Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Εκρηξη (!) απελπισίας για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Χιλιάδες κόσμου έξω από τον «Αγιο Σάββα» προτού ξημερώσει! Ταλαιπωρία και λιποθυμίες ηλικιωμένων

Το ρολόι έδειχνε 5.30 το πρωί και την οδό Δημητσάνας, έξω από το Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», είχαν ήδη «αποκλείσει» εκατοντάδες άνθρωποι, σχηματίζοντας μια ασφυκτική ουρά. Ηλικιωμένοι (εξοπλισμένοι με ομπρέλες για τον ήλιο αλλά και με καρεκλάκια), γυναίκες με τα μωρά τους στα καροτσάκια, καλοντυμένοι κύριοι με τις συζύγους τους και μικρά παιδιά με τους γονείς και τους παππούδες τους κατέκλυσαν την είσοδο του νοσοκομείου περιμένοντας το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Η αυτοκινητοπομπή της Αρχιεπισκοπής που μετέφερε το ιερό λείψανο ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του Αιγάλεω στις 9.25 και έφτασε στο «Αγιος Σάββας» λίγο πριν από τις 10.00. Εκείνη την ώρα ουσιαστικά αποκαλύφτηκε η έκρηξη απελπισίας των -χιλιάδων πλέον- πολιτών, που ήθελαν να αγγίξουν τη λειψανοθήκη και να την προσκυνήσουν στο παρεκκλήσι στο προαύλιο του νοσοκομείου.

4e234r3qw4t 1Ο πανζουρλισμός -με λιποθυμίες, δάκρυα συγκίνησης και σπρωξίματα- διήρκεσε όλο το δίωρο (10.00 με 12.00) παραμονής του λειψάνου στο νοσοκομείο. Ο απίστευτος συνωστισμός δεν «επέτρεψε» την προγραμματισμένη περιφορά του ιερού σκηνώματος στους θαλάμους των ασθενών, ενώ λίγοι ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στο εκκλησάκι με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και προσκύνησαν.

Λόγω του πλήθους οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να πανικοβληθούν (φοβούμενοι ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος)! Γιατροί, νοσηλευτές και αστυνομικοί προσπαθούσαν να βάλουν σε τάξη το αγανακτισμένο κοινό και να το καθησυχάσουν. Σε πολλές περιπτώσεις πολίτες ορμούσαν στην είσοδο της μικρής εκκλησίας ζητώντας -ο καθένας για τον δικό του λόγο- προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Καταραχιάς, έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανταπόκριση του κόσμου στο προσκύνημα, που οι Αρχές θα έπρεπε να έχουν προβλέψει» και κατήγγειλε μιλώντας στην «Espresso» την «απαράδεκτη κίνηση του κλεισίματος των πυλών κατά την άφιξη του ιερού λειψάνου, καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά κυρίως ασθενείς και οι συγγενείς τους παρέμειναν εκτός του προαύλιου και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα ιατρεία».

Εμφανώς καταβεβλημένη ασθενής, που μόλις είχε φτάσει στο «Αγιος Σάββας» για το προγραμματισμένο της ραντεβού και ήταν υποβασταζόμενη από αστυνομικό που τη συνόδευε στην είσοδο του νοσοκομείου (προκειμένου να μην «εξοστρακιστεί» από το συγκεντρωμένο πλήθος), μονολογούσε: «Για ποιο λόγο γίνεται σήμερα όλο αυτό; Επρεπε να το προγραμματίσουν κάποιο Σάββατο, ώστε να μπορούμε και εμείς να έρθουμε για τις εξετάσεις μας».

4e234r3qw4t 3Λίγα βήματα πιο πέρα κυρία που αποχωρούσε θυμωμένη αναφώνησε: «Κοιτάξτε! Μπροστά στην ουρά στέκονται άνθρωποι νέοι. Εμείς που έχουμε προβλήματα υγείας γιατί ταλαιπωρούμαστε έτσι;».

Το χαρτάκι-ενθύμιο

Παρόμοιο κομφούζιο επικράτησε μάλιστα και με το χαρτάκι-ενθύμιο με το Απολυτίκιο της Αγίας Βαρβάρας, που δινόταν σε όσους κατάφερναν να προσκυνήσουν το λείψανο. Ανθρωποι κάθε ηλικίας φιλούσαν τα «χαρτάκια» και τα έσφιγγαν στην παλάμη τους. «Θα μπω ξανά στην ουρά να πάρω το απολυτίκιο για την αδελφή μου! Κι εσύ να πάρεις δύο για την κόρη σου και τον άνδρα σου!» είπε μια γυναίκα μιλώντας στη φίλη της, η οποία είχε μείνει πίσω στην ουρά.

Το μεσημέρι το σκήνωμα επέστρεψε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 24 Μαΐου.

Νίκη Κλεισούρα

Απογοήτευση στις ουρές αλλά και «μάχες» έξω από την εκκλησία!

Οσοι ταξίδεψαν χθες από διάφορες περιοχές της χώρας αποκλειστικά για να βρεθούν στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» και να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας αποκαρδιώνονταν αντικρίζοντας την πολυκοσμία και στέκονταν στη σκιά συγκινημένοι αλλά και απογοητευμένοι. «Ελπίζαμε ότι θα σταθούμε 4e234r3qw4t 4τυχερές και θα μπούμε μπροστά στην ουρά, αλλά ήρθαμε αργά» έλεγε μια παρέα ηλικιωμένων γυναικών. Αλλοι μιλούσαν για έλλειψη συντονισμού, την ώρα που έδιναν «μάχη» για να πλησιάσουν το παρεκκλήσι στο προαύλιο: «Δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα! Περιμένουμε τόσες ώρες! Δεν μας βοηθά κανείς και οι αστυνομικοί μάς διώχνουν!» φώναζε εκνευρισμένη μια κυρία καθώς αποχωρούσε από το νοσοκομείο, ενώ ορισμένοι μονολογούσαν «ε, όχι, δεν θα μείνουμε εδώ τόσες ώρες».

Από τη Νέα Φιλαδέλφεια, την Κυψέλη, την Αγία Παρασκευή αλλά και από την περιφέρεια, όσοι έφτασαν στον χώρο «κρατούσαν» μια προσευχή για τους δικούς τους ανθρώπους. «Ηρθα να παρακαλέσω να μας έχει όλους καλά ο Θεός!» είπε η Ελένη Σωτηρίου. Λίγο πιο πέρα, ο απόστρατος αστυνομικός Ανδρέας Αντωνόπουλος ταξίδεψε από τη Μάνη: «Εχω ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα χάρη στην πίστη μου στην Παναγία και την Αγία Βαρβάρα».

Προσευχή για την κόρη

Από τις πρώτες που μπήκαν στο παρεκκλήσι ήταν η Μαρία Μακαρώνη, η οποία είπε πως ένας από τους λόγους που άντεξε την ορθοστασία και τον συνωστισμό ήταν για να προσευχηθεί για την κόρη της που είναι σοπράνο και «θα τραγουδήσει πρώτη φορά σε παράσταση! Ηρθα όμως για να προσευχηθώ και για το καλό της πατρίδας. Οταν έχεις πίστη, όλα μπορούν να συμβούν».

Η κυρία Γεωργία, κάτοικος Αμπελοκήπων, έφτασε στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» λίγο μετά τις 12.00. «Δεν ήξερα πότε θα βρισκόταν το ιερό λείψανο στο εκκλησάκι και θεώρησα πως θα μπορούσαμε να προσκυνήσουμε το μεσημέρι. Σκέφτηκα πως το πρωί είναι ώρα αιχμής για το προσωπικό του νοσοκομείου». Την ίδια ώρα, σαστισμένοι οι νοσηλευτές, δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν το πλήθος, ενώ ορισμένοι σιγοτραγουδούσαν συνωμοτικά: «Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό»!

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...