Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Οι τρεις γίνονται εννέα

Ο πρωθυπουργός αντικαθιστά το συμβούλιο αρχηγών με ένα νέο συντονιστικό όργανο.

Παρελθόν ετοιμάζονται να αποτελέσουν σε λίγες μέρες οι καθιερωμένες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης αποφάσισε να αντικαταστήσει το συμβούλιο αρχηγών με ένα εννεαμελές συντονιστικό όργανο, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, τρεις του ΠΑΣΟΚ και τρεις της ΔΗΜΑΡ. Με το νέο συντονιστικό όργανο, ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θα παραμένει πλέον μακριά από τις εντάσεις, ενώ κρίνεται ότι θα λειτουργεί καλύτερα και η τρικομματική κυβέρνηση. «Θα αποκατασταθούν οι αρρυθμίες που παρατηρούνταν τους προηγούμενους μήνες, οι οποίες έδιναν τις περισσότερες φορές την εικόνα μάχης εντυπώσεων και όχι ουσίας» μας λένε χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει προχωρήσει στην επόμενη κυβερνητική φάση, της φυγής προς τα εμπρός. Λίαν συντόμως ξεκινά ταξίδια σε χώρες όπως η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, ώστε να φέρει επενδύσεις και να αλλάξει το κλίμα για την ελληνική οικονομία. Εκ των πραγμάτων, τα ταξίδια αυτά είναι πολυήμερα και κατά συνέπεια δεν θα έχει πάντα τον χρόνο για τρικομματικές συναντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες συζητήσεις για τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Ηταν πρόταση του Φώτη Κουβέλη, που είχε κατατεθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός είναι αλήθεια ότι την είχε βρει ενδιαφέρουσα, αλλά δεν ήθελε να φανεί ότι συρόταν πίσω από τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, ενώ έκρινε παράλληλα ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα φαινόταν πως το συγκεκριμένο άτυπο όργανο υποσκέλιζε την κυβέρνηση. Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έτσι ο κ. Σαμαράς δίνει τη συγκατάθεσή του.

Οπως όλα δείχνουν, στο νεοσυσταθέν διακομματικό όργανο θα μετάσχουν από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θα μετάσχει με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον επίσης πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη και την εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά. Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά θα μετάσχει με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη που έχει καλές σχέσεις και με τους συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς επίσης και με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου και Νίκο Τσούκαλη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...