Διπλωματικός όλεθρος για Γερμανία

Διπλωματικό όλεθρο, που απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα την οποία με τόσο κόπο έχτισε η Γερμανία, χαρακτηρίζει τη συμφωνία ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ της χώρας

Διπλωματικό όλεθρο, που απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα την οποία με τόσο κόπο έχτισε η Γερμανία, χαρακτηρίζει τη συμφωνία ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ της χώρας. «Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο η γερμανική κυβέρνηση κατέστρεψε πολλές δεκαετίες διπλωματίας» έγραφε η ηλεκτρονική έκδοση του «Der Spiegel», αναφερόμενο σε λίστα «φρικαλεοτήτων» που είχαν στόχο την «ταπείνωση» της Ελλάδας. Για τη «Suddeutsche Zeitung» πάλι, «Η Μέρκελ κατάφερε να αναβιώσει την εικόνα μιας δυσάρεστης, τσιγκούνας και μικρόψυχης Γερμανίας, η οποία μόλις που άρχιζε να σβήνει».

Την ίδια στιγμή, προτού ακόμη κυκλοφορήσει η ιδέα του προσωρινού Grexit, δύο ηθοποιοί λοιδορούσαν τον γερμανικό εθνικό εγωισμό σε βίντεο με τίτλο «Τα πολύτιμα γερμανικά μας ευρώ», με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Το βίντεο τούς δείχνει να μιλούν τηλεφωνικά για την Ελλάδα με φράσεις-κλισέ και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Εμείς οι Γερμανοί έχουμε μία ιστορική ευκαιρία: να μη συμπεριφερθούμε σαν μ…ες για μία φορά».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ