Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Παιδόφιλος ναυαγοσώστης στα… πράσα

Στα πράσα πιάστηκε ο 49χρονος Ι. Δούρος που κατέγραφε παιδάκια την ώρα που άλλαζαν. Σοκ από τα cd που ανακάλυψαν σπίτι του

Από μια σύμπτωση αποκαλύφθηκε η αρρωστημένη δραστηριότητα ενός πασίγνωστου πρώην ναυαγοσώστη, που σύχναζε στην παραλία της Βουλιαγμένης για να καταγράφει με κρυφή κάμερα ανήλικα αγόρια και κορίτσια την ώρα που τους φορούσαν οι γονείς τους μαγιό! Το πιο συγκλονιστικό, όμως, είναι ότι σε μια βιντεοκάμερα που είχε στην κατοχή του ο 49χρονος βρέθηκε καταγεγραμμένο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας με ανήλικα παιδιά που μιλούσαν ελληνικά!

Οι ιδιωτικοί φρουροί

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του Ιωάννη Δούρου του Νικολάου και της Βασιλικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ασφάλεια Αττικής έπειτα από απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα, καθώς η υπόθεση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή.

Η αποκάλυψη της εμετικής δραστηριότητάς του άρχισε χάρη στην παρατηρητικότητα των ιδιωτικών φρουρών της συγκεκριμένης πλαζ, όπου ο 49χρονος είναι πασίγνωστος λόγω της θητείας του ως ναυαγοσώστης. Εκεί είχε πάει για μπάνιο το απόγευμα τις περασμένης Παρασκευής, όπως άλλωστε συνήθιζε τα τελευταία χρόνια. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη της Ακτής Βουλιαγμένης βρήκαν ένα σακίδιο, το οποίο αμέσως αναγνώρισαν ότι ανήκε στον ναυαγοσώστη. Επειδή δεν βρήκαν τον 49χρονο, έκαναν έλεγχο στο σακίδιο – ως όφειλαν. Και τότε δοκίμασαν μια ανατριχιαστική έκπληξη.

Μέσα στο σακίδιο υπήρχε μια φορητή κάμερα στην οποία ήταν αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας, και μάλιστα με ανήλικα αγόρια που μιλούσαν ελληνικά! Παράλληλα σε ένα ζευγάρι κιάλια που βρίσκονταν στο σακίδιο ήταν προσαρμοσμένη μια μικροκάμερα και ένα καταγραφικό μηχάνημα, στο οποίο είχαν καταγραφεί παιδάκια την ώρα που τα έντυναν οι γονείς τους στην πλαζ! Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Αττικής για τα ευρήματα, με αποτέλεσμα έπειτα από λίγη ώρα να συλληφθεί ο 49χρονος στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 165 ψηφιακοί δίσκοι με υλικό παιδικής πορνογραφίας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελείται από ερασιτεχνική καταγραφή στην πλαζ της περιοχής και τρεις σκληροί δίσκοι, οι οποίοι ήδη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι κλειδωμένοι με κωδικούς που πρέπει να «σπάσουν».

Οι αξιωματικοί της Ασφαλείας θεωρούν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις καταγραφής παιδικού πορνό στην Ελλάδα. Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι κατείχε το υλικό για δική του χρήση και ότι ποτέ δεν είχε παρενοχλήσει κάποιον ανήλικο.

Ο «Μιτς» που έκρυβε τη διαστροφή

rawetf 3Ο Γιάννης Δούρος είχε εργαστεί αρκετές σεζόν ως ναυαγοσώστης στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και μάλιστα ήταν γνωστός σε όσους σύχναζαν σε αυτήν με το προσωνύμιο «Μιτς» (από το όνομα του Ντέιβιντ Χάσελχοφ στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Baywatch»). Τα τελευταία τρία χρόνια είχε σταματήσει να ασχολείται με τη ναυαγοσωστική λόγω ηλικίας, ωστόσο εργάστηκε στην πλαζ και το 2013 ως βοηθητικό προσωπικό. Ο 49χρονος ήταν μόνιμος θαμώνας στη συγκεκριμένη παραλία, καθώς είναι χειμερινός κολυμβητής, ενώ κατά καιρούς εκπαίδευε και νεαρούς κολυμβητές, στους οποίους δίδασκε τα μυστικά του ναυαγοσώστη. Ολοι όσοι τον γνωρίζουν έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν την κρυφή δραστηριότητά του, καθώς ο 49χρονος δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για σχόλια και κανείς δεν φανταζόταν πως έκρυβε μέσα του το «μικρόβιο» της παιδοφιλίας! Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον συνέλαβαν ο Δούρος αρνήθηκε πως είναι παιδόφιλος. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...