Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Sexy μαχητής στη σφαγή των Καλαβρύτων

Ο εκ των πρωταγωνιστών του «Game οf Thrones» Μίκιελ Χούισμαν σε ταινία για τη θηριωδία των ναζί

Από το «Game of Τhrones» στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων! Είναι ο γοητευτικός τυχοδιώκτης μισθοφόρος Νταάριο Ναχάρις που έχει κλέψει την καρδιά της Μητέρας των Δράκων, Ντενέρις Ταργκάριεν. Εχει ερωτευτεί μια γυναίκα, η οποία ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα σταματά να μεγαλώνει στην ταινία «Το μυστικό της Αντελάιν», ενώ αρκετούς μήνες νωρίτερα υποδύθηκε τον σύντροφο της Ζιζέλ Μπούντχεν για τις ανάγκες του promo βίντεο του αρώματος Chanel 5. Ο Μίκιελ Χούισμαν αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Νοέμβριο (ή τον Δεκέμβριο), οπότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα της παραγωγής «Echoes of the past» με θέμα το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τον παραγωγό και σεναριογράφο της ταινίας Δημήτρη Κατσαντώνη, ο σέξι Ολλανδός ηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής θα ενσαρκώσει τον Αυστριακό αξιωματικό, ο οποίος, όταν οι ναζί έκλεισαν στο σχολείο της πόλης τα γυναικόπαιδα με σκοπό να τα κάψουν, εκείνος άνοιξε κρυφά την πόρτα, χαρίζοντας έτσι τη ζωή σε αρκετούς από αυτά. Αλλωστε, σε έναν από τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου του 1943 οφείλεται και η ιδέα της συγκεκριμένης ταινίας. «Ο Σωτήρης Σουλελές γεννήθηκε το 1930 στον Αγιο Νικόλαο Καλαβρύτων».

Ολοκαύτωμα

Οταν έγινε το ολοκαύτωμα εκείνος ήταν 13 χρόνων και πρόλαβε να ξεφύγει και να κρυφτεί στα βουνά» λέει στην «Espresso» ο έτερος παραγωγός Στίβεν Πριόβολος. Ο γιος του, Αθανάσιος Σουλελές, ο βασικός χρηματοδότης της υπερπαραγωγής, ήταν εκείνος που επικοινώνησε με τους Πριόβολο και Κατσαντώνη, τους δύο Ελληνες παραγωγούς και ιδιοκτήτες της TerraMagma Pictures, με έδρα το Χόλιγουντ.

Εκτός από τον 34χρονο Ολλανδό, ο οποίος έχει δει τον τελευταίο καιρό τις μετοχές του να ανεβαίνουν (εκτός από την υπερπαραγωγή «Game of Thrones», στην οποία οι τηλεθεάτριες έχουν θαυμάσει τα… οπίσθιά του και τους γραμμωμένους κοιλιακούς του, συμμετέχει και στην επιτυχημένη σειρά «Orphan black»), στο καστ συμπεριλαμβάνονται και άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί, ενώ θα γίνουν και σημαντικές αλλαγές. «Για τον ρόλο του πρωταγωνιστή, Νικόλα Ανδρέου, συζητάμε με τον Τζέρεμι Αϊρονς. Είναι ο πιο κατάλληλος γι’ αυτή την αποστολή, αφού είναι εξαιρετικός ηθοποιός και μάλιστα όταν έγραφα το σενάριο αυτόν σκεφτόμουν» λέει ο Δημήτρης Κατσαντώνης και συνεχίζει:

«Για τον ίδιο ρόλο έχουμε μιλήσει και με τον ατζέντη του Αντονι Χόπκινς, μια και θέλαμε για τον κεντρικό ήρωα ένα δυνατό όνομα. Το καλό είναι ότι τα γυρίσματά τους θα κρατήσουν περίπου μία εβδομάδα, οπότε είναι πιθανό να δεχτούν, αφού δεν τους παίρνουμε πολύ χρόνο από τις υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητές τους».

Αν και αρχικά είχε ακουστεί πως η Νταϊάν Κρούγκερ θα ήταν εκείνη που θα δεχόταν την πρόταση προκειμένου να ενσαρκώσει τη Γερμανίδα δικηγόρο, τελικά έπεσε στο τραπέζι και το όνομα της Ρέιτσελ Βάις, η οποία πρωταγωνίστησε και στο «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου. Οσο για τον Γερμανό αξιωματικό που έδωσε την εντολή για το ολοκαύτωμα, θα τον υποδυθεί -εκτός απροόπτου- ο γνωστός μας από το φιλμ «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» Σεμπάστιαν Κοχ. «Αυτές τις μέρες κάνουμε κάστινγκ για τους γονείς του μικρού Νικόλα, που θα είναι ένα ζευγάρι καταξιωμένων ηθοποιών, αλλά και για τον ήρωα σε νεαρή ηλικία. Υστερα από αυτό θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία, θα μπουν επίσημα και οι υπογραφές με τα μεγάλα ονόματα, ενώ θα βγει και το οριστικό πλάνο γυρισμάτων» επισημαίνουν οι παραγωγοί.

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Νικόλας Δημητρόπουλος, με τον οποίο ο Στίβεν Πριόβολος, ο οποίος θα αναλάβει χρέη διευθυντή φωτογραφίας, είχε συνεργαστεί στη σειρά του Alpha «Υπέροχα πλάσματα».

34e3rq4t 1Πραγματικά γεγονότα στο «Echoes of the past»

«Στη δίκη για τις πολεμικές αποζημιώσεις μια Γερμανίδα δικηγόρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας της και ένας ετοιμοθάνατος συγγραφέας, από τους ελάχιστους επιζώντες του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, βρίσκονται αντιμέτωποι με το παρελθόν. Μέσα από έναν λαβύρινθο αντιπαραθέσεων, αναμνήσεων και πόνου, η συγκλονιστική αφήγηση καταλήγει στον δρόμο προς την κάθαρση. Τα γεγονότα είναι αληθινά και αδιαπραγμάτευτα.

»Στο τέλος, ο καθένας θα βρεθεί μπροστά στη δική του αλήθεια. Τα υπόλοιπα στη μεγάλη οθόνη». Αυτή είναι η υπόθεση του φιλμ «Echoes of the past», σύμφωνα με τους δημιουργούς, οι οποίοι αρχικά ήθελαν να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Αθήνα, Καλάβρυτα, Αίγιο, ενώ αναζητείται χωριό το οποίο θα στηθεί σχεδόν από την αρχή, ώστε να θυμίζει την πόλη της τραγωδίας το 1943. Σκοπός των συντελεστών είναι η ταινία να προβληθεί το 2016, ώστε να συμπεριληφθεί στα Φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας και -γιατί όχι;- να διεκδικήσει έως και το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην οποία ωστόσο θα ακούγονται ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά.

Η οικογένεια του Σαμ Σουλελέ δίνει περίπου τα μισά χρήματα του γενικού κόστους (αναμένεται να αγγίξει τα 2.500.000 ευρώ), ενώ και οι ομογενείς στηρίζουν με τον τρόπο τους την προσπάθεια. «Πολύ σημαντικό για εμάς είναι το γεγονός ότι στην παραγωγή μπήκε και η ελληνική εταιρία Foss production που έχει κάνει σπουδαίες δουλειές κι έτσι μπορούμε να μιλάμε πλέον για μια αμερικανοελληνική παραγωγή» τονίζει ο Στίβεν Πριόβολος.

Πληροφορίες θέλουν το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Αμερικής να έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ταινία και μάλιστα αναμένεται να βοηθήσει τόσο με αρχειακό υλικό όσο και έμπρακτα τους δημιουργούς, κάτι που γίνεται πρώτη φορά.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...