Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να βρει λίρες!

Πήρε άδεια και έκανε ανασκαφές.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα που δημιουργήθηκε με την εξόρυξη χρυσού από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Από τη μια πλευρά «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για τις έρευνες στις Σκουριές της Χαλκιδικής και από την άλλη μεγαλοστελέχη του κόμματος στη Β. Ελλάδα ξεκινούν… ανασκαφές -σε ιδιωτικό επίπεδο- για να βρουν χρυσό σε αρχαίο μεταλλείο.

Συγκεκριμένα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα μαζί με στενό του συγγενή ξεκίνησαν έρευνες αφού είχαν «καλές πληροφορίες για ύπαρξη θησαυρού» και, συγκεκριμένα, για χρυσές λίρες. Λίρες μπορεί να μη βρέθηκαν, αλλά η σκαπάνη «έπεσε επάνω» σε παλιό πολυβολείο. Ετσι προχώρησε σε νέες έρευνες για την ανασκαφή «αρχαίου μεταλλείου» που φημολογείται ότι είναι από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ζήτησαν και έλαβαν άδεια για τη διενέργεια ανασκαφών σε συγκεκριμένη έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων για την «ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση. Οι έρευνες σταμάτησαν πριν από δύο περίπου μήνες, αφού έληξε η άδεια. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει καινούργια αίτηση για να συνεχίσει τις έρευνες.

Δεν είναι βέβαιο όμως αν θα πάρουν εκ νέου άδεια, αφού αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι οι πληροφορίες για ύπαρξη μεταλλείου από την εποχή του Μεγαλέξανδρου δεν έχουν επιστημονική βάση.

ΕΛ. ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ