Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

ΦΩΤΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ – «Μισή» ζωή συντρίμμια

Η συγκινητική φωτο-ιστορία ενός ανέργου (πρώην σχολικός φύλακας) που είδε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του από τη στιγμή που έχασε τη μητέρα του

15472875 0Δυο τρία φρούτα, μια κονσέρβα για γάτες και τα υπολείμματα από το φαγητό προηγούμενων ημερών είναι τα μόνα πράγματα που αντικρίζει κανείς στο ψυγείο του Ιάκωβου. Δεν έχει λεφτά για περισσότερα.

Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο δύσκολα γι’ αυτόν. Για πολλά χρόνια ο 41χρονος Ελληνας ζούσε μια κανονική ζωή, με δουλειά το πρωί και ένα πιάτο ζεστό φαΐ το μεσημέρι στο σπίτι του, στο Χαλάνδρι. Μέχρι που τον χτύπησε η κρίση… Εδώ και τριάμισι χρόνια ο Ιάκωβος είναι άνεργος. Παλιότερα εργαζόταν ως συμβασιούχος στα ΕΛ.ΤΑ. και στη συνέχεια ως σχολικός φύλακας. Στα τέλη του 2011 έχασε τη δουλειά του και από τότε το μόνο μεροκάματο που βγάζει είναι τα ψιλά που εισπράττει πουλώντας αλουμινένια κουτάκια τα οποία μαζεύει «βουτώντας» μέσα σε κάδους απορριμμάτων. Το σοκ από τη κατάρρευση του κόσμου του ήταν πολύ μεγάλο.

15472886«Αν κάποιος μου έλεγε πριν από τρία χρόνια πως θα μαζεύω κουτάκια αλουμινίου για να ζήσω, δεν θα μπορούσε να το πιστέψω, θα τον περνούσα για τρελό…» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σαν να μην έφτανε που έχασε τη δουλειά του, στα μέσα του 2012 έχασε και τον τελευταίο συγγενή του, τη μητέρα του. «Οταν ζούσε η μητέρα μου, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Είχαμε τη σύνταξή της, μπορούσαμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς, έβρισκα ένα ζεστό, μαγειρεμένο φαγητό».

Σήμερα αδυνατεί να αγοράσει τα προς το ζην. Ετσι κάθε Παρασκευή πηγαίνει στο συσσίτιο της εκκλησίας, ενώ πολλές φορές τού δίνουν λίγο φαγητό οι γείτονες. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνά στην κουζίνα του, συντροφιά με την τηλεόραση. Το παράδοξο με την περίπτωση του Ιάκωβου είναι ότι αν και ζει μέσα στη 15472883φτώχεια, έχει… περιουσία. Από τους γονείς του και έναν θείο του κληρονόμησε δύο διαμερίσματα και το εξοχικό σπίτι της οικογένειας. Από τα δύο διαμερίσματα εισπράττει κάθε μήνα ενοίκιο 500 ευρώ, που είναι και το μοναδικό ουσιαστικό εισόδημά του.

Ομως εξαιτίας των ακινήτων που έχει στην κατοχή του φορολογείται κάθε χρόνο για 13.000 ευρώ, την ώρα που το συνολικό εισόδημά του δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι να χρωστά 6.700 ευρώ στην Εφορία, η οποία πρόσφατα του έστειλε σημείωμα προειδοποιώντας τον ότι θα κατάσχει την περιουσία του! Ετσι, προκειμένου να ξεχρεώσει, ο Ιάκωβος αναγκάζεται να πουλήσει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή το εξοχικό του, όπου κάποτε πέρασε πολλά ξέγνοιαστα καλοκαίρια με την οικογένειά του. Περισσότερες φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...