Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ολοι οι προβολείς στους next generation γαλαζοαίματους

Το κυνήγι των media για να αποτυπώσουν στιγμές της καθημερινότητας νέων μελών στα ανάκτορα

Χρονιά των βασιλικών παιδιών χαρακτηρίζεται το 2015, με τις μικρές πριγκίπισσες και τους μικρούς πρίγκιπες να δίνουν νέα αίγλη στους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Γεννητούρια, βαφτίσια αλλά και οι καθημερινές ασχολίες των γαλαζοαίματων της νέας γενιάς γίνονται πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης. Η χαριτωμένη παιδική αθωότητά τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποτελούν τους συνεχιστές δυναστειών αιώνων, δεδομένου ότι κάποια από αυτά προορίζονται για τον θρόνο, δημιουργεί ένα εκρηκτικό επικοινωνιακό μείγμα. Τραβούν επάνω τους τα φλας, την ώρα που χιλιάδες κόσμου συνωστίζεται στους δρόμους για να τα δουν από κοντά στις σπάνιες εμφανίσεις τους.

Ο παροξυσμός που ακολούθησε τη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα στις 2 Μαΐου, παρότι είναι μόλις τέταρτη στη σειρά για τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ρεπόρτερ από όλο τον κόσμο «κατασκήνωσαν» μπροστά από το νοσοκομείο για να τραβήξουν την πρώτη φωτογραφία της μαζί με την Κέιτ και τον Γουίλιαμ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι με την παρουσία της θα επισκιάσει τον δίχρονο αδελφό της, πρίγκιπα Τζορτζ, ενώ οι οικονομολόγοι υπολογίζουν ότι η επίδρασή της στη βρετανική οικονομία θα αγγίξει τα 1.350.000.000 ευρώ τον χρόνο, πριν καν συμπληρώσει τα 10 της χρόνια.

Τα δίδυμα του Μονακό

Οκτώ ημέρες αργότερα, στις 10 Μαΐου, όλα τα φώτα στράφηκαν στα δίδυμα παιδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της πριγκίπισσας Σαρλίν. Η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και ο πρίγκιπας Ζακ, που γεννήθηκαν με διαφορά δύο λεπτών στις 10 του περασμένου Δεκεμβρίου, βαφτίστηκαν στον καθεδρικό ναό του Μονακό. Το συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολούθησε την τελετή μέσω γιγαντοοθόνης ξέσπασε σε επευφημίες όταν το πριγκιπικό ζευγάρι βγήκε κρατώντας τα μωρά του. Αν και ο πρίγκιπας Ζακ γεννήθηκε δεύτερος, θα είναι αυτός που θα διαδεχτεί τον πατέρα του στον θρόνο.

Στον θρόνο της Ισπανίας θα καθίσει μια ημέρα η μικρή πριγκίπισσα Ελεονόρα και ήδη κλέβει την παράσταση μαζί με τη μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Σοφία. Οτιδήποτε κάνει η 10χρονη κόρη του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια απασχολεί τα media. Από τα ρούχα που φοράει έως τις επιδόσεις της στα κινεζικά, τα αγγλικά, το μπαλέτο και τη σχολή ναυσιπλοΐας.

Οι Ισπανοί τη λάτρεψαν περισσότερο όταν η βασίλισσα αποκάλυψε πως, όταν η Σοφία αρνείται να φάει λαχανικά, η Ελεονόρα την παροτρύνει λέγοντάς της ότι «έχουν πολλά αντιοξειδωτικά».

Ο πρίγκιπας Κρίστιαν, από την άλλη, είναι δεύτερος στη διαδοχή για τον θρόνο της Δανίας μετά τον πατέρα του. Ο γιος του πρίγκιπα Φρειδερίκου και της πριγκίπισσας Μαίρης που γεννήθηκε το 2005, απαθανατίζεται συνεχώς από τους φωτογράφους στους περιπάτους με τους γονείς του, αλλά κυρίως όταν κάνει σκι. Αντίστοιχη θέση στη διαδοχή για τον θρόνο της Σουηδίας έχει η πριγκίπισσα Εστέλ, καθώς βρίσκεται πίσω από τη μητέρα της, πριγκίπισσα Βικτόρια. Αν και μόλις τριών ετών, κάνει ήδη σκι, ενώ ο κόσμος περιμένει με ενδιαφέρον να τη δει στον γάμο του θείου της, πρίγκιπα Κάρολου Φιλίππου με τη Σοφία Χέλκβιστ στις 13 Ιουνίου.

Εναν χρόνο μεγαλύτερη από τον 10χρονο αδελφό της, πρίγκιπα Σβερ Μάγκνους της Νορβηγίας είναι η πριγκίπισσα Ινγκριντ Αλεξάνδρα. Τα δύο αδέλφια έχουν εντυπωσιάσει με τη φωτογένειά τους, ενώ τον γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες τους την πρώτη ημέρα που πήγαν στο σχολείο.

Στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας μπήκαν οι διάδοχοι των θρόνων του Βελγίου και των Κάτω Χωρών, αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν μια χαρά. Η 14χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου και η 12χρονη πριγκίπισσα Καταρίνα-Αμαλία της Ολλανδίας απασχολούν συνεχώς τα μέσα ενημέρωσης. Η Ελισάβετ εκπροσώπησε τη βασιλική οικογένεια σε ηλικία 9 ετών στα εγκαίνια νοσοκομείου που φέρει το όνομά της, ενώ η Καταρίνα-Αμαλία μαθαίνει πιάνο, κάνει ιππασία και παίζει χόκεϊ.

Βασίλης Χονδρογιάννης 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...