Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ενα «Fight club» με πουέντ!

Ο ηθοποιός Ανδρέας Ορφανίδης και η σύζυγός του Μαργαρίτα (εγγονή του ηθοποιού Νίκου Βανδώρου) έχουν φτιάξει σχολή πολεμικών τεχνών και χορού

Ο ηθοποιός Ανδρέας Ορφανίδης και η σύζυγός του Μαργαρίτα (εγγονή του ηθοποιού Νίκου Βανδώρου) έχουν φτιάξει σχολή πολεμικών τεχνών και χορού

Πήγε και είδε και τις πενήντα παραστάσεις όπου τραγουδούσε εκείνη με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα προκειμένου να την κατακτήσει. Ο έρωτάς του για την όμορφη κοπέλα με τα γαλάζια μάτια ήταν κεραυνοβόλος, όταν τη γνώρισε στα 19 του χρόνια στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα. Εκείνη, εγγονή του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Βανδώρου και ανιψιά του Θεόφιλου, αντιστεκόταν σθεναρά.
Τελικά ο Κύπριος νεαρός από τη Λευκωσία είχε πείσμα και τα κατάφερε. Οχι μόνο την έκανε κοπέλα του, αλλά την παντρεύτηκε με δεκάδες καλεσμένους στο νησί του, συγγενείς από τη Ρωσία έως την Αυστραλία, και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, περιμένουν το παιδάκι τους, που θα έρθει στον κόσμο τον Αύγουστο.

Ο Ανδρέας Ορφανίδης, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον τελευταίο κύκλο των «Κλεμμένων ονείρων» κρατώντας τον ρόλο του Στέφανου, δεν είναι μια απλή περίπτωση. Ούτε στα επαγγελματικά του ούτε και στα προσωπικά του. Κι αυτό γιατί ο ηθοποιός διατηρεί μαζί με τη γυναίκα του Μαργαρίτα και την πεθερά του, χορεύτρια της Λυρικής Σκηνή, Μαίρη Βανδώρου, σχολή χορού και πολεμικών τεχνών στο κέντρο της Αθήνας.

Kick Boxing

Μάλιστα ο ίδιος έχει μαύρη ζώνη στο kick boxing και οι μαθητές του συμμετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες, όπου συμβαίνει το απίθανο. «Η μεγάλη πλάκα είναι όταν οι αθλητές των άλλων σχολών συνειδητοποιούν ποιος είναι ο δάσκαλος της αντίπαλης ομάδας. Αμέσως έρχονται και βγάζουν φωτογραφία μαζί μου.

Είναι καταπληκτικό το πώς ο κόσμος με αγκαλιάζει στον δρόμο και μου λέει ότι είμαι πολύ καλό παιδί, μόνο και μόνο από τη συμμετοχή μου στα “Κλεμμένα όνειρα”. Ο αδελφός μου, που είναι κλινικός ψυχολόγος στην Κύπρο, μου έχει εξηγήσει την τάση των τηλεθεατών να νομίζουν τους ηθοποιούς οικεία πρόσωπα κι έτσι πλέον δεν με ξαφνιάζει ακόμη και να με φιλήσει κάποιος στον δρόμο» λέει στην «Espresso» ο Ανδρέας και σκύβει να φιλήσει τη φουσκωμένη κοιλιά της συζύγου του, η οποία περιμένει αγοράκι.

Συναντήσαμε το αγαπημένο ζευγάρι στη σχολή χορού στην οποία δουλεύουν πλέον ως οικογένεια και είδαμε από κοντά την όμορφη σχέση τους και το πόσο μαχητές και πολυτάλαντοι είναι. Γιατί, εκτός των άλλων, ο Ανδρέας Ορφανίδης είναι και σεναριογράφος. «Αυτήν την περίοδο είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί τελικά το σενάριο που έγραφα για τη νέα τηλεοπτική σειρά που θα σκηνοθετούσε η Ρέινα Εσκενάζυ για ιδιωτικό κανάλι με τίτλο “Αγάπη, ρε” θα γίνει κινηματογραφική ταινία. Και είναι τιμή μου που θα παίξουν ηθοποιοί που σέβομαι και αγαπάω, όπως ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου» τονίζει ο ηθοποιός, ο οποίος στην πατρίδα του την Κύπρο είναι το ίδιο δημοφιλής. «Εχω συνεργαστεί με τον Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο γνωρίσατε από το “Μπρούσκο”, με τον Γιώργο Θεοφάνους σε μιούζικαλ και με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Στην Ελλάδα μού έδωσε ώθηση για να ανέβω επαγγελματικά ο Δημήτρης Αρβανίτης. Εκείνος δεν θα το θυμάται βέβαια, αλλά με είχε πρωτοετή φοιτητή στη σχολή Τράγκα. Με διάλεξε ύστερα από τρεις οντισιόν για τα “Κλεμμένα όνειρα”» τονίζει ο ηθοποιός και συμπληρώνει: «Για μένα ήταν άθλος αυτός ο χρόνος. Το βράδυ διάβαζα τον ρόλο μου για τη σειρά, το πρωί πήγαινα για γυρίσματα, το απόγευμα έμπαινα στο αεροπλάνο για πτήση προς Κύπρο και διάβαζα τα λόγια μου για μια κυπριακή σειρά, το “Ομικρον θετικόν”» αναφέρει ο Ανδρέας.

Αυτό το «τρελό» πρόγραμμα είχε αποτέλεσμα να φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης, αλλά δεν το έβαλε κάτω. «Δύναμή μου σε όλα αυτά είναι η Μαργαρίτα μου. Είμαστε και οι δύο Υδροχόοι στο ζώδιο κι έτσι ξέρουμε ότι για να νιώσουμε καλά μέσα μας πρέπει να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Εχουμε μεγάλη κατανόηση. Η Μαργαρίτα έφυγε από την Ελλάδα όταν κάναμε σχέση και ήρθε στην Κύπρο. Δουλέψαμε μαζί και στην τηλεόραση και στη θεατρική παράσταση που είχα γράψει με τίτλο “Τα τρία πιθήκια”. Δεν βαριόμαστε ο ένας τον άλλον. Τη θέλω δίπλα μου όλο το 24ωρο. Η Μαργαρίτα είναι ο άνθρωπός μου» λέει.

Εκείνη τον αγκαλιάζει με πάθος και μας αποκαλύπτει ότι ο Ανδρέας είναι αεικίνητος. «Μικρός έκανε καράτε, στίβο, ελεύθερη πάλη, δύο χρόνια στον στρατό ήταν καταδρομέας. Τώρα με το kick boxing θέλει να μάθει στα παιδιά τη σπουδαιότητα της αυτοάμυνας. Τους κάνει μάθημα τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αλλά κι εγώ είμαι το ίδιο. Σπούδασα πιάνο, καθώς ο μπαμπάς μου είναι μουσικός, αν και ο ίδιος είναι κιθαρίστας. Τελείωσα τη σχολή της γιαγιάς -ήταν χορογράφος- και της μαμάς μου στο μπαλέτο. Εκανα μαθήματα φωνητικής και κλασικού τραγουδιού και ολοκλήρωσα τη φοίτησή μου στη δραματική σχολή» δηλώνει η χαμογελαστή Μαργαρίτα.
Φεύγοντας από τη σχολή το μυαλό μας έμεινε σε αυτό το ζευγάρι. Μαζί από τα 19 τους, καλλιτέχνες, δάσκαλοι, με τους μαθητές τους να τους περιμένουν πώς και πώς για προπόνηση, γιατί και οι δυο τους είναι πιο παιδιά από αυτούς. Η ζωή τελικά είναι ωραία!

Η μεγάλη αγάπη της για τον παππού και τον θείο της

Για τη Μαργαρίτα πρότυπό της είναι ασφαλώς ο θρυλικός παππούς της. «Πήγαινα από μικρή και τον έβλεπα στο θέατρο, ακόμη και στις πρόβες του. Φέτος έγινε 90 ετών και έδωσε τα ρέστα του στο θέατρο Ορφέας. Εκλαιγα από χαρά. Τώρα περιμένει πώς και πώς το δισέγγονο. Αλλά και ο θείος μου, ο Θεόφιλος, έχει τρελαθεί. Δεν έχει δικά του παιδιά και περιμένει της ανιψιάς του. Είμαστε όλοι πολύ δεμένοι ως οικογένεια, κάνουμε πάντα μαζί διακοπές το καλοκαίρι στο σπίτι μας στον Θεολόγο. Αλλά έχουμε περάσει και κάτι αξέχαστες διακοπές στην Κρήτη και στο Πήλιο» λέει η Μαργαρίτα, η οποία, αν και έγκυος, διδάσκει ακόμη με την άδεια του γυναικολόγου της, επειδή της αρέσει και την εκτονώνει.

Μαρία Ανδρέου
Φωτό:Xρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....