Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ζωή (μισό) ποδήλατο!

Η πατέντα δύο Βούλγαρων αρχιτεκτόνων και το διαφημιστικό βίντεο με πλάνα από τη Θεσσαλονίκη, που κάνει πάταγο στο ίντερνετ

Ηθελαν να διαφημίσουν την πατέντα τους ονόματι halfbike (μισό ποδήλατο) και τελικά έγιναν πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης! Δύο Βούλγαροι αρχιτέκτονες επέλεξαν την ανακαινισμένη παραλία της νύφης του Θερμαϊκού για το προωθητικό βίντεό τους και μετατράπηκαν σε… τουριστικούς πράκτορες, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου.

eq234trwet 1Στη σχετική πλατφόρμα όπου κάνουν γνωστή την ντιζαϊνάτη δημιουργία τους γίνεται χαμός, με τον κόσμο να ρωτά όχι τόσο για το ποδήλατο (!) όσο για το πανέμορφο τοπίο. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και οι Θεσσαλονικείς ξεχειλίζουν από περηφάνια για την παραλία τους.

Στις εικόνες εμφανίζονται νεαροί με φόντο τον Λευκό Πύργο να κάνουν βόλτες με το πρωτότυπο ποδήλατο στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας. Με κινήσεις τους που θυμίζουν… χορευτικές φιγούρες διαφημίζουν όχι μόνο το ποδήλατο, αλλά περισσότερο τις ομορφιές της πόλης. Τα πλάνα είναι γυρισμένα στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, στις φημισμένες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στα σιντριβάνια νερού που έχουν τοποθετηθεί δίπλα στη θάλασσα, ενώ υπάρχουν λήψεις και σε γνωστή καφετερία, όπου η παραλία είναι στο φόντο.

Ο «σκηνοθέτης» δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στα πλάνα το έργο «Δόντια του δράκου», τις μαρμάρινες στήλες δίπλα στον Λευκό Πύργο που αποτελούν τη νοητή συνέχεια των τειχών της πόλης.

«Κοντά στη Σόφια»

«Διαλέξαμε να κάνουμε το βίντεο στη Θεσσαλονίκη επειδή η Νέα Παραλία της είναι φανταστική. Αγαπάμε πολύ αυτή την πόλη και είναι κοντά στη Σόφια όπου βρισκόμαστε» λέει στην «Espresso» ο Μάρτιν Αγκέλοφ, ένας από τους δύο αρχιτέκτονες και εμπνευστές του μοναδικού τρίκυκλου.

Ο ίδιος έζησε μερικά χρόνια στην Ελλάδα, σε πόλεις όπως η Αθήνα, τα Γιάννενα, η Καστοριά και η Κέρκυρα, ωστόσο, όπως φαίνεται, προτίμησε τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης για να προβάλει και να προωθήσει το φιλόδοξο σχέδιό του.

eq234trwet 4Το μισό ποδήλατο που σχεδίασε και δημιούργησε με τον φίλο του αρχιτέκτονα Μιχαήλ Κλενόφ κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω ίντερνετ εδώ και μόνο λίγες ημέρες, αφού ανέβηκε στην παγκόσμια πλατφόρμα Cickstarter (χρηματοδοτεί πρωτοποριακές ιδέες).

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρακάμπτει τις παραδοσιακές οδούς επενδύσεων, αφού χρηματοδότης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, που επιλέγει να χρηματοδοτήσει μια ιδέα η οποία πρέπει να υλοποιηθεί μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία.

Το 2011 το Cickstarter αποτέλεσε την καλύτερη ιστοσελίδα της χρονιάς, ενώ έως σήμερα μέσω της πλατφόρμας αυτής έχουν χρηματοδοτηθεί χιλιάδες ιδέες, όπως ταινίες, μουσική, θεατρικές παραστάσεις, κόμικς, video games αλλά και έργα που σχετίζονται με τα τρόφιμα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους.

«Εκπαιδεύει την ισορροπία και τα αντανακλαστικά του αναβάτη»

eq234trwet 3«Θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα νέο όχημα που θα ξυπνά το ένστικτο του κόσμου να βγει έξω από το σπίτι του» λέει στην «Espresso» ο Βούλγαρος αρχιτέκτονας και προσθέτει: «Το όχημα αυτό εκπαιδεύει την ισορροπία και τα αντανακλαστικά του αναβάτη, αφού του επιτρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο σώμα του και την ίδια τη διαδρομή. Με βάση αυτές τις σκέψεις, πήραμε τον πυρήνα του μηχανισμού οδήγησης ενός κλασικού ποδηλάτου και το επανασχεδιάσαμε.

»Το halfbike αποτελεί επέκταση του σώματος και επιτρέπει μια ομαλή και εύκολη διαδρομή». Ο ίδιος εμπνεύστηκε τη δημιουργία όταν το 2009 μετακόμισε σε ένα μικρό διαμέρισμα και έψαχνε τρόπο να αποθηκεύσει το ποδήλατο που είχε.

«Ολα άρχισαν σαν χόμπι. Εχουμε όμως μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή, λόγω της δουλειάς μας, ενώ μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την αστική κινητικότητα και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στη σύγχρονη πόλη με τη βοήθεια εναλλακτικών συστημάτων μεταφορών» καταλήγει ο νεαρός Μάρτιν. Τα πρώτα τρίκυκλα αναμένεται να παραδοθούν στους «επενδυτές», που θα χρηματοδοτήσουν τη μαζική παραγωγή τους προαγοράζοντας για τον εαυτό τους ένα όχημα, με τιμές που θα ξεκινούν από 349 δολάρια.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...