Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Και η Δήμητρα έφυγε κακήν κακώς από το «Πεντελικόν»

Τι λέει για τη διαμονή της στο ξενοδοχείο, τους εργαζομένους που έμειναν στον δρόμο και την επιστροφή της στην Αγράμπελης

Τι λέει για τη διαμονή της στο ξενοδοχείο, τους εργαζομένους που έμειναν στον δρόμο και την επιστροφή της στην Αγράμπελης

Γεννημένη λες για να γίνεται πρωτοσέλιδη ακόμη και η πιο απλή δραστηριότητά της, η Δήμητρα Παπανδρέου έχει εδώ και χρόνια συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα της ημερήσιας καταγραφής της ζωής της, συνήθως διανθισμένης από φήμες, στρεβλώσεις και αιχμηρά σχόλια. Επιλέγοντας να ζει με οικονομική αξιοπρέπεια, χωρίς γκρίνιες, έχοντας πλήρως επαφή με μια χώρα όπου οι άνθρωποι πηδάνε από τα παράθυρα, αβοήθητοι από εξουσίες ή μάλλον θύματά τους. Εχουμε συναντηθεί στο παρελθόν στο απλούστατο (και όχι από τα πολυτελή) δωμάτιό της στο θρυλικό για τις διαμονές εκεί ιστορικών και διάσημων προσωπικοτήτων «Πεντελικόν».

Στο ξενοδοχείο όπου ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, ο σύζυγός της, έγραψε με επαφές και συναντήσεις σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας.

«Είμαι μια χαρά»

Εκεί έμενε τις τελευταίες εβδομάδες η Δήμητρα και ήταν γνωστό στον στενότατο κύκλο των καλών φίλων που έχει επιλέξει. «Θα ήταν μέγιστη ύβρις να παραπονεθώ εγώ, όταν οι Ελληνες στέγνωσαν πια από ελπίδα» λέει και λήγει τη σεναριολογία ότι διέμενε εκεί απουσία άλλης στέγης.

«Είμαι μια χαρά. Αυτά που μας θυμώνουν, με όλους αυτούς που λένε πως περνάνε δυσκολίες λόγω κρίσης και ζουν σχεδόν πολυτελώς, να μην τα κάνουμε με άλλον τρόπο και εμείς, αν μη τι άλλο, σεβόμενοι τους Ελληνες» αναφέρει.

Το κλείσιμο εν μία νυκτί του «Πεντελικόν» με απόφαση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απόλυση όλου του προσωπικού -χρόνων- βρήκε τη Δήμητρα Παπανδρέου να περιμένει να ολοκληρωθούν οι τελευταίες επισκευές στο σπίτι της, στην οδό Αγράμπελης. Η κατοικία της βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, κάτι που τη διευκόλυνε όχι μόνο στο να παρακολουθεί την πορεία της οικοδομής, αλλά και στο να φροντίζει τα σκυλάκια της, τα οποία έχει ήδη τακτοποιήσει στην αυλή, πρωί απόγευμα. Είναι άλλωστε γνωστή η τεράστια αγάπη άλλα και η ακτιβιστική δράση της Δήμητρας Παπανδρέου για τη νομοθεσία, τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Μιλώντας της στο τηλέφωνο επιβεβαιώσαμε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι, παρά τα όσα γράφτηκαν, δεν έμενε σε σουίτα, αλλά σε ένα εκ των απλούστερων και οικονομικότερων δωματίων που υπήρχαν στο ξενοδοχείο, με αντίτιμο συμβολικής, φιλικής τιμής που της είχε κάνει ο ίδιος ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο Χαράλαμπος Βάρδης, λόγω μακροχρόνιας οικογενειακής φιλίας και τιμώντας τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Δήμητρα Παπανδρέου έδωσε τέλος στην όποια φημολογία την αφορούσε σε σχέση με την εκεί διαμονή της, ορίζοντας το πρόβλημα στις διαστάσεις που η ίδια βίωσε.

«Με γέμισε θλίψη»

«Δεν με πείραξε το ότι εγώ θα ξεβολευτώ από την ευκολία να είμαι κοντά στο σπίτι μου. Με γέμισε θλίψη και ανησυχία που οι εργαζόμενοι, άριστοι επαγγελματίες, πρόσωπα οικεία, φίλοι χρόνων, με έγνοια για τα παιδιά τους που σπουδάζουν ή δίνουν εξετάσεις, τους λογαριασμούς τους, τις ζωές τους και την πολύχρονη αφοσίωση στη δουλειά τους, έμειναν στον δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους σε μία νύχτα. Ας σοβαρευτούμε όλοι μας, γιατί οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι για ελαφρότητες και ανουσιότητες. Οχι! Το πρόβλημα δεν είμαι εγώ, το πού έμεινα και πού θα μείνω περιμένοντας να μου βάλουν πλακάκια στην κουζίνα. Το πρόβλημα είναι άνθρωποι, κανονικοί, όχι νούμερα και ονόματα σε χαρτιά, που βγήκαν στην ανεργία…».

Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους και τώρα ζητούν αποζημίωση

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεσή τους βρήκε η επόμενη ημέρα τους εργαζομένους στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς μετά τον «ξαφνικό θάνατο» το πρωί της Δευτέρας, οπότε αναγκάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες να εκκενώσουν το κτίριο. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να κινηθούν δικαστικά εναντίον του μέχρι πρότινος εργοδότη τους Χαράλαμπου Βάρδη, αλλά και να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους από την οικογένεια Δουζόγλου (ομογενείς από τη Βενεζουέλα) που αγόρασε την επιχείριση. Οι εργαζόμενοι ζητούν να οριστικοποιηθεί επισήμως η απόλυσή τους προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα, καθώς και να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, αφού κάποιοι φέρεται ότι παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για δέκα μήνες.

Μετά την αναβολή του προγραμματισμένου για χθες ραντεβού τους στο υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιστρέψουν την Παρασκευή προκειμένου να προχωρήσουν σε συνάντηση με τον αμόδιο υπουργό αλλά και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του «Πεντελικόν» κ. Βάρδη. Οπως είπε στην «Espresso» η γενική προϊσταμένη του ξενοδοχείου Δέσποινα Χαρώνη «θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μέχρι να βγάλουμε μια άκρη και να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Απαιτούμε να πάρουμε τα χρήματά μας! Υπάρχουν συνάδελφοι που αυτή τη στιγμή δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά και είναι υποχρέωση του κ. Βάρδη να μας αποζημιώσει».

Την ίδια στιγμή, ο ομογενής που ανέλαβε την επιχείρηση έπειτα από πλειστηριασμό που διενεργήθηκε λόγω χρεών της εταιρίας Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε. δεν έχει πάρει θέση για την προχθεσινή «έξωση» πελατών και υπαλλήλων ούτε έχει επικοινωνήσει με τους εργαζομένους. Οι υπάλληλοι πάντως του υπενθυμίζουν ότι είναι υποχρέωσή του να τους προσλάβει. «Ενα ξενοδοχείο είναι οι άνθρωποί του, όχι τα ντουβάρια» λέει η κυρία Χαρώνη.

Νίκη Κλεισούρα

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...