Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Δράμα στη Λάρισα!

Εξάχρονη ζούσε με τη νεαρή μητέρα της σε ένα διαμέρισμα γεμάτο ακαθαρσίες και κατσαρίδες

Ανθρώπινο δράμα με «πρωταγωνιστή» ένα κοριτσάκι έξι χρόνων έκρυβαν οι τέσσερις τοίχοι ενός διαμερίσματος στη Λάρισα. Η μεσημεριανή ησυχία της γειτονιάς στο κέντρο της πόλης διακόπηκε ξαφνικά το μεσημέρι του Σαββάτου από τα κλάματα και τις σπαρακτικές φωνές της εξάχρονης που ζητούσε τη μητέρα της!

Οι περίοικοι τηλεφώνησαν αμέσως στην Αστυνομία ενημερώνοντας για το περιστατικό και ζητώντας να δράσει άμεσα, αφού ανησυχούσαν για την ασφάλεια του παιδιού που έκλαιγε ασταμάτητα. «Ακούσαμε το κοριτσάκι να ουρλιάζει “μαμά, μαμά” και πήραμε τηλέφωνο την Αστυνομία, γιατί φοβηθήκαμε μήπως του συνέβη κάτι» είπε στην «Espresso» ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας και πρόσθεσε: «Την ξέρω τη μητέρα του παιδιού. Λέμε “καλημέρα” όταν συναντιόμαστε και είναι πάντα ευγενική. Δεν έχει ακουστεί ποτέ να χτυπάει το παιδί, ούτε φωνές από το διαμέρισμα, ενώ την πήγαινε κανονικά τα πρωινά στο σχολείο της».

Περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στην οδό Ηπείρου 61 και αφού ήδη είχε λάβει εισαγγελική άδεια, έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, όπου βρισκόταν το κορίτσι ολομόναχο. Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί τούς άφησε με το στόμα ανοιχτό! Το εσωτερικό του σπιτιού θύμιζε χωματερή με κάθε λογής ακαθαρσίες, υπολείμματα τροφής (ξεραμένης) πάνω στα πιάτα και κατσαρίδες σχεδόν παντού. Η δυσοσμία ήταν έντονη και έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ οι καρέκλες και οι καναπέδες ήταν γεμάτοι ρούχα και σκουπίδια. Στον ίδιο χώρο υπήρχε και ένα κλουβάκι που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά μικρόσωμου σκύλου ή γάτας.

Η εξάχρονη, αν και ταραγμένη, δεν έφερε σημάδια κακοποίησης, ούτε υποσιτισμού και μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Οταν επέστρεψε η 32χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από εισαγγελική εντολή για να πάει κοντά στο παιδί της στο νοσοκομείο.

Η έρευνα της Αστυνομίας 

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, η νεαρή μητέρα ζει με την εκτός γάμου κόρη της στο διαμέρισμα πληρώνοντας ενοίκιο και υπό συνθήκες ανέχειας, καθώς με το προνοιακό επίδομα (ύψους περίπου 200 ευρώ) δεν τα βγάζει πέρα. Η 32χρονη δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια, αφού εδώ και χρόνια φέρεται ότι έχει διακόψει τις σχέσεις της με τους συγγενείς της επειδή έκανε παιδί εκτός γάμου. Ο πατέρας της μικρής, σύμφωνα με γείτονες, δεν εμφανιζόταν ποτέ!

Η νεαρή τις τελευταίες ημέρες είχε πιάσει δουλειά σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, στο οποίο εργαζόταν απογευματινές και βραδινές ώρες, αφήνοντας την εξάχρονη ολομόναχη. Το απόγευμα του Σαββάτου ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας και παρενέβη η Διεύθυνση Πρόνοιας για να κάνει την κοινωνική έρευνα. Εκπρόσωπος του δήμου μίλησε στην «Espresso» σημειώνοντας ότι κλήθηκε η κοινωνική λειτουργός προκειμένου να δει την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι και κατόπιν να εξετάσει την εξάχρονη: «Ο δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία κινούνται γοργά προκειμένου να μην αποχωριστεί η μητέρα από το παιδί της, κάτι που αν γίνει, δεν θα κάνει καλό σε κανέναν από τους δύο. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιωθεί όσο γίνεται η κατάσταση μέσα στο διαμέρισμα και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση».

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...