Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Μαρία που τράβηξε μαχαίρι!

Η 22χρονη Μαρία Κουσίδη που είχε τραυματίσει τρεις συμφοιτήτριές της μιλάει για την «κόλαση» που ζούσε

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα καθίσει σήμερα η 22χρονη Μαρία Κουσίδη που τραυμάτισε με μαχαίρια τρεις συμφοιτήτριές της κατά τη διάρκεια μαθήματος στο τμήμα της Νοσηλευτικής Σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη τον περασμένο Απρίλιο. Και, όπως δηλώνει, είναι απόλυτα έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Λίγα 24ωρα πριν από τη δίκη η νεαρή σπουδάστρια άνοιξε στην «Espresso» το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα και την καρδιά της, και περιέγραψε όσα βίωνε ως θύμα bullying και σχολικού εκφοβισμού από μια ομάδα συμφοιτητριών της που, όπως ισχυρίζεται, της είχαν κάνει τη ζωή κόλαση.

«Ζούσα έναν πραγματικό γολγοθά, τον όποιο όσο περνούσε ο καιρός δεν μπορούσα να ελέγξω. Με έβριζαν χυδαία, με έσπρωχναν, μου τραβούσαν τα μαλλιά, σχολίαζαν άσχημα την εξωτερική μου εμφάνιση, με αποκαλούσαν “καλόγρια” και “φυτό”. Για όλα αυτά είχα ενημερώσει τον διευθυντή της σχολής και τους καθηγητές, αλλά -όπως αποδείχτηκε- δεν έδωσαν την πρέπουσα βαρύτητα…» καταγγέλλει με παράπονο η Μαρία. Την ώρα της συνέντευξης, εκτός από την οικογένειά της, στο πλευρό της 22χρονης βρίσκονται και δύο συμφοιτητές της που τη στηρίζουν.

«Παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις στην υπόθεση και ακούω πολλές ανακρίβειες. Λέγεται ότι κάποιοι συμμαθητές μου γνώριζαν τις προθέσεις μου. Αυτό είναι ψέμα και κακώς στοχοποιούνται κάποια παιδιά, αφού σε κανέναν δεν είχα εκμυστηρευτεί το παραμικρό. Εχω μετανιώσει γι’ αυτό που έκανα. Μακάρι να μην είχαν φτάσει εδώ τα πράγματα. Μακάρι να είχα βρει άλλον τρόπο, όμως αισθανόμουν μόνη και χαμένη. Ηθελα μόνο να τις κάνω να σταματήσουν. Δεν ήθελα να τις σκοτώσω, ούτε να τις τραυματίσω, παρά μόνο να τις φοβίσω. Λάθος μου αυτό που έκανα, αλλά ή θα έκανα αυτό ή θα αυτοκτονούσα»! Εις βάρος της Μαρίας έχει ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Εκανα λάθος»

«Είχα πέσει και την πρώτη χρονιά της σχολής θύμα παρόμοιων καταστάσεων, αλλά πίστευα πως όλα θα τελειώσουν. Εκανα λάθος, αφού συνεχίστηκαν και μάλιστα με χειρότερο τρόπο. Το μοναδικό διάστημα που νοσταλγώ είναι οι έξι μήνες που έζησα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου έκανα την πρακτική μου. Ημουν σε καινούργιο περιβάλλον, μακριά απ’ ό,τι με είχε πικράνει, κοντά σε γιατρούς και νοσηλευτές που με σέβονταν και προσπαθούσαν να μου μάθουν την δουλειά που είχα επιλέξει.

»Οταν τελείωσε και επέστρεψα στη σχολή, ξεκίνησε και ο εφιάλτης, με τις Αλβανίδες να με στοχοποιούν και να μου επιτίθενται. Τις ενοχλούσε που προσπαθούσα να είμαι όσο πιο επιμελής γινόταν στα μαθήματα, νευρίαζαν όταν έπαιρνα καλούς βαθμούς, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πάνω μου και να με βρίζουν».

«Ζήτημα bulling»

4rfewtyhs 1Ηταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος στις 2 Απριλίου, όταν η 22χρονη Μαρία Κουσίδη δεν άντεξε στις πιέσεις και τις ύβρεις που δεχόταν από τις τρεις κοπέλες -δύο 20χρονες Αλβανίδες και μια συνομήλική τους Ελληνίδα-, με αποτέλεσμα να βγάλει δύο μαχαίρια και να τις τραυματίσει, ευτυχώς ελαφρά, στα χέρια.

«Το ζήτημα του bulling και ειδικότερα του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί ένα ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο και δυστυχώς τα όρια μεταξύ δράστη και θύματος συχνά είναι δυσδιάκριτα, καθόσον έχουμε να κάνουμε με άτομα νεαρής ηλικίας που (κατά το Ποινικό Δίκαιο) χαρακτηρίζονται ως μετέφηβοι και βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ ανηλικότητας και ενηλικίωσης. Η παρούσα υπόθεση αντικατοπτρίζει την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής μας, καθόσον δεν πρόκειται για εξατομικευμένη περίπτωση, αλλά για φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας. Η Δικαιοσύνη αφουγκράζεται πάντοτε τέτοιους είδους περιπτώσεις και εμείς θα συμβάλουμε στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» αναφέρει στην «Espresso» η συνήγορος υπεράσπισης και γνωστή ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...