Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Παιχνίδια της μοίρας για τον άτυχο αστυνομικό!

Είχε σωθεί από σοβαρό τροχαίο ύστερα από άγριο κυνηγητό κακοποιού, γλίτωσε από συμπλοκές, τα είχε βάλει με νονούς της νύχτας και «έφυγε» από ένα λάθος

Οσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, λένε – και δυστυχώς το γνωμικό επαλήθευσε η τραγωδία που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στον πολιτιστικό σύλλογο Ορφέας στον Κολωνό. Ενας από τους πλέον έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο Νίκος Κοτσαλός, χτυπήθηκε θανάσιμα όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του στα χέρια του 25χρονου γιου του τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι και τον ίδιο.

rfe5wfgwe5g 1Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον αδικοχαμένο αστυνομικό (θα έκλεινε τα 60 χρόνια του σε δύο μήνες), ο οποίος υπηρετούσε για περισσότερα από 30 χρόνια στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ένα από τα πιο δραστήρια και με πολλές επιτυχίες τμήμα της Ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, ενώ στο ενεργητικό του είχε ατελείωτες ώρες παρακολούθησης υπόπτων και εγκληματιών, «μάχες» με σκληρούς ενόπλους και εμπλοκή σε δεκάδες τροχαία ατυχήματα με τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια παρακολουθήσεων.

Μεγάλες αγάπες του ήταν η σύζυγός του και οι δύο γιοι του, ο τόπος καταγωγής του, το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, και οι παραδοσιακοί χοροί της Ηπείρου. Ηταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ορφέας, όπου έμελλε να βρει τραγικό θάνατο, ενώ δίδασκε χορούς σε παιδιά και νέους. Το απόγευμα της Δευτέρας ο rfe5wfgwe5g 560χρονος πήγε να κάνει μάθημα στον σύλλογο και, όπως, φαίνεται η ρουτίνα της δουλειάς του απέβη μοιραία για εκείνον. Αφησε το υπηρεσιακό όπλο του σε ένα τραπέζι, βγάζοντας όμως τη γεμιστήρα. Επειδή ο ίδιος πάντα ήταν «ετοιμοπόλεμος», είχε σφαίρα στη θαλάμη και τον κόκορα σηκωμένο. Κανείς από τους συναδέλφους του δεν μπορούσε να πιστέψει την «κακιά στιγμή».

Ειδικός στις παρακολουθήσεις

Ο Νίκος Κοτσαλός μπήκε νέος στον χώρο της Ασφάλειας και σύντομα διακρίθηκε για την εργατικότητά του, τη μαχητικότητά του στις επιχειρήσεις και κυρίως για τις «επιστημονικές» παρακολουθήσεις που έκανε ενώ οδηγούσε μοτοσικλέτα. Είχε εμπλακεί στις περισσότερες μεγάλες υποθέσεις εγκληματικών ομάδων και νονών της νύχτας της δεκαετίας του ’90 αλλά και του 2000. Τόσο οι παλιοί ασφαλίτες όσο και οι καινούργιοι θα θυμούνται τον γελαστό Νίκο να μπαίνει στη ΓΑΔΑ φορώντας ένα από τα δεκάδες καπέλα τζόκεϊ που είχε στη συλλογή του και την τσάντα του περασμένη χιαστί στον ώμο του.

Ολοι οι παλιοί στην Ασφάλεια θυμούνται το φοβερό τροχαίο που είχε με τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια παρακολούθησης σκληρού κακοποιού, ο οποίος τον είχε πάρει χαμπάρι και προσπαθούσε να του ξεφύγει. Ο μάχιμος αστυνομικός είχε μείνει επί μήνες καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αλλά βγήκε τότε νικητής. Η κηδεία του έγινε χθες στο νεκροταφείο Περιστερίου και τα έξοδα κάλυψε η ΠΟΑΣΥ.

Το σοκ του 25χρονου γιου του

Ο γιος του άτυχου αστυνομικού μεταφέρθηκε αμέσως στο ΚΑΤ με διαμπερές τραύμα στην παλάμη, ωστόσο η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Την ώρα του τραυματισμού του και αφού διαπίστωσε πως η σφαίρα είχε καρφωθεί στην κοιλιά του πατέρα του, ο νεαρός υπέστη ισχυρό σοκ και άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, ενώ πανικός προκλήθηκε μέσα στον πολιτιστικό σύλλογο, στην οδό Λένορμαν. Κατά πληροφορίες, ο νεαρός υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση και χρειάστηκε η συνδρομή ψυχολόγου της Αστυνομίας, καθώς έχει υποστεί σοκ.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...