Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Αλτσχάιμερ χτύπησε τον Δρα Ζιβάγκο!

Οπως αποκάλυψε ο γιος του, ο 83χρονος Ομάρ Σαρίφ δεν μπορεί να θυμηθεί ούτε τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του!

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, ωστόσο η ιστορία της ζωής του είναι ίσως η πιο θλιβερή απ’ όλα τα σενάρια που έχουν γραφτεί στην ιστορία του κινηματογράφου. Και αυτό διότι το lifestory του Ομάρ Σαρίφ έχει στιγματιστεί από απώλειες όλων των ειδών, με τελευταία και πιο τραγική όλων αυτή της μνήμης του.

163464tyΟπως αποκάλυψε ο γιος του, Ταρέκ, ο 83χρονος πρωταγωνιστής των ταινιών «Λόρενς της Αραβίας» και «Δόκτωρ Ζιβάγκο» πάσχει από Αλτσχάιμερ και ζει μέσα στη σύγχυση, ανίκανος πολλές φορές να θυμηθεί ακόμη και τις μεγάλες αυτές κινηματογραφικές επιτυχίες του. Η μεγαλύτερη ειρωνεία αναφορικά με τον Σαρίφ ωστόσο είναι η κοινή πεποίθηση ότι ζούσε την πιο αξιοζήλευτη ζωή όλων, καθώς είχε ξελογιάσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες του κινηματογράφου, ζώντας το απόλυτο εργένικο lifestyle σε πολυτελή ξενοδοχεία σε Παρίσι και Λονδίνο, ξενυχτώντας μέχρι πρωίας με διαφορετική συντροφιά.

Στην πραγματικότητα όμως η ζωή του ήταν και παραμένει εξαιρετικά μοναχική. Γεννημένος ως Μισέλ Σαλχούμπ στην Αλεξάνδρεια το 1932, αγάπησε από μικρός το θέατρο και ακολούθησε σπουδές υποκριτικής, αγνοώντας την απαγόρευση του πατέρα του. Ο πρώτος ρόλος του ήρθε το 1954 στην αραβική ταινία «The Blazing Sun», εν μέρει χάρη στην εντύπωση που έκανε στην πρωταγωνίστρια και μετέπειτα σύζυγό του. Η Φατέν Χαμάμα ήταν η πιο διάσημη ηθοποιός της Αιγύπτου, η οποία όμως δεν είχε ανταλλάξει ποτέ φιλί στη μεγάλη οθόνη.

Εγιναν ζευγάρι

Ο νεαρός τότε Μισέλ Σαλχούμπ υιοθέτησε το ψευδώνυμο Ομάρ Σαρίφ προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ρόλου, χωρίς να ντροπιάσει την οικογένειά του. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και στη ζωή και ο Σαρίφ, αν και μέλος της ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ για να παντρευτεί τη μουσουλμάνα Χαμάμα. Ο γάμος τους άντεξε μόλις επτά χρόνια, καθώς μετά τον «Λόρενς της Αραβίας» εκείνος απέκτησε αμέτρητες θαυμάστριες.

Πεπεισμένος ότι δεν είχε τη δύναμη να της μείνει πιστός, της ζήτησε διαζύγιο όσο εκείνη ήταν ακόμη νέα, ώστε να μπορέσει, όπως της είπε, να ξαναπαντρευτεί. Οπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων όμως, εκείνος δεν στάθηκε ικανός να αγαπήσει άλλη γυναίκα. Πάντα τη χαρακτήριζε στις συνεντεύξεις του «έρωτα της ζωής του», προσθέτοντας ότι καμιά γυναίκα δεν κατάφερε έκτοτε να κλέψει την καρδιά του, παρά το γεγονός ότι από το κρεβάτι του πέρασαν γυναίκες όπως η Ινγκριντ Μπέργκμαν, η Μπάρμπαρα Στρέιζαν και η Κατρίν Ντενέβ.

Τα ειδύλλια μαζί τους όμως διαρκούσαν όσο και τα γυρίσματα των ταινιών στις οποίες συμπρωταγωνιστούσε. «Συνειδητοποιούσα εκ των υστέρων ότι δεν ήμουν στ’ αλήθεια ερωτευμένος μαζί τους, διότι δεν πονούσα όταν τέλειωναν αυτές οι σχέσεις» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Πάθος με το μπριτζ και τα άλογα

Μετά το διαζύγιό του ο έρωτας ερχόταν ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα στη ζωή του, αφού βασικό μέλημά του ήταν να εργάζεται προκειμένου να μπορεί να χρηματοδοτεί το διπλό πάθος του: το μπριτζ και την εκτροφή αλόγων κούρσας. «Δεν νομίζω ότι μπορούσα να ζήσω χωρίς τράπουλα στα χέρια μου» είχε απαντήσει, ερωτηθείς από δημοσιογράφο ποια πολυτέλεια θα του έλειπε περισσότερο σε ερημικό νησί. Η τράπουλα και τα καζίνα γενικότερα όμως τον οδήγησαν στη χρεοκοπία. Οταν μέσα σε μια βραδιά έχασε 1.060.000 ευρώ στη ρουλέτα, αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στο Παρίσι. Εκτοτε άρχισε να εμφανίζει ξεσπάσματα βίας, τα οποία με τον καιρό γίνονταν όλο και πιο έντονα, προκαλώντας τη σύλληψή του μία φορά στο Παρίσι και μία στην Ελλάδα, όταν έκανε γυαλιά καρφιά ένα εστιατόριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...