«Στήνουν» στον τοίχο την υφυπουργό Υγείας

Σταμάτησαν οι εξετάσεις για το AIDS.

Την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πως εξαιτίας δικών της αποφάσεων από τον περασμένο μήνα τα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS έχουν σταματήσει να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και υποστηρίζει ότι το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για τη χρηματοδότηση των Κέντρων στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, «η οποία βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, τα κέντρα έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι δεν γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το AIDS που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ιού, για τα οποία η απαραίτητη τεχνογνωσία υπάρχει μόνο στα Κέντρα Αναφοράς. Επιπλέον, έχουν σταματήσει τα δωρεάν τεστ για τον ιό, με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την εξέταση.

«Η χώρα μένει αθωράκιστη απέναντι σε ένα μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη δημόσια υγεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και κατηγόρησε την κ. Σκοπούλη πως «ενώ τον τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς, τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια». Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Αναφοράς και ζητεί να ξεκινήσουν αύριο κιόλας να γίνονται πάλι τα τεστ για τη διάγνωση της ασθένειας.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ