Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Νύχτα μέρα» με Σαββόπουλο και Κασπάροφ

Συναυλίες, εντυπωσιακά ακροβατικά και μεγάλες μονομαχίες στο σκάκι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις στο πάρκο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Θα γίνει η «Νύχτα μέρα» στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»! Αυτό είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν σε λίγες ημέρες στο πάρκο, το οποίο ανοίγει πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ, ο τζαζίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο Ηλίας Καρελλάς, η Αρετή Κετιμέ καθώς και μερικοί από τους πλέον διάσημους ακροβάτες του πλανήτη μάς περιμένουν στους ευωδιαστούς διαδρόμους του πάρκου σε ένα εορταστικό τετραήμερο. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου ο χώρος θα φιλοξενήσει σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες αρχίζουν στις 18.00 και θα «τραβούν» μέχρι τις 6.00 το πρωί!

4r3w5twe 1Χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, οι παρευρισκόμενοι πήραν μια γεύση από το πλουραλιστικό πρόγραμμα των δράσεων και ξεναγήθηκαν στα χωμάτινα δρομάκια του ειδυλλιακού πάρκου που μοσχομυρίζουν λεβάντα και δεντρολίβανο.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και την Underground youth orchestra, ενώ στις 22 του μήνα τη μουσική σκυτάλη θα παραλάβουν ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το κουιντέτο του και λίγο αργότερα ο βραβευμένος με Grammy σαξοφωνίστας Wayne Escoffery.

Παράλληλα στους χώρους του πάρκου θα φιλοξενούνται υπαίθριες προβολές έργων video-art, που θα κρατούν όλο το βράδυ. Στις 23 Ιουνίου θα δώσει το «παρών» ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ, ενώ εκείνη την ημέρα θα γίνει και ένας συμβολικός μαραθώνιος, στον οποίο θα πάρουν μέρος 2.016 (συμβολικά για το έτος παράδοσης του έργου) αθλητές!

Σεμινάριο ρομποτικής

Το πρόγραμμα διανθίζεται από εργαστήρια μαγειρικής (με τον Χριστόφορο Πέσκια) και κηπουρικής, γιόγκα για παιδιά, σεμινάρια ρομποτικής, μια παράσταση θεάτρου σκιών με τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ, αλλά και ένα ακροβατικό θέαμα, όπου οι τρεις καλλιτέχνες θα κληθούν να ισορροπήσουν σε σχοινιά τα οποία θα βρίσκονται επάνω στα κτίρια του ΚΠΙΣΝ! Ολα αυτά φυσικά θα φιλοξενηθούν στο καταπράσινο πάρκο, του οποίου η διαμόρφωση κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί. Εως σήμερα έχουν φυτευτεί 600 δένδρα και 62.000 θάμνοι, ενώ έως την παράδοση του έργου υπολογίζεται ότι τα δέντρα θα φτάσουν τα 1.400 και οι θάμνοι τους 280.000!

Η πρώτη βόλτα μας χθες στα πράσινα μονοπάτια του πάρκου μάς «γέμισε» μυρωδιές και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, μια και το μέρος είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και οξυγόνου. Τα επιβλητικά 4r3w5twe 3πλατάνια, οι ελιές, τα πεύκα και οι κουκουναριές έχουν «σκεπάσει» το μέρος, ενώ πλάι τους βρίσκονται δάφνες, σχίνα και ευωδιαστές λεβάντες. Ολα τα φυτά έχουν επιλεγεί ειδικά για το πάρκο.

Μόνος εναντίον 15 νεαρών πρωταθλητών

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους του τετραημέρου θα είναι και ο Γκάρι Κασπάροφ. Ο μεγαλύτερος σκακιστής όλων των εποχών και πρωταθλητής κόσμου στα 22 του θα βρεθεί στο Πάρκο Πολιτισμού -συγκεκριμένα σε έναν λαβύρινθο που ολοκληρώνεται τις μέρες αυτές- για να δείξει την τέχνη του σε ένα παιχνίδι «σιμουλτανέ» (ματς όπου ένας ισχυρός μετρ αντιμετωπίζει ταυτόχρονα έναν μεγάλο αριθμό αντιπάλων κατώτερων κατηγοριών) έχοντας απέναντί του 15 νεαρούς πρωταθλητές (ηλικίας 8 έως 14 ετών) οι οποίοι έχουν προεπιλεγεί από την Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για το σκάκι αλλά και να αποκτήσει αυτόγραφό του!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...