Ηλεία: Και τρίτο ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε για τις αποζημιώσεις

Το παράδειγμα των συμπατριωτών τους που πλήρωσαν σε Ναύπλιο και Ηράκλειο Κρήτης το μερίδιο που τους αναλογεί από το κατοχικό δάνειο ακολούθησαν ο Βόλφγκανγκ και η Μόνικα Ντέκερ!

Το παράδειγμα των συμπατριωτών τους που πλήρωσαν σε Ναύπλιο και Ηράκλειο Κρήτης το μερίδιο που τους αναλογεί από το κατοχικό δάνειο ακολούθησαν ο Βόλφγκανγκ και η Μόνικα Ντέκερ! Το ζευγάρι των φιλελλήνων Γερμανών, που έχει πολύ στενούς δεσμούς με την Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφέρει το μερίδιό του στην Ελλάδα για το κατοχικό δάνειο! Εξάλλου, πριν από περίπου έναν μήνα ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους, μέσω επιστολής που έστειλαν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, να καταβάλουν δηλαδή το ποσό των 300 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

Το ζεύγος των Γερμανών όχι μόνο αγαπά τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, αλλά ο Βόλφγκανγκ Ντέκερ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σχετικά με την Αρχαία Ελλάδα και το ολυμπιακό πνεύμα. Ενα από τα βιβλία του μάλιστα, με τίτλο «Ο Ολυμπισμός στην Ελληνική Αρχαιότητα – Από τους Μινωικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες», έχει μεταφραστεί και στην ελληνική γλώσσα, ενώ η σύζυγός του Μόνικα είναι εικαστικός και τα έργα της έχουν εκτεθεί στην γκαλερί «ΟΡΦΕΥΣ» στην Αρχαία Ολυμπία, με τον ιδιοκτήτη της οποίας, Αποστόλη Κοσμόπουλο, το ζευγάρι διατηρεί φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, με γράμμα τους τον ενημέρωσαν και για την επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την πράξη τους «ταπεινή χειρονομία» με την οποία -όπως λένε- αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν, ούτε θέλουν να διαγράψουν όσα έγιναν στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής!

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ