Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πώς «κάηκαν» οι σκληροί του Διστόμου

Ο βόλτες στον Βόλο με την κλεμμένη Τζάγκουαρ και η «περίεργη» αυτοκτονία

Πιο κοντά στον εντοπισμό και στη σύλληψη των καταζητούμενων ληστών του Διστόμου (συνεργών, σύμφωνα με τις Αρχές, των Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη) οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική η συμπεριφορά τους και κυρίως η υπερβολική… ανεμελιά και η αυτοπεποίθηση που φαίνεται πως είχαν τους τελευταίους μήνες. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε την Παρασκευή στη Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, στη Μαγνησία, όπου διαπιστώθηκε ότι οι κακοποιοί είχαν στήσει το ορμητήριό τους. Ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, ένας εκ των τριών που καταζητούνταν για την κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο το περασμένο καλοκαίρι έπεσε νεκρός. Ακόμη συνελήφθησαν ο 45χρονος συνεργός του Σπύρος Χριστοδούλου αλλά και ο επί σειρά ετών καταζητούμενος «ληστής με τα μαύρα» Γρηγόρης Τσιρώνης! Από το «παζλ» εξακολουθεί να λείπει ο τρίτος ληστής του Διστόμου, ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος. Εξάλλου τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πού βρίσκονται τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία κατάφερε να καρπωθεί ως λεία από τις ληστείες η συμμορία και εάν τυχόν μεγάλο μέρος τους έχει ήδη διοχετευθεί για την τυχόν προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πάντως, οι κακοποιοί χτυπούσαν διαρκώς τον τελευταίο καιρό τράπεζες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ουσιαστικά δίνοντας έτσι το «στίγμα» τους, ενώ φέρεται ότι προετοίμαζαν και νέα ληστρική επιδρομή σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου. Την ίδια στιγμή, ειδικά ο Δραβίλας είχε αρχίσει να κάνει συχνές -και κάθε άλλο παρά… διακριτικές- εμφανίσεις, καθώς μεταξύ άλλων κυκλοφορούσε στον Βόλο με την κλεμμένη Τζάγκουαρ! Μάλιστα, οι ξέγνοιαστες βόλτες του με το αυτοκίνητο φέρεται ότι είχαν δημιουργήσει προστριβές και ανάμεσα στους συνεργούς του.

Εδώ και καιρό οι Αρχές είχαν πειστεί πως πίσω από τις ληστείες των τραπεζών σε Φαρκαδόνα Τρικάλων και Αμπελώνα Λάρισας βρισκόταν η συμμορία των ληστών του Διστόμου και πληροφορίες τούς ήθελαν να κινούνται στη Μαγνησία, φέρνοντας έτσι την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι τους.

Το λάθος της συμμορίας δεν άργησε να συμβεί: ο Δραβίλας εντοπίστηκε να οδηγεί το Nissan Navara, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργοί του την ώρα που κατόπτευαν τράπεζα στο Νέο Μοναστήρι. Το όχημα αυτό είχε εντοπιστεί και στις ληστείες σε Αμπελώνα και Φαρκαδόνα. Τα τρία άτομα κατέληξαν στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς, στη διώροφη οικία που τέθηκε σε επιτήρηση και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής.

Τους ειρωνεύτηκε

Ο μόνος που ταυτοποιήθηκε σχεδόν αμέσως ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου, αφού ο καταζητούμενος από το 2009 «ληστής με τα μαύρα» Γρηγόρης Τσιρώνης προσπάθησε να μπερδέψει τις Αρχές, λέγοντάς τους αρχικά πως ήταν ο Σπύρος Δραβίλας (φέρεται ότι αυτοπυροβολήθηκε με το καλάσνικοφ που κρατούσε). Επίσης όταν αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί με ποιον πραγματικά είχαν να κάνουν, ο Τσιρώνης φέρεται ότι τους ειρωνεύτηκε, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο διάστημα βρισκόταν στην Αθήνα και κυκλοφορούσε κανονικά.

Στο μεταξύ, όπως προέκυψε, τα τρία καλάσνικοφ και τέσσερα πιστόλια που βρέθηκαν στη μεζονέτα είναι «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Εξάλλου εν αναμονή βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική για τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια σε ό,τι αφορά τα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα από την Αττική (VW Passat CC, Jaguar X-Type και Nissan Navara) που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο, καθώς και όσον αφορά τυχόν ευρήματα στους χώρους της μεζονέτας, όπως αποτυπώματα ή γενετικό υλικό άλλων καταζητούμενων, που προς το παρόν… απουσιάζουν από το «κάδρο», όπως ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο Γιώργος Πετρακάκος, ίσως και η Πόλα Ρούπα!

Η προκήρυξη για τον Γκαλιμάνη

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει η προκήρυξη από την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα του Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη τον περασμένο Φεβρουάριο. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε μετά την επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο και οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής φέρεται ότι καταλήγουν σε συμπεράσματα που οδηγούν σε συγκεκριμένες ομάδες ποινικών και τρομοκρατών. Κατά πληροφορίες, οι αναλυτές διαπιστώνουν ομοιότητες με το κείμενο ανάληψης ευθύνης από άλλη οργάνωση-φάντασμα (Μαχόμενες Επαναστατικές Ομάδες) για την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον Νοέμβριο του 2013.

«Ο κειμενογράφος και των δύο προκηρύξεων κινείται άνετα στο ποινικό και στο λεγόμενο ιδεολογικό χώρο, χωρίς όμως να διαθέτει το βαθύ θεωρητικό υπόβαθρο που έχουν οι συντάκτες προκηρύξεων αμιγώς ένοπλων οργανώσεων. Αποφεύγει ο συντάκτης και στις δύο περιπτώσεις να αναφέρει την προετοιμασία του χτυπήματος, ενώ τα θεωρητικά του κενά στην ανάλυση είναι μεγάλα» εξηγεί αστυνομικός.

Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι και οι δύο προκηρύξεις να γράφτηκαν μέσα από τη φυλακή. Αίσθηση προκαλεί ότι οι συντάκτες της προκήρυξης για τον Σεραφείμ Γκαλιμάνη γράφουν λάθος το όνομά του: «Στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στις 5.00 το απόγευμα, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας ομάδα πολιτοφυλακής του λαϊκού κινήματος εκτέλεσε έξω από το το σπίτι του τον αρχιφύλακα των Φυλακών Τύπου Γ Δομοκού, Σ. Καλλιμάνη. Η εκτέλεση του Καλλιμάνη ήταν μια πράξη λαϊκής δικαιοσύνης».

Η αυτοκτονία «μυστήριο» του Δραβίλα

fe5rtgwerΛίγο προτού παραδοθούν οι δύο συνεργοί του, ο Σπύρος Δραβίλας (φωτό) έπεσε νεκρός μέσα στη μεζονέτα-κρησφύγετο. Η «περίεργη» αυτοκτονία με το καλάσνικοφ προκάλεσε προβληματισμό και η Αντιτρομοκρατική εξαρχής ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση όλων των όπλων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Χρυσής Ακτής, καθώς οι αστυνομικοί είχαν έντονη την πεποίθηση πως ο Δραβίλας πιθανώς είχε άμεση εμπλοκή στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Μία ημέρα μετά την επέμβαση των Αρχών η πρωτοεμφανιζόμενη Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα. Σε κάθε περίπτωση οι πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγα λεπτά προτού «ξεμυτίσουν» από τη μεζονέτα οι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου. Ειδικά ο Τσιρώνης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να καθυστερήσει την ταυτοποίηση, αφού αρχικά υποστήριξε πως ο ίδιος ήταν ο Σπύρος Δραβίλας! Μετά είπε «Είμαι ο Γιώργος» και έπειτα «Είμαι ο κανένας». Ο Χριστοδούλου φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε τίποτα και ότι σάστισε όταν αντιλήφθηκε το τέλος του συντρόφου του.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...