και η ελληνική κληρονομιά του επιδρούν πολύ στην προσέλκυση εξωτερικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ευχή του αποτελεί η προώθηση και η ενθάρρυνση των αλλαγών στο θέμα της διαφάνειας, της απλοποίησης της γραφειοκρατίας και του νομικού συστήματος, καθώς και η δημιουργία ενός «διεθνούς προτύπου» αποτίμησης και συνεργασιών προκειμένου να προσελκύσει το παγκόσμιο κεφάλαιο και να κινήσει την ελληνική οικονομία μπροστά.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...