Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

«Εκαψε» την 47χρονη ο πρώην βουλευτής

Ο Ευ. Παπανικολάου στην απολογία του για την υπόθεση με τις διαθήκες «κάρφωσε» την ιδιοκτήτρια καλλιτεχνικού γραφείου

Τους συγκατηγορουμένους του στην πολύκροτη υπόθεση με τις πλαστές διαθήκες «κάρφωσε» στην απολογία του ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Παπανικολάου. Ο φερόμενος ως ιθύνων νους της σπείρας που καρπωνόταν περιουσίες ηλικιωμένων (ο ίδιος παρέμενε επί έξι μήνες άφαντος, παρά το ένταλμα σύλληψης!), αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες και εξαπέλυσε βολές κατά άλλων κατηγορουμένων. Ο 82χρονος πρώην βουλευτής έθεσε ευθέως στο κάδρο της ενοχής τη 47χρονη ιδιοκτήτρια καλλιτεχνικού γραφείου Χριστίνα Παναγιωτοπούλου αποδίδοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση!

«Φαίνεται ότι είχε κομβικό ρόλο, καθώς εμφανίζεται να είναι μια παρουσία δυναμική, με διασυνδέσεις, συνοδεία μπράβων, που εμπνέει φόβο και ανησυχία στους λοιπούς εμπλεκομένους και που άρα φαίνεται μόνο περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση να μην είχε» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος. Απαντώντας στις κατηγορίες της 47χρονης ότι της χρωστούσε 30.000-40.000 ευρώ, καθώς τον είχε βοηθήσει (με δανεικά) στην προεκλογική καμπάνια του το 2006 τονίζει: «Δεν της οφείλω ούτε ένα ευρώ από καμία αιτία και δη από τα έξοδα της προεκλογικής μου καμπάνιας. Αλλωστε και η ίδια διαφοροποιείται στις απολογίες της ως προς το ύψος της οφειλής».

Ο Ευάγγελος Παπανικολάου υποστηρίζει ακόμα πως η 47χρονη είχε αναλάβει να προωθήσει σε υποψήφιους αγοραστές τα ακίνητα-φιλέτα που απέκτησαν παράνομα τα μέλη της σπείρας, ενώ λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος των λοιπών εμπλεκομένων: «Στη διαθήκη της Γ.Γ. φέρεται ως μοναδική κληρονόμος η Ι.Π., η οποία ήταν γνωστή και γειτόνισσα της Παναγιωτόπουλου και την οποία προσέγγισε η ίδια η Χριστίνα, καθώς γνώριζε ότι είχε οικονομικά προβλήματα».

Επικαλείται ακόμα απολογίες συγκατηγορουμένων του που αποκαλύπτουν πως η 47χρονη ήταν ο φόβος και ο τρόμος της σπείρας. «Τη Χριστίνα τη φοβάμαι, γιατί συνέχεια γυρίζει με “φουσκωτούς”, ένας από τους οποίους λέει ότι είναι και αστυνομικός, και γενικά κάνει παρέα με ύποπτα άτομα» είχε αναφέρει προανακριτικά ο κατηγορούμενος Σ.Τ.

Κεντρικό ρόλο στην κομπίνα αποδίδει ο 82χρονος και στο ζευγάρι των κατηγορουμένων που εμφανίζονταν ως κληρονόμοι των περισσότερων ακινήτων με διαθήκες που… φύτρωναν (!) ξαφνικά κάτω από την πόρτα του σπιτιού τους. Ηταν μάλιστα εκείνοι που, σύμφωνα με τον ίδιο, τον προσέγγισαν ζητώντας αρχικά τις νομικές υπηρεσίες του και έπειτα προτείνοντάς του να αγοράσει ακίνητα: «Προσωπικά δεν είχα την επιθυμία να αγοράσω κάποιο εκ των ακινήτων, ήξερα όμως ότι φιλικό μου ζευγάρι, του οποίου τον γιο είχα βαφτίσει, αναζητούσε σπίτι και το οποίο τελικώς αγοράστηκε απευθείας στο όνομα του γιου του».

Προβλήματα υγείας

Μετά την απολογία του ο 82χρονος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας («είμαι απλώς μια σκιά ανθρώπου που περιμένει καρτερικά να έρθει το τέλος»), αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. «Ο Ευάγγελος Παπανικολάου, ύστερα από συνεχή παρακολούθηση σε νοσοκομεία, μόλις ένιωσε δυνατός εμφανίστηκε αυθορμήτως και απολογήθηκε. Επεισε με τους ισχυρισμούς του ανακρίτρια και εισαγγελέα, και αντέκρουσε λέξη προς λέξη τις αποδιδόμενες κατηγορίες» δήλωσε στην «Espresso» η συνήγορός του Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Αρπαξαν 12 ακίνητα-φιλέτα αξίας 1.300.000 ευρώ

Δώδεκα ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ, ήταν η παράνομη «λεία» που φέρεται ότι υφάρπαξε με πλαστές διαθήκες η «συμμορία των 10» μέσα σε μόλις πέντε χρόνια!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόλις τα μέλη της σπείρας πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών, τις οποίες κατέθεταν στη συνέχεια στα αρμόδια πρωτοδικεία. Χρησιμοποιώντας ως μάρτυρες άλλα μέλη της ομάδας βεβαίωναν τη γνησιότητα των διαθηκών και αμέσως μετά προχωρούσαν στην εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν κληρονομήσει!

Οι αδίστακτοι δράστες κατηγορούνται επίσης ότι είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των θανόντων, ύψους περίπου 480.000 ευρώ! Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τρεις κατηγορούμενοι, έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...