Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Εξέγερση» στο Ιράν για μία Πόρσε!

Κίνημα αγανάκτησης στο διαδίκτυο κατά των πλουσιόπαιδων με αφορμή ένα τροχαίο

Η στραπατσαρισμένη καναρινιά Πόρσε που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα λαμαρίνας μέσα στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι έγινε το σύμβολο της έκρηξης της μέσης τάξης του Ιράν εναντίον της νέας, προκλητικής σε επίπεδο επίδειξης πλούτου ελίτ.

Στη θέση του οδηγού της Boxter GTS που «βρυχόταν» στη λεωφόρο Σαριάτι της Τεχεράνης καθόταν μια πανέμορφη κοπέλα που είχε ταπεινή καταγωγή αλλά μεγάλες βλέψεις.

Στη θέση του συνοδηγού, ο προ δύο ημερών αγοραστής του αυτοκινήτου, νεόπλουτος εγγονός Αγιατολάχ, που θα παντρευόταν σύντομα μια άλλη γυναίκα. Η 20χρονη Παριβάς Ακμπαρζαντέχ έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα δέντρο και η κοπέλα πέθανε ακαριαία. Ο 21χρονος Μοχάμαντ Χοσεΐν Ραμπανί Σιράζι εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Απρίλιο και έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο έκρηξη φθόνου, που κορυφώνεται με σχόλια όπως «τουλάχιστον στον θάνατο υπάρχει ισότητα» κάτω από τις αναρτήσεις των άτυχων νεαρών, ειδικά της κοπέλας. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να γράψουν «καλά ξεκουμπίδια»!

Αυτό που θύμωσε περισσότερο τους σχολιαστές δεν ήταν το γεγονός ότι η Ακμπαρζαντέχ βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενός άνδρα που θα παντρευόταν άλλη, όσο το ότι ούτε καν οι αυστηροί για τον υπόλοιπο κόσμο μουσουλμανικοί νόμοι δεν αγγίζουν τις ζωές της υψηλής «κάστας» στην οποία ανήκε ο Μοχάμαντ Χοσεΐν Ραμπανί Σιράζι. Επίσης, καταγγέλλουν το γεγονός ότι σε μια χώρα που επιβάλλεται η λιτότητα στην εμφάνιση και στον τρόπο ζωής, υπάρχει μια μικρή μερίδα κόσμου που πληρώνει φόρο 140% για να αποκτήσει εισαγόμενο αυτοκίνητο πολυτελείας.

Η κοινωνία βράζει για τους προνομιούχους Ιρανούς και η κίτρινη Πόρσε έγινε το σύμβολο της διαφθοράς και της απάτης που έχει πλουτίσει τους λίγους. Ακόμη και ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ αναγκάστηκε να παρέμβει κάνοντας λόγο για «μερικούς νεαρούς που είναι πολύ υπερήφανοι για τον πλούτο τους και ξεχύνονται στον δρόμο με ακριβά αυτοκίνητα», προκαλώντας «ψυχολογική ανασφάλεια» στην κοινωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...