Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

«Λαμπερός» Ψινάκης στον Πρόεδρο!

Ο δήμαρχος Μαραθώνα με ριγέ γυαλιστερό κοστούμι επισκέφτηκε στο Μέγαρο τον Πρ. Παυλόπουλο

Ντυμένος στην πένα, με πανάκριβο διπλόριγο μαύρο γυαλιστερό κοστούμι, πουά ασπρόμαυρο ποσέτ, μαύρη γραβάτα και λευκό κολλαριστό πουκάμισο έφτασε χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ηλίας Ψινάκης. Χωρίς τα συνηθισμένα γυαλιά ηλίου, αλλά με ένα ζευγάρι με ανοιχτόχρωμους φακούς που άφηνε τα μάτια του να φαίνονται καθαρά και συνοδευόμενος από τους γοητευτικούς κοστουμάτους νεαρούς συνεργάτες του Δημήτρη Ασλανίδη, Θεόφιλο Βρυώνη (μοντέλο) και Γιάννη Βασιλειάδη, ο δήμαρχος Μαραθώνα ήταν Αγγλος στο σημαντικό ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον υποδέχτηκε με ζεστή χειραψία.

4rq34wer 2Μετά τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες των δύο πολιτικών ανδρών μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ηλίας Ψινάκης σε μια λιτή τελετή παρασημοφόρησε τον πρώτο πολίτη της χώρας με το μετάλλιο της Λεγεώνας του Μαραθώνα, την ανώτατη διάκριση του δήμου. Κατά τη διάρκεια του λόγου του με την αυτοπεποίθηση και την ευγένεια που τον διακρίνει ο πρώην μάνατζερ έσπρωχνε συνεχώς τα μακριά μαλλιά του προς τα πίσω, με το ακριβό του ρολόι να ξεπροβάλλει κάτω από τη λευκή μανσέτα και το ακριβό δαχτυλίδι Chevalier στο μικρό του δάχτυλο να κλέβει τις εντυπώσεις.

«Είναι μεγάλη τιμή για μας, κύριε Πρόεδρε» είπε ξεκινώντας τον ολιγόλεπτο λόγο του ο δήμαρχος Μαραθώνας. «Θα μας επιτρέψετε να σας απονείμουμε το μετάλλιο της Λεγεώνας του Μαραθώνα. Είστε το πρώτο μέλος και είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τουρισμό και τον πολιτισμό» συνέχισε και παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο το κόκκινο βελούδινο κουτί.

«Η μάχη»

«Εχουμε φτάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνο μια κοσμοϊστορική μάχη. Και μένουμε εκεί. Και εδώ και στο εξωτερικό. Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Ελληνες υπερασπίστηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το πνεύμα, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπιστεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτήν τη φορά που βιώνουμε σήμερα. Το “νενικήκαμεν” του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα. Γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες. Ιδίως δε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός από αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της δημοκρατίας και της ελευθερίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Ηλία Ψινάκη για την τιμητική διάκριση.

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...