Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Μια δράση «όνειρο»

Δημιουργίες υψηλής ραπτικής «ντύνουν» αύριο γνωστές άριες σε εκδήλωση στο Ωδείο της Ρηγίλλης

Υπέροχες δημιουργίες, που θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται σε κολεξιόν υψηλής ραπτικής μεγάλων οίκων μόδας, ντελικάτα υφάσματα, αέρινα πλάσματα που θα τα φορούν, αλλά και άριες δημοφιλών έργων του λυρικού ρεπερτορίου θα «πλημμυρίσουν» αύριο τους υπόγειους χώρους του Ωδείου Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης. Εκεί όπου μέχρι πρότινος «φιλοξενούνταν» έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών, εκθέματα δηλαδή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δίνουν φέτος ραντεβού η όπερα και η μόδα, στο πλαίσιο της ευφάνταστης δράσης που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο τίτλος της θεματικής είναι «Il sogno» (Το όνειρο) και γύρω από αυτή την ονειρική διάθεση θα κινηθούν τόσο οι δημιουργίες της φετινής guest star της διοργάνωσης, της σχεδιάστριας Λουκίας, όσο και οι άριες που θα ερμηνεύσουν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Με αφορμή την εκδήλωση, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη μιλάει στη «Espresso» για τη συμμετοχή της στην πρωτότυπη αυτή δράση. «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω και αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη γι’ αυτό. Χαίρομαι διότι έχω την ευκαιρία να ερμηνεύσω κάποιες συγκεκριμένες άριες που αγαπώ ιδιαίτερα» δηλώνει η λυρική τραγουδίστρια, η οποία θα ερμηνεύσει στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση την άρια της Ρουσάλκα από την ομώνυμη όπερα του Ντβόρζακ (αφορά μια νεράιδα της λίμνης που ερωτεύεται έναν πρίγκιπα) αλλά και μια άρια από την όπερα «La Rondine» του Πουτσίνι.

Στο πλευρό της φορώντας τα εντυπωσιακά κοστούμια της Λουκίας θα βρεθούν οι συνάδελφοί της Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Κόκκα, Αρτεμις Μπόγρη, Νίκος Στεφάνου και Τάσος Αποστόλου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν με τις μελωδικές φωνές τους «διαμάντια» του οπερατικού ρεπερτορίου.

Η Λουκία

«Ομολογώ πως δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο ταιριαστή σχεδιάστρια μόδας από τη Λουκία για τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα» εξηγεί η Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία χάρη στα μαγικά χέρια του make up artist Αχιλλέα Χαρίτου έχει… υποστεί μια άκρως θεατρική μεταμόρφωση. «Είναι τόσο φίνα και ντελικάτα τα ρούχα της Λουκίας. Είναι καταπληκτικά. Αν και οι λυρικοί ερμηνευτές λόγω των συμμετοχών μας σε μεγάλες παραγωγές είμαστε εξοικειωμένοι με τα λαμπερά κοστούμια, ωστόσο οφείλω να πω πως οι εν λόγω δημιουργίες είναι μοναδικές» συμπληρώνει.

Η σοπράνο επισημαίνει επίσης πως η δράση αυτή (αποτελεί έμπνευση της δημοσιογράφου Ισμας Τουλάτου, με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ρήγο) γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, διότι καταφέρνει να μυήσει στον μαγικό κόσμο της όπερας και θεατές που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη λυρική τέχνη. «Στην όπερα σίγουρα η μουσική παίζει τον πρώτο ρόλο, αλλά και το θέαμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γι’ αυτό πιστεύω πως και οι δημιουργίες υψηλής ραπτικής μπορούν από μόνες τους να αποτελέσουν κίνητρο για να πάει το κοινό στην όπερα» λέει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...