Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Selfie με τον Παρθενώνα

■ Skyfall ■ 360° ■ K. Grill ■ CV Distiller ■ Cremino ■ Αποστακτήριο ■ Underdog ■

41234r234 1SKYFALL: Ακριβώς δίπλα στο Καλλιμάρμαρο (Μάρκου Μουσούρου 1 και Αρδηττού), το Skyfall στέκεται επιβλητικό και παρατηρεί την Αθήνα από ψηλά. Από τις δύο υπέροχες βεράντες του ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ταξίδι στον χρόνο θαυμάζοντας την Ακρόπολη, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και τον Λυκαβηττό. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από νωρίς το απόγευμα, αλλά η καλύτερη ώρα να το επισκεφτεί κάποιος (ειδικά για δείπνο) είναι τότε που σουρουπώνει, όταν το φως της ημέρας μπερδεύεται με τη νύχτα.

Η κουζίνα είναι ελληνική, τα πιάτα έχουν βάση τους το κρέας. Συστήνω φιλετάκια χοιρινού με σος μουστάρδας – γλυκολέμονου και κρέμα γάλακτος ή το εξαιρετικό παναριστό κοτόπουλο, γεμιστό με μάνγκο, λιαστή ντομάτα, γραβιέρα και θυμάρι, ενώ από τον (σε γενικές γραμμές επαρκή) κατάλογο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η χορτοφαγική πρόταση της ημέρας. Η τιμή γεύματος είναι στα 49 ευρώ ανά δύο άτομα, χωρίς χρέωση εισόδου, με απαραίτητη όμως την εκ των προτέρων κράτηση. Η μουσική του Skyfall αρχικά είναι σε χαμηλούς τόνους, easy listening, για να συνοδεύει τον καφέ ή το κοκτέιλ σας, αλλά όσο προχωράει η βραδιά τα beats δυναμώνουν και οι mainstream επιλογές δίνουν τον τόνο στο πάρτι που εξελίσσεται.

41234r234 3tip: Κάθε Πέμπτη βράδυ το Skyfall φιλοξενεί τα πάρτι σχολής χορού για επίδοξους Φρεντ Αστέρ.

360°: Αν καταφέρεις και βρεις λύση στο θέμα του πάρκινγκ, τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις. Αν μη τι άλλο, το 360 μοίρες θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Είναι «απλωμένο» σε τρία επίπεδα, εστιατόριο, μπαρ και το καταπράσινο roof garden, το οποίο αποτελεί το μεγάλο όπλο του, τον λόγο για τον οποίο οι περισσότεροι το επιλέγουν για την έξοδό τους. Από δω πάνω, χωρίς υπερβολή, έχεις την αίσθηση ότι θα απλώσεις το χέρι σου και θα πιάσεις τον βράχο της Ακρόπολης, την ώρα που θα απολαμβάνεις ένα από τα 14 κοκτέιλ του καταλόγου που μόλις ανανεώθηκε για την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τη μουσική, θα ακούσετε κυρίως swing και jazz, ό,τι πρέπει για να ντυθεί με ήχους το όλο σκηνικό. Η κουζίνα έχει μεσογειακή προσέγγιση, αλλά η βάση και το στιλ της είναι ελληνικά. Μην μπερδευτείτε από το location (Ηφαίστου 2), δεν είναι «τουριστική», κάθε άλλο. Οι γκουρμεδιές δίνουν και παίρνουν, με top επιλογή από το πλούσιο μενού να αποτελεί το ψητό λαβράκι φιλέτο που σερβίρεται με ζεστή σαλάτα οσπρίων με φρέσκο κόλιανδρο και λαδολέμονο. Υπολογίστε ότι θα σας κοστίσει περίπου 27-28 ευρώ το άτομο, τιμή στην οποία (υποθέτω ότι) συμπεριλαμβάνεται και η θέα που σου κόβει την ανάσα.

tip: Από τα κοκτέιλ ζητήστε το Jasmin Breeze, ίσως το hit του καλοκαιριού.

wergw3tw435 1CASUAL ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Το K. Grill (Ελευθερίου Βενιζέλου 330) φιλοξενείται σε έναν casual, σε βιομηχανικό ντεκόρ χώρο και προσφέρει τα πάντα από άριστης ποιότητας κρεατικά. Μεταμοντέρνα ψησταριά, θα έλεγε κάποιος, αλλά αυτό που μετράει δεν είναι η ταμπέλα, αλλά αυτό που έρχεται στο πιάτο σου να είναι νόστιμο και φτηνό.

Ο κατάλογος είναι τυπωμένος στο σουπλά και προτείνει από οτιδήποτε βάζει ο νους σε grill (τυλιχτά, γύρος, όλα σε χορταστικές μερίδες) μέχρι παστουρμαδοπιτάκια με γραβιέρα και φαβοκεφτέδες. Το service είναι αρκετά καλό και το προσωπικό πάντα εκεί όταν το χρειάζεσαι. Δυσκολεύτηκα λίγο στο πάρκινγκ, αλλά πού βρίσκεις εύκολα στην Καλλιθέα;


wergw3tw435 6
Πήρα «διδακτορικό» στο ουίσκι

Η όλη ιδέα πίσω από το CV Distiller (Χατζηγιάννη Μέξη 7) ήταν να γίνει ένα ωραίο μπαρ. Και έγινε. Και όχι μόνο ωραίο, αλλά ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη με τόσο ενημερωμένη κάβα. Χωρίς υπερβολή, μέτρησα περισσότερες από 400 (!) διαφορετικές ετικέτες ουίσκι από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά του πλανήτη, από Σκοτία και Ιρλανδία μέχρι Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία. Και όπως μου αποκάλυψε ένας εκ των μπάρμεν, το λατρεύουν τόσο που σκοπός τους είναι να ξεπεράσουν τις χίλιες!

Από πού όμως προέκυψε αυτή η λατρεία; Απλώς ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του CV Distiller είναι αρχιτέκτονας (η εξαιρετική διαμόρφωση του χώρου φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του) και συλλέκτης ουίσκι, ο οποίος σκέφτηκε το εξής απλό: Γιατί να έχω τα μπουκάλια στο σπίτι και να μη φτιάξω ένα μαγαζί, όπου θα μπορώ να τα μοιραστώ με κόσμο που θα αγαπάει εξίσου το ποτό; Και για το τέλος, το καλύτερο: Προτιμούν να το σερβίρουν κυριολεκτικά on the rocks, αφού αντί για πάγο, στο ποτήρι βάζουν (κατευθείαν από την κατάψυξη) δύο ηφαιστειογενείς πέτρες σε κύβους, που κάνουν τη δουλειά σωστά. Κρυώνουν το απόσταγμα δίχως να το νερώνουν!

wergw3tw435 5ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

Μεσημεράκι της προηγούμενης Τετάρτης, με τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας να αγγίζει τους 32 βαθμούς. Σε μία από τις εισόδους της Πλάκας (Νίκης 50 Α) μια πινακίδα τραβάει την προσοχή μου. Γράφει Cremino. Αποφασίζω να μπω. «Καλημέρα» μου λέει η συμπαθέστατη γυναίκα πίσω από τον πάγκο. «Τι να σας βάλω; Ορίστε το μενού της ημέρας». Μενού σε παγωτατζίδικο; Κι όμως. Η κυρία Αθανασία (που λέγαμε προηγουμένως) τονίζει ότι εδώ οι γεύσεις αλλάζουν σε καθημερινή βάση. «Ανάλογα με τα φρούτα και τα μπαχάρια που θα βρω το πρωί στη λαϊκή προετοιμάζω και τις γεύσεις. Ολα είναι με δική μου, σπιτική συνταγή αλλά το κρυφό χαρτί είναι τα υλικά, όπως το φρέσκο γάλα που αγοράζω κατευθείαν από Ελληνες παραγωγούς».

wergw3tw435 4Μου βάζει σε κυπελλάκι φιστίκι με κάρδαμο. Ακολουθεί ακόμα ένα, καϊμάκι. Και ένα τελευταίο: γεύση λεμόνι – ούζο και είναι απίστευτο! Της ζητάω να μου εξηγήσει πώς πήρε την απόφαση πριν από περίπου τρία χρόνια να ανοίξει το μαγαζί. «Κακά τα ψέματα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια γειτονιά επί της Αγίας Ζώνης, στην Κυψέλη, και η εικόνα που κουβαλούσα από τα παιδικά μου χρόνια ήταν εκείνες οι υπέροχες γεύσεις από τον παγωτατζή της γειτονιάς.

Οπότε, πίστεψέ με, όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Το να αφήσεις πίσω την επί 19 χρόνια ενασχόλησή σου με το εμπόριο για να φτιάξεις παγωτά θέλει κότσια». Ναι, αλλά έλα που εγώ θέλω να δοκιμάσω και μπίρα – πορτοκάλι. «Κάτσε να σου βάλω στη μεγάλη συσκευασία να το πάρεις σπίτι».

wergw3tw435 3
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σταθερή αξία στα βόρεια προάστια εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, το Αποστακτήριο (πλ. 28ης Οκτωβρίου & Αγ. Αναργύρων 2) έβγαλε και τα τραπέζια για να υποδεχθεί τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων. Το μενού είναι υπερπλήρες, με highlight να αποτελούν τα φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλο στη σούβλα και η φιλεταρισμένη σαρδέλα με ανθό αλατιού. Από κει και πέρα, προτείνω μύδια με φέτα, λιαστό χταπόδι και οπωσδήποτε ψαρονέφρι τυλιχτό (όπως ο γύρος). «Μην ανησυχείτε, είναι μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο» μου είπε ο σερβιτόρος. «Αν θέλετε, ελάτε στην κουζίνα να δείτε». «Μα επιτρέπεται να μπαίνουν οι πελάτες στην κουζίνα;» απόρησα. «Κανένα πρόβλημα. Εδώ είμαστε όλοι μια παρέα!»

Συναρπαστικό new entry
wergw3tw435 2
Αν και το όνομα δεν σε προϊδεάζει για ένα μέρος όπου μπορείς να περάσεις μια συναρπαστική ημέρα και νύχτα, πολλοί λόγοι πίσω από το ήρεμο αυτό όνομα κάνουν το Underdog (Ηρακλειδών 8) να θεωρείται δικαίως η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη νέα άφιξη στην Αθήνα. Στο Underdog έχεις τη δυνατότητα να πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες, μια και εισάγει πράσινο καφέ από φάρμες και καβουρδίζεται μέσα στο Underdog καθημερινά. Στα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού, θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή μνεία στα cocktails που σου προσφέρονται. Μια ευφάνταστη ποικιλία με απίστευτα υλικά και συνδυασμούς αυτών που θα θυμάσαι για πολύ καιρό αφού τα δοκιμάσεις.

O χώρος ακολουθεί και τη νέα τάση παγκοσμίως, που είναι η εξειδίκευση στις μπίρες. Οπότε στο Underdog μπορεί κανείς να βρει μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, που αλλάζουν τακτικά και κάποιες από αυτές τις βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο εδώ. Με έναν από τους ωραιότερους αίθριους χώρους, ο κήπος είναι σίγουρα στους άσους του μαγαζιού. Με το αττικό φως να πλημμυρίζει τον χώρο, μπορεί κανείς να περάσει αμέτρητες ώρες σε έναν από τους αναπαυτικότατους πάγκους, με κορωνίδα όλων το υπέροχο graffiti που κοσμεί τον έναν τοίχο. Σίγουρα το Underdog
είναι ένα project που δύσκολα σε αφήνει χωρίς να του δώσεις την δέουσα σημασία.

ΑΠΟ ΤΟΝ
KΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...