«Δρομικό πάρτι» για καλό σκοπό

Μέσω του πρώτου αγώνα «Kea Run» θα συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της Τζιας!

Η συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Κέας, αλλά και η ανάδειξη του πανέμορφου νησιού είναι οι σκοποί της διοργάνωσης των πρώτων αγώνων δρόμου με την ονομασία «Kea Run», που θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή (24 Μαΐου) στη μνήμη του Τζιώτη πρωταθλητή στίβου Ανδρέα Παούρη.

Συνδιοργανωτές του «δρομικού πάρτι», που θα καθιερωθεί ετησίως, είναι ο Δήμος Κέας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του νησιού, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρία All About Running. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τις συμμετοχές τους ακόμα και μέσα από το site της εκδήλωσης kearun.gr.

Σε τρεις κατηγορίες

Οι δρομείς θα είναι χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες, καθώς στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία ακόμα και σε παιδιά κάτω των 12 ετών να συμμετάσχουν σε έναν ειδικό αγώνα δρόμου ενός χιλιομέτρου. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα πέντε χιλιομέτρων θα έχουν αθλητές άνω των 12 ετών, ενώ οι άνω των 18 ετών θα μπορούν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα των 20 χιλιομέτρων και πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε τρεις ώρες, ενώ θα υπάρχει τροφοδοσία ανά 2,5 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε δρόμους με άσφαλτο και ένα μικρό μέρος σε χωματόδρομο.

Οι αγώνες των 20 και των 5 χιλιομέτρων έχουν κόστος συμμετοχής 10 ευρώ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.15 στο πάρκινγκ της Κορησσίας με κατεύθυνση προς την Ιουλίδα και τον Οτζιά και επιστροφή στην Κορησσία. Οσοι τερματίζουν θα λαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, ενώ στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων θα βραβευτούν -με δωρεά της οικογένειας Παούρη- οι τρεις πρώτοι άνδρες, οι τρεις πρώτες γυναίκες και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ