Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Τριήμερο ιδανικό για βουτιές

Ηλιοφάνεια και χαμηλής έντασης άνεμοι το Σαββατοκύριακο και του Αγίου Πνεύματος, με άνοδο θερμοκρασίας

Το… χατίρι των εκδρομέων και των λουομένων θα κάνει ο καιρός κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και η πρώτη ημέρα του Ιουνίου θα κυλήσουν με λιακάδα σε όλη τη χώρα και αρκετή ζέστη, που θα ευνοήσουν τόσο τη σύντομη απόδραση από τα αστικά κέντρα όσο και τα πρώτα θαλάσσια μπάνια. «Ο καιρός το τριήμερο θα είναι σύμμαχος για την έξοδο, με αρκετή ηλιοφάνεια και μέτριους ανέμους, δηλαδή με συνθήκες καλές για ταξίδι τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα» δηλώνει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Οπως επισημαίνει, αύριο και μεθαύριο προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες, από την Παρασκευή όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες με ευχάριστες καιρικές συνθήκες.

tfg2345t354 2Πιο συγκεκριμένα, σήμερα προβλέπεται γενικά καλός καιρός, με αρκετό ήλιο και ανέμους από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 27 βαθμούς στη δυτική, από 15 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Αντίθετα, νεφώσεις και βροχές μάς περιμένουν τα δύο επόμενα 24ωρα. «Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος λόγω της επίδρασης ενός βαρομετρικού χαμηλού στην ανώτερη ατμόσφαιρα, το οποίο θα προκαλέσει στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες» σημειώνει ο κ. Καντερές. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει μικρή πτώση της τάξης των 2-4 βαθμών Κελσίου.

Το βαρομετρικό χαμηλό δεν θα μας απασχολήσει περισσότερο, καθώς την Παρασκευή θα απομακρυνθεί από τη χώρα και τα φαινόμενα θα σταματήσουν: «Ετσι, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι έως 5 μποφόρ, καλές θάλασσες και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο, γύρω στους 1-3 βαθμού Κελσίου». Εξίσου καλές και ευνοϊκές για την επιστροφή των εκδρομέων αναμένονται οι καιρικές συνθήκες και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Μόνη εξαίρεση τα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, όπου ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...