Ο «άγνωστος» γολγοθάς του Σταγόπουλου!

Ο ηθοποιός στον ρόλο δικαστικού συμπαραστάτη του αδελφού του, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ηθοποιός Νίκος Σταγόπουλος, ο οποίος εδώ και χρόνια ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος αδελφός του. Οπως ανέφερε μιλώντας στην «Espresso» ο γνωστός ηθοποιός: «Ο αδελφός μου Θεόδωρος πάσχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Κατά διαστήματα δυστυχώς η κατάστασή του υποτροπιάζει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί από μόνος του διάφορα ζητήματα που κατά καιρούς προκύπτουν. Γι’ αυτό χρειάζεται να ορίζεται κάποιος οικείος του ως δικαστικός συμπαραστάτης, προκειμένου να διαχειρίζεται αυτά τα ζητήματα αντί για εκείνον». Οπως προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία, στις περιπτώσεις 4rae4wrt 2που ένα πρόσωπο πάσχει από ψυχική ή διανοητική διαταραχή «η οποία κωλύει μόνιμα ή προσωρινά ή αναιρεί ολικά ή μερικά την πραγματική του δυνατότητα να μεριμνά το ίδιο για τις υποθέσεις του» προβλέπεται ο ορισμός δικαστικού συμπαραστάτη για την επιμέλειά του, τη δικαστική εκπροσώπησή του ή τη διοίκηση της περιουσίας του.

«Βοηθάω όσο μπορώ»

Ψύχραιμος και χαμογελαστός παρά τις δυσκολίες, ο Νίκος Σταγόπουλος αναφέρει πως από το 2012, όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, ο ίδιος και η αδελφή του έχουν αναλάβει εξολοκλήρου τη φροντίδα του 53χρονου αδελφού τους. «Ο Θεόδωρος μένει με την αδελφή μου και εγώ βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή άλλωστε ήταν και η τελευταία επιθυμία της μητέρας μου, να είμαστε στο πλευρό του» δήλωσε ο ίδιος, που μαζί με την αδελφή του αποτελούν πλέον τα στηρίγματα του 53χρονου. «Αυτό ήταν και το μεγάλο άγχος της μητέρας μου πριν φύγει…» παραδέχτηκε εμφανώς συγκινημένος.

Τα πρώτα συμπτώματα της εύθραυστης ψυχικής υγείας του Θεόδωρου εκδηλώθηκαν σε νεαρή ηλικία, όταν επηρεασμένος από τον χαμό του πατέρα του, άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του. Ο νεαρός τότε Θεόδωρος ένιωσε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του και μην μπορώντας να διαχειριστεί την απώλεια, δεν κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά. «Παλιότερα με στενοχωρούσε πάρα πολύ αυτό το θέμα, αλλά τώρα προσπαθώ να το αντιμετωπίζω πιο ψύχραιμα και πάντα με την αγάπη που χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, κάθε άνθρωπος στη θέση του» είχε δηλώσει παλιότερα στην «Espresso» ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος συμπαραστέκεται πάντα στα δύσκολα και στην πρώην αγαπημένη του Μαίρη Χρονοπούλου.

Ντέμη Ντάβαρη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ