Ο καφές «καθρέπτης» της προσωπικότητας!

Πες μου τι καφέ πίνεις, να σου πω ποιος είσαι… Οχι, δεν πρόκειται για το απόσταγμα της εμπειρίας κάποιας γηραιάς καφετζούς, αλλά για το συμπέρασμα της διακεκριμένης καθηγήτριας Ψυχολογίας δρος Ραμάνι Ντουρβασούλα.

Πες μου τι καφέ πίνεις, να σου πω ποιος είσαι… Οχι, δεν πρόκειται για το απόσταγμα της εμπειρίας κάποιας γηραιάς καφετζούς, αλλά για το συμπέρασμα της διακεκριμένης καθηγήτριας Ψυχολογίας δρος Ραμάνι Ντουρβασούλα. Από έρευνα που έκανε προέκυψε ότι το είδος του καφέ που πίνουμε αποκαλύπτει κομμάτια της προσωπικότητάς μας.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας όσων προτιμούν τον φραπέ και τους άλλους στιγμιαίους καφέδες είναι η… χαλαρότητα. Από την άλλη, όσοι πίνουν τον καφέ τους σκέτο συνήθως είναι πουριτανοί, ενώ όσοι προσθέτουν γάλα είναι γενικά… νευρωτικοί.

Το μεγάλο μπέρδεμα γίνεται με τους ιταλικούς καφέδες, καθώς ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να δείξει διαφορετικό χαρακτήρα. Ετσι, τον διπλό εσπρέσο πίνουν οι διανοούμενοι, ενώ τον μακιάτο προτιμούν οι γυναίκες που κάνουν καριέρα και ταυτόχρονα είναι μητέρες. Αρκετά περισσότερο γάλα προτιμούν οι άντρες που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, οι οποίοι όμως δεν θα ξεφύγουν ποτέ από τον μέσο όρο, που συνήθως επιλέγει cafe latte, δηλαδή καφέ με μπόλικο γάλα.

Οσοι προτιμούν τον καπουτσίνο, αντίθετα, συνήθως αγαπούν να έχουν τον έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα είναι υπερβολικά ευαίσθητοι. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται αυτοί που πίνουν ντεκαφεϊνέ, καθώς δίνουν στους άλλους να καταλάβουν ότι δεν βγαίνουν συχνά για να διασκεδάσουν. Τον φρεντοτσίνο διαλέγουν όσοι είναι κατά βάθος ανώριμοι, ενώ καφέ με γάλα αμυγδάλου επιλέγουν οι πολύ «κολλημένοι» με τα κοινωνικά δίκτυα ή οι έχοντες δυσανεξία στη λακτόζη. Τέλος, τον καφέ φίλτρου προτιμούν οι εκλεπτυσμένοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ