«Τέλος» η Αλκηστη Πρωτοψάλτη από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Οπως είχαμε γράψει πριν από λίγους μήνες, η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε συμφωνήσει να πάρει το βάπτισμα του πυρός ως ηθοποιός στην τραγωδία του Ευριπίδη…

Χωρίς την Αλκηστη Πρωτοψάλτη (φωτό) έμειναν τελικά οι «Τρωάδες». Οπως είχαμε γράψει πριν από λίγους μήνες, η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε συμφωνήσει να πάρει το βάπτισμα του πυρός ως ηθοποιός στην τραγωδία του Ευριπίδη που θα ανέβει το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Τα δεδομένα άλλαξαν την περασμένη Παρασκευή, όταν ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός γνωστοποίησε ότι η τραγουδίστρια τον ενημέρωσε με επιστολή που του παρέδωσε ότι αποχωρεί από την παράσταση για προσωπικούς λόγους. «Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρώ πως αυτό που “κατακτήσαμε” είναι αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση» σχολίασε ο κ. Λιβαθινός σε δική του ανακοίνωση, ευχαριστώντας δημοσίως την καλλιτέχνιδα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του που δόθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Στάθης Λιβαθινός είχε αναφερθεί στο θέμα της εν λόγω παράστασης, σημειώνοντας τότε πως διαπραγματεύονται εκ νέου το θέμα της αμοιβής της Πρωτοψάλτη.

Γενικότερα η απόφαση της τραγουδίστριας να μη συμμετάσχει στις «Τρωάδες» φαίνεται να σχετίζεται με τις αναρτημένες αποφάσεις στη Διαύγεια, όπου ο Σωτήρης Χατζάκης, πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έχει υπογράψει συμβάσεις με την εταιρία Happy Tone Sound & Lights EΠΕ, συμφερόντων της τραγουδίστριας. Στις συμβάσεις αυτές φαίνεται καθαρά ότι το Εθνικό αναθέτει στην εταιρία της την προετοιμασία, την επιμέλεια και καλλιτεχνική ευθύνη των «Τρωάδων», την οργάνωση της μουσικής επιμέλειας και την επικοινωνιακή προώθηση της παραγωγής αντί συγκεκριμένης αμοιβής για κάθε παροχή υπηρεσίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ