Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πήγαν να με βιάσουν στο Δρομοκαΐτειο

Η «βόμβα» που πέταξε η Βίκυ Σταμάτη για τα μαρτύριά της στο ψυχιατρείo. Αρνητικός ο εισαγγελέας στην έκτη αίτηση αποφυλάκισης

Θύμα απόπειρας βιασμού υποστηρίζει ότι έπεσε στο Δρομοκαΐτειο όπου κρατείται η Βίκυ Σταμάτη! Την καταγγελία έκανε χθες η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Την ώρα που ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε λάβει τον λόγο στο ακροατήριο και αναφερόμενος στις «άθλιες συνθήκες κράτησής της στο ψυχιατρικό νοσοκομείο» ζήτησε την αποφυλάκισή της, η κατηγορουμένη… πέταξε τη «βόμβα» καταγγέλλοντας ότι πήγαν να τη βιάσουν!

3rw4tw45tyey 1«Εχει υποστεί τα πάνδεινα σε αυτό το κολαστήριο. Τη χτύπησαν, την έβρισαν, της πέταξαν πράγματα, της σήκωσαν τα στρώματα» είπε ο συνήγορός της, ο οποίος άφησε αιχμές για κακοποίηση της εντολέως του. «Της τραβούσαν το σεντόνι ενώ κοιμόταν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, για να δεχτεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή την απρόβλεπτη παρέμβαση της Βίκυς Σταμάτη!

«Απόπειρα βιασμού» φώναξε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από την καταγγελία της. Μάλιστα, παρά τη σοβαρότητα του καταγγελθέντος αδικήματος, εξηγήσεις δεν ζητήθηκαν ούτε από έδρας, αλλά αντίθετα οι δικαστές επέπληξαν την κατηγορουμένη, λέγοντάς της να μην παρεμβαίνει όταν δεν της έχει δοθεί ο λόγος.

Μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορός της έκανε λόγο για κακοποίηση της εντολέως του, εκφράζοντας φόβους ακόμη και για τη ζωή της! «Δεν μπορώ να προβώ σε δηλώσεις γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός εκεί μέσα κινδυνεύει. Πολύ εύκολα μπορούν να της κλείσουν το στόμα. Ο,τι έχουμε να καταγγείλουμε, το έχουμε κάνει εγγράφως και αρμοδίως. Δεν προτίθεμαι να ανακοινώσω τίποτα σε αυτή την ευαίσθητη στιγμή» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρόιος διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διατύπωσε η κυρία Σταμάτη στο δικαστήριο. «Δεν έχει γίνει καμία τέτοια καταγγελία στη διοίκηση του νοσοκομείου» δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Πρόιος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Φυλάσσεται συνέχεια

»Η κυρία Σταμάτη έχει φύλακες επί 24ώρου βάσεως. Πώς είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Φυλάσσεται με βάρδιες από δύο αστυνομικούς της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού. Εμείς παρέχουμε μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τίποτα πέραν τούτου».

3rw4tw45tyey 3Την ίδια ώρα, την απόρριψη της αίτησης της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της πρότεινε προς τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου, ενώ η εικόνα της δεν παραπέμπει σε ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα! «Είπε ότι η μεγάλη αγάπη για το παιδί της την εξώθησε σε μια εν θερμώ απόφαση. Ολα αυτά, προσυνεννόηση με μια υπάλληλο και παράκαμψη δύο φρουρών, δεν γίνονται εν θερμώ» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Δώστε ελευθερία»

Αναφερόμενος στον ανήλικο γιο του ζεύγους Τσοχατζόπουλου είπε ότι «υπάρχουν συγγενείς που το υπεραγαπούν και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη». Ο συνήγορος 3rw4tw45tyey 2της κατηγορουμένης τόνισε: «Δώστε ελπίδα ότι το δικαστήριο κρίνει με βάση τον άνθρωπο, έστω και αν έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια. Να ελεούμε. Κάποιος ενδιαφέρεται για να μας κρατήσει μέσα, δώστε ελευθερία».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε ως προς την έκδοση της απόφασης. Παράλληλα οι δικαστές είπαν «ναι» στην υπό όρους αποφυλάκιση του επιχειρηματία και πρωτόδικα καταδικασθέντος (για τις μίζες) σε 13 χρόνια κάθειρξη Γιώργου Σαχπατζίδη.

Σημειώνεται ότι στη λήξη της συνεδρίασης η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε από το δικαστήριο να παρέμβει και τοποθετήθηκε με ψαλμό (!) από την Παλαιά Διαθήκη: «Ελέησόν με, Κύριε, δες εξευτελισμό τον έσχατο τον Κύριο» ανέφερε, ενώ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε πως ελπίζει ότι το δικαστήριο θα της δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στο παιδί της. «Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας, απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα» ψέλλισε με δάκρυα στα μάτια, όταν ρωτήθηκε για την εισαγγελική πρόταση. «Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη -σκληρότατη- εναντίον αθώων ανθρώπων. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβαιώνουν απόλυτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο» τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

3rw4tw45tyey 4Εκρηξη Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο κατά Ζήγρα για την αγορά υποβρυχίων

Αναψαν τα αίματα χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρωταγωνιστές τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα και την πολιτική αγωγή! Η πρώτη μεγάλη ένταση στη δικαστική αίθουσα δημιουργήθηκε με αφορμή ερωτήσεις για τη σύμβαση των υποβρυχίων. Οι συνήγοροι του Δημοσίου επισήμαναν ότι οι συμβάσεις που σύναψε ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδήγησαν στη μη παραλαβή τους και τότε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος προς τους συνηγόρους, φώναξε: «Είστε συκοφάντες, ψεύτες, άσχετοι! Είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή αυτά, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε, συκοφαντίες και λάσπη».

Πολιτική αγωγή: Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκι, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.

Πολιτική αγωγή: Εχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Να τελειώνει η υπόθεση, να πάμε στα δικαστήρια, θα σας κάνω αγωγή. Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

«Ομολόγησε να τελειώνουμε» είπε ο Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος στον Ακη Τσοχατζόπουλο, για να πάρει την απάντηση: «Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος»!

Αργότερα, με αφορμή την κατάθεση στο ακροατήριο του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη, ο πρώην υπουργός ζήτησε τον λόγο προκειμένου να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα, ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου τού ζήτησε να σταματήσει.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Κύριε μάρτυρα, ποιος αποφασίζει για τις προμήθειες εξοπλιστικού που έχουν εγκριθεί πιο πριν από το ΚΥΣΕΑ, από μια άλλη διαδικασία; Δεν είναι διαδικασίες αυθαίρετες, είναι δεσμευτικές. Γιατί μας είπανε ότι υπήρξε σπατάλη (…).

Μανούσος Παραγιουδάκης: Δεν γνωρίζω για σπατάλες. Γνωρίζω όμως το ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Εξοπλισμών).

Ακης Τσοχατζόπουλος: Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό;

Πρόεδρος (προς τον μάρτυρα): Πηγαίνετε…

Ακης Τσοχατζόπουλος: Γιατί το κάνετε αυτό, κυρία μου; Με διακόπτετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν με αφήνετε να μιλήσω. Παρακαλώ, τι τρόπος είναι αυτός; Γιατί δεν με αφήνετε να μιλήσω;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ!

Ακης Τσοχατζόπουλος: Μπράβο, κυρία πρόεδρε, συγχαρητήρια. Πού είμαστε;

Ντέμη Ντάβαρη
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...