Κερκυραίοι μαθητές έφτιαξαν εφαρμογή για παιδιά που κινδυνεύουν

Τέσσερις Κερκυραίοι φίλοι, καθηγητές Πληροφορικής, κατάφεραν να «συσπειρώσουν» πενήντα μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ώστε να δημιουργήσουν ένα εύχρηστο εργαλείο για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο!

Τέσσερις Κερκυραίοι φίλοι, καθηγητές Πληροφορικής, κατάφεραν να «συσπειρώσουν» πενήντα μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ώστε να δημιουργήσουν ένα εύχρηστο εργαλείο για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο! Οι 15χρονοι… προγραμματιστές τα κατάφεραν και σε πέντε μήνες δημιούργησαν την εφαρμογή «Never Lost». e3q4tw345w 3Το application κατεβαίνει δωρεάν σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android και μπορεί να «σώσει» με ένα κλικ όποιο παιδί χάνεται και θέλει να επικοινωνήσει άμεσα και εύκολα με τους γονείς του. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο χρήστης τηλεφωνεί στους οικείους του, στέλνει γραπτό μήνυμα («Εχω χαθεί») ή ακόμη και την ακριβή τοποθεσία του! Πίσω από το πρωτοποριακό «Never Lost» με την υπογραφή των μαθητών της Κέρκυρας κρύβονται οι εκπαιδευτικοί Σωτήρης Φωτίου, Νίκος Αλεξάκης, Βαγγέλης Σιώτος και Σπύρος Θύμης. Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο καθηγητής του Επαγγελματικού Λυκείου Κάτω Κορακιάνας, Νίκος Αλεξάκης, «σκοπός ήταν να προσφέρουμε στους μαθητές μας έναν συνδυασμό μάθησης, προσφοράς και δημιουργικότητας».

Ο ίδιος προσθέτει: «Η ιδέα ξεκίνησε από το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών και τον Σωτήρη Φωτίου και όλοι μαζί αποφασίσαμε να εκμαιεύσουμε μια ξεχωριστή πρόταση από τους μαθητές μας. Σκοπός μας ήταν να οδηγηθούν οι ίδιοι, χωρίς δική μας ανάμειξη, ώστε να το αντιμετωπίσουν ζεστά». Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας. «Εκεί διαπίστωσαν ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί η απώλεια προσανατολισμού που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ιδιαιτερότητες. Ετσι ξεκίνησε το project» εξηγεί ο κ. Αλεξάκης. Η εφαρμογή ήδη έχει παραδοθεί στα παιδιά του Εργαστηρίου. «Η χαρά των μαθητών που μπορούν να βοηθούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα είναι ανεκτίμητη» καταλήγει ο κ. Αλεξάκης.

Νίκη Κλεισούρα

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ