Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

Πιστολίδι στο Κιλκίς

Ο Βασίλης Κιλτίδης (γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ.) «υπογράφει» ελληνική ταινία δράσης

Μπορεί να έχει επιρροές από περιπέτειες όπως του Σιλβέστερ Σταλόνε και του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ή του Μπρους Γουίλις, όμως και η ελληνική κρίση κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε ταινία δράσης. Ο Βασίλης Κιλτίδης είναι ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας δράσης που γυρίζεται στην Ελλάδα με δεδομένα Χόλιγουντ. Ο τίτλος της ταινίας του είναι «Κακή αρχή» («Bad start»), γυρίστηκε στην όμορφη φύση του Κιλκίς και αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στην επόμενη χρονιά.

Εσωτερική αντιπολίτευση

Ο πατέρας του, Κώστας Κιλτίδης, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, γνώριζε πολλά χρόνια την «εσωτερική αντιπολίτευση» του 33χρονου Βασίλη στο σπίτι. «Ηταν ανέκαθεν παιδί με δική του άποψη. Δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, του άρεσε η τέχνη του κινηματογράφου» αναφέρει ο Κώστας Κιλτίδης, ενώ ο Βασίλης προσθέτει: «Ο Ελληνας γονέας βρίσκεται πάντα στο πλάι των παιδιών του. Ο πατέρας μου, παρότι μπορεί να μην κατανοεί αυτό ακριβώς που κάνω, με στηρίζει. Μου έχει πει χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο για έναν γονέα να πέσει σε ένα παιδί που έχει στόχους, σχέδιο και όραμα».

Οπως μάλιστα παραδέχεται ο ίδιος, έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι έζησε άπειρες πολιτικές καταστάσεις από κοντά, κάτι που τον έκανε πιο θυμωμένο. «Είμαι τόσο θυμωμένος όσο και ένας άστεγος. Εχω το ίδιο δικαίωμα στον θυμό με όλους τους συμπολίτες μου. Τους είδα όλους αυτούς από κοντά (εννοεί τους πολίτικους). Κάποιοι είναι πραγματικά ανεπαρκείς και κάποιοι άλλοι είναι εγκάθετοι και εκπροσωπούν όλου του κόσμου τα συμφέροντα εκτός από τα δικά μας» έχει πει ο ίδιος.

Ο Βασίλης είναι λάτρης των ταινιών δράσης, είδος το οποίο έχει εκλείψει από το «μενού» του ελληνικού κινηματογράφου. «Υπάρχουν ελάχιστα αξιόλογα παραδείγματα ταινιών δράσης, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κούρκουλο και τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Ωστόσο στη χώρα μας το συγκεκριμένο είδος δεν έχει βρει θιασώτες κινηματογραφιστές» σημειώνει. Ο Βασίλης Κιλτίδης υπογράφει την παραγωγή της ταινίας, ενώ έχει κι έναν μικρό ρόλο.

r34twert 2Το σενάριο της ταινίας, το οποίο επίσης έχει γράψει ο Βασίλης Κιλτίδης, πηγάζει μέσα από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της κρίσης και της απαξίωσης. Η ιστορία της ταινίας αφορά έναν νεαρό αγρότη από το Κιλκίς που χάνει την περιουσία του από χρέη. Οταν φτάνει η ώρα που κινδυνεύει και το σπίτι του, αντιδρά με ακραίο τρόπο.

Η Αστυνομία τον καταδιώκει στην περιοχή του Κιλκίς. Ο ήρωας δεν παραδίδεται και η κατάσταση κλιμακώνεται. Η δράση εντείνεται όταν η τοπική κοινωνία αποφασίζει να τον στηρίξει, οπότε η ιστορία λαμβάνει κοινωνική διάσταση. Μια ομάδα κακοποιών που έχει προηγούμενα με τον ήρωα βρίσκει την ευκαιρία μέσα στη γενικευμένη εμπόλεμη κατάσταση να κλείσει τους λογαριασμούς της με τον πρωταγωνιστή.

Η εξέλιξη της ιστορίας περνά σε μεγαλύτερη ένταση, όταν οι κρατικοί αξιωματούχοι συγκρούονται με έναν βάναυσο παρακρατικό φορέα, τον οποίο μέχρι πρότινος είχαν με το μέρος τους.

Η καταγωγή της οικογένειας Κιλτίδη από το Κιλκίς ενέπνευσε τον νεαρό παραγωγό, ο οποίος αποφάσισε να γυρίσει την ταινία στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Οι σκηνές εκτυλίσσονται στον Μικρόκαμπο, στους Κάτω Αποστόλους, στη λίμνη Πικρολίμνη, στο Πολύκαστρο και το Βαφειοχώρι. Μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ενας πρωτοεμφανιζόμενος από τη Ν. Υόρκη

Πρωταγωνιστής είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Ζαφειρόπουλος, με σπουδές στη Νέα Υόρκη γύρω από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μαζί του παίζουν η Ανατολή Γρηγοριάδου, γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1, ο Γιάννης Ποιμενίδης (συμμετείχε στη σειρά θρίλερ «Εκδρομή» του ΑΝΤ1), ο Σλάβι Σλάβοφ και ο Σπύρος Σαραφιανός από τα «Κλεμμένα όνειρα» του MEGA. Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production.

r34twert 1 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...