Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Οι μαφιόζοι ήθελαν και νταμπλ ντοτ

Η συμμορία με τους νονούς απαιτούσε δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα από τους καταστηματάρχες που εκβίαζε

Η απόγνωση είχε κυριεύσει δεκάδες ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Αθήνα, στο Ξυλόκαστρο και στην Πάτρα, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους ή εκκρεμείς τις υποχρεώσεις τους προς τα δημόσια ταμεία προκειμένου να εξοικονομήσουν τα χρήματα που απαιτούσε για να τους παράσχει «προστασία» η συμμορία των νονών της νύχτας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τις εορταστικές περιόδους οι νονοί επέβαλαν ακόμη και… νταμπλ ντοτ (!) στις επιχειρήσεις απαιτώντας το διπλάσιο από το καθιερωμένο μηνιαίο «χαράτσι», με το πρόσχημα ότι αυξανόταν η πελατεία και ότι οι ίδιοι δικαιούνταν… δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα!

Ο «κεφαλικός φόρος»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας (υπήρξε παλιότερα δεξί χέρι του Παναγιώτη Βλαστού) δεν συγχωρούσε τυχόν καθυστερήσεις στην πληρωμή του «κεφαλικού φόρου», με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να αναγκάζονται να του παραδίδουν όλη την είσπραξη!

Ετσι πολλοί επιχειρηματίες υπέστησαν οικονομική καταστροφή. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ιδιοκτήτριας γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, η οποία αναγκάστηκε τελικά να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή της μόλις δύο εβδομάδες προτού εξαρθρωθεί η εγκληματική οργάνωση. Η επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο έφτασε σε απόγνωση και εξιστορούσε κλαίγοντας την περιπέτειά της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ομως απέφυγε να δώσει επίσημη κατάθεση, καθώς φοβούνταν τους κακοποιούς.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας καθυστερούσε την πληρωμή του «μηνιάτικου» στους εκβιαστές, λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε. Το αποτέλεσμα ήταν να νιώσει στο πετσί της την αντίδραση του αρχηγού… Ενα βράδυ που στο κατάστημά της έκανε πάρτι γνωστός ηθοποιός για το σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστούσε, εμφανίστηκε ο αρχινονός μαζί με πέντε «φουσκωτούς» και απαίτησε τραπέζι. Η ιδιοκτήτρια αναγκάστηκε να σηκώσει μια παρέα για να τους δώσει το τραπέζι της, αλλά οι κακοποιοί δεν σταμάτησαν εκεί.

Για να της δείξουν ότι δεν αστειεύονται και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πελατεία, πήγαν όλοι μαζί στις γυναικείες τουαλέτες. Εκεί ο αρχηγός έβγαλε το περίστροφό του και το έδωσε σε μία από τις έντρομες πελάτισσες που βρίσκονταν μέσα λέγοντάς της άγρια: «Κράτα το, κυρά μου, να κατουρήσω»! Υστερα από αυτό το μπαρ άδειασε και έχασε οριστικά τους πελάτες του, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να πέσει έξω και να οδηγηθεί στο κλείσιμο.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...