Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Αναρρίχηση» στην κορυφή της Ευρώπης

Μαθητές από την Κάλυμνο έφτιαξαν site για το extreme sport και παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό

Την αγάπη τους για την αναρρίχηση θα χρησιμοποιήσουν ως «όπλο» 16χρονοι μαθητές από την Κάλυμνο, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που θα γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα στο Βερολίνο!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Οι οκτώ μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Λυκείου του ακριτικού νησιού έχουν ήδη μία πρωτιά με την «εταιρία» τους Kalymnos Climbing Escape (KCE), αφού ήταν οι μεγάλοι νικητές του 9ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015» που διοργάνωσε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (senja.gr).

Τα παιδιά, με την ιστοσελίδα τους kalymnosclimbing-esc.gr αναδεικνύουν το νησί ως υπ’ αριθμόν ένα προορισμό για αναρρίχηση παγκοσμίως, κάτι που ευνοούν η μορφολογία και η ποιότητα των βράχων του, ενώ με άλλες δράσεις παρέχουν πληροφορίες και υπηρεσίες στον επισκέπτη. Οι πιο γνωστές διαδρομές r324r234rt234 2που προτείνουν είναι η Jurassic (ένα εκπληκτικό σύνολο από απότομες διαδρομές), η Grande Grotte (σπηλιά με σταλακτίτες), η Spartan Wall (μια ψηλή επέκταση από κάθετο γκρι-πορτοκαλί βράχο που περιλαμβάνει το σπήλαιο End), η Panorama, η Spartacus, η Stankill (η στενή σχισμή μετά το δεξί άκρο του Panorama), η Afternoon και η Ivory Tower. Τις διαδρομές έχουν «βαφτίσει» ξένοι αναρριχητές, οι οποίοι τις έχουν «ανοίξει» κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κάλυμνο, δηλαδή έχουν τοποθετήσει τα δικά τους βύσματα στο βουνό τα οποία έχουν μείνει εκεί και συντηρούνται.

«Οι οκτώ μαθητές επιλέξαμε να στήσουμε μια ιστοσελίδα, με στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες ενημέρωσης στον έμπειρο αλλά και τον αρχάριο αναρριχητή επισκέπτη του νησιού, που συνδυάζει τους απόκρημνους βράχους με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από την κοινωνιολόγο καθηγήτρια Παναγιώτα Φράγκου και την εθελόντρια σύμβουλο Μαρία Τρικοίλη. Η 25η Ιουνίου ήταν μια μέρα γιορτής για εμάς. Προσωπικά δεν πίστευα ότι η εικονική επιχείρησή μας από το μικρό νησάκι της Δωδεκανήσου θα μπορούσε να αποσπάσει το 1ο βραβείο. Η επιχείρησή μας θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Βερολίνο από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου, ενώ τα μέλη που εκπροσώπησαν την “εταιρία” μας κέρδισαν ολική υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο DEREE!» τόνισε ο 16χρονος που έχει δημιουργήσει την KCE μαζί με τις Μαρία Παπαμιχαήλ, Μαρία Σαρούκου, Αγγελίνα Χατζησμάλη, Λουκία – Ελπίδα Μαλλιά, Αννα Μαμουζέλλου, Ελένη Μάγκου και Κατερίνα Κουτρούλλη. Η Κάλυμνος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως και γίνεται πόλος έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών και μη αναρριχητών, καθώς φιλοξενεί το διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης της εταιρίας The North Face.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...