Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σε ποια μέρη ψάχνουν για τον Μπεν!

Οι πέντε περιπτώσεις που «σκανάρουν» οι Βρετανοί αστυνομικοί και τι αποκαλύπτει ο Ελληνας επιθεωρητής του Γιόρκσαϊρ που έχει ενεργό ρόλο στην υπόθεση

Νέο κύκλο εντατικών ερευνών σε ελληνικό έδαφος, με στόχο την ανεύρεση του Μπεν Νίντχαμ, αρχίζουν σύντομα οι ελληνικές και βρετανικές Αρχές! Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση στην Κω το «θρίλερ» για τον εντοπισμό του (26χρονου σήμερα) Βρετανού αναζωπυρώνεται, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ να βάζουν στο μικροσκόπιο νέες μαρτυρίες και στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Οι έρευνες για τον «μικρό Μπεν» αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι, αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πληροφοριών που συνέλεξε η βρετανική αστυνομία τα τελευταία 24ωρα.

3df3q4tfgweqrt 3Οι πληροφορίες αυτές, χάρη στη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση την Παρασκευή, όταν η οικογένεια Νίντχαμ και η ειδική ομάδα ερευνών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ, με επικεφαλής τον Ματ Φένγουικ και με τη συμμετοχή του ελληνικής καταγωγής Βρετανού επιθεωρητή Παναγιώτη Δέδε, εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Από το τηλεοπτικό πλατό απηύθυναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το αναφέρει στις Αρχές, αλλά και σε όποιον νομίζει ότι έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο νέο να υποβληθεί σε εξέταση ταυτοποίησης με DNA. Τα στελέχη της βρετανικής αστυνομίας που φιλοξενήθηκαν στο στούντιο παρακολούθησαν τη ροή των πληροφοριών κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ενώ για κάποιες πολύ συγκεκριμένες μαρτυρίες, που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές, οι Βρετανοί αξιωματικοί ήρθαν οι ίδιοι σε επαφή με τους μάρτυρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», υπάρχουν πέντε περιπτώσεις τις οποίες ήδη «σκανάρουν» οι Βρετανοί αστυνομικοί με την ΕΛ.ΑΣ. και εντοπίζονται σε Ημαθία (δύο περιπτώσεις), Λάρισα, Μαρμαρίδα της Τουρκίας και Θεσσαλονίκη! Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τελευταία περίπτωση προέκυψε από φωτογραφία που στάλθηκε στην εκπομπή. Οι Βρετανοί αστυνομικοί εξέτασαν ήδη μία άλλη περίπτωση στη Λάρισα, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει σχέση με το εξαφανισμένο αγόρι. Επίσης φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες που γεννήθηκαν στην οικογένειά Νίντχαμ ύστερα από τηλεφώνημα που έγινε από την Πελοπόννησο, με έναν νέο να υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν. Οπως προέκυψε, πρόκειται για άντρα που ήδη έχει υποβληθεί σε τεστ ταυτοποίησης με DNA, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ξεκαθάρισμα

Πάντως τις οριστικές αποφάσεις για το πού θα εστιαστούν οι έρευνες θα τις λάβουν οι Βρετανοί αστυνομικοί αφού ξεσκαρτάρουν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει. «Πρέπει να δούμε ακριβώς τι στοιχεία έχουμε λάβει, ποια πρέπει να ερευνήσουμε και ποια όχι» δήλωσε στην «Espresso» ο επιθεωρητής Παναγιώτης Δέδες και πρόσθεσε: «Mόλις αποφασίσουμε, πρέπει να συνεννοηθούμε με το γραφείο του ανακριτή της Κω προκειμένου να πάρουμε τις άδειες που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και να συνεχιστεί η έρευνα».

Ο ελληνικής καταγωγής αξιωματικός αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις περιοχές όπου θα εστιαστούν οι προσπάθειες τονίζοντας ότι οι περισσότερες πληροφορίες είναι ανώνυμες και ακόμη δεν έχει ελεγχθεί η βασιμότητά τους. Οπως είπε, οι υπό διερεύνηση τηλεφωνικές μαρτυρίες σχετικά με τον Μπεν έγιναν τόσο στη Βρετανία όσο και στην τηλεοπτική εκπομπή.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί ότι η βρετανική οργάνωση Crimestoppers, που συνεργάζεται με την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ, προσφέρει αμοιβή 10.000 αγγλικών λιρών σε όποιον προσφέρει μια αξιόπιστη μαρτυρία για τον αγνοούμενο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεν Νίντχαμ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την περιοχή Ηρακλής της Κω στις 24 Ιουλίου του 1991. Οσοι θέλουν να δώσουν πληροφορία για τον αγνοούμενο Μπεν μπορούν να καλέσουν την ΕΛ.ΑΣ. ή την ομάδα έρευνας της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ: 00 44 114 296 3022, [email protected].

3df3q4tfgweqrt 2«Πρέπει να μπει τέλος σε αυτόν τον πόνο τώρα» 

Τη βοήθεια των Ελλήνων ώστε να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν ζήτησε η οικογένεια Νίντχαμ, που εδώ και 24 χρόνια ζει με την αγωνία για την τύχη του. Τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή του απηύθυναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό να επικοινωνήσει με τις Αρχές, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι ο Μπεν είναι ζωντανός! «Μια φωνή μέσα μου λέει ότι ο Μπεν θα βρεθεί» δήλωσε η μητέρα του Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Νίντχαμ και τους αξιωματικούς της βρετανικής αστυνομίας. «Εχουμε ζήσει τη ζωή μας σαν τρενάκι του τρόμου πάνω κάτω εδώ και 24 χρόνια. Κάθε ημέρα είναι μαρτύριο για την οικογένειά μας χωρίς τον Μπεν» είπε συγκινημένη και πρόσθεσε: «Αλλά ακόμη έχουμε την ελπίδα ότι θα τον βρούμε. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα υπάρχει ένας λόγος και ο λόγος αυτός είναι η ελπίδα ότι θα τον βρω μέχρι το τέλος της επίσκεψής μου. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε καταφέρει, αλλά έχουμε αποκτήσει πληροφορίες από κάθε φορά που έχω έρθει εδώ. Οπότε, αν και μου ραγίζει η καρδιά κάθε φορά που έρχομαι, ας είναι, αφού στο τέλος η καρδιά μου θα γιάνει».

Ακόμη πιο φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η τοποθέτηση της Λεϊάνα, μικρής αδελφής του Μπεν, η οποία δακρυσμένη ζήτησε να τη βοηθήσουν να γνωρίσει επιτέλους τον αδελφό της: «Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Εχω ζήσει με αυτό 21 χρόνια τώρα και η μητέρα μου έχει ζήσει με αυτό 24 χρόνια. Πρέπει να μπει τέλος σε αυτόν τον πόνο τώρα! Εχουμε όλοι υποφέρει για τόσον καιρό. Και σας ικετεύω όλους, αφήστε με να συναντήσω τον αδελφό μου για πρώτη φορά». Η γιαγιά του αγοριού, Κριστίν, η οποία το πρόσεχε την ημέρα που εξαφανίστηκε στην Κω, μίλησε για τις ενοχές που την κυνηγούν όλα αυτά τα χρόνια: «Ολη μου τη ζωή αισθάνομαι ενοχή, είναι κάτι που δεν σκέφτεσαι καν ότι μπορεί να συμβεί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...