Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Στη φυλακή Γιοσάκης και Λεωτσάκος

Κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με τους Π. Λεωτσάκο, Γ. Ασλάνη και Στ. Γεωργιτσογιαννάκο που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση «παραδικαστικό Νο 2»

Επειτα από πολυετή δικαστική έρευνα παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του «παραδικαστικού Νο 2». Οι πρωταγωνιστές της αποκαλούμενης και «μαφίας των ακινήτων», οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού και άλλες παράνομες δραστηριότητες, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές. Προφυλακιστέοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ο δικηγόρος και γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του στο παρελθόν Πέτρος Λεωτσάκος, καθώς και ο επίσης δικηγόρος Γιώργος Ασλάνης, οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν στο «πολυπλόκαμο» κύκλωμα.

Η δικογραφία της υπόθεσης του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο 2» θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει σχηματιστεί ποτέ για οργανωμένο έγκλημα, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αυτός πιθανολογείται ότι είναι και ένας από τους λόγους που διήρκεσε τόσο πολύ η κύρια ανάκριση, δεδομένου ότι οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση έπρεπε να ενημερωθούν για όλες τις πτυχές της.

Οι πρωταγωνιστές

Από τη δικαστική έρευνα αλλά και από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, προκύπτει ότι «πρωταγωνιστές» στο παράνομο κύκλωμα ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών και ένας εφέτης, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, συμβολαιογράφοι δικαστικοί επιμελητές και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί. Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις υπέρ κατηγορουμένων με «στημένες» συνθέσεις έδρας και όλα αυτά με το αζημίωτο. Η δεύτερη πτυχή της δράσης τους αφορούσε στην «αρπαγή» εγκαταλειμμένων ακινήτων, είτε εξαιτίας σύνθετων κληρονομικών διαφορών είτε μετά το θάνατο των ιδιοκτητών τους ενώ φέρεται ακόμη ότι συμμετείχαν σε πλήθος άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, όπως κομπίνες σε πλειστηριασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δράση του κυκλώματος ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό των κατηγορουμένων, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές. Οι περιγραφές του βασικού μάρτυρα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν από τις περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές. Να σημειωθεί πάντως ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, καθώς στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πεντάκις ισόβια για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Αιξωνής. Επειτα από την απόφαση των ανακριτών για την προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη ο μητροπολίτης Αχαρνών Αθηναγόρας αναμένεται να τον θέσει σε αργία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...