Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Η… Ζωή πάει στην Επίδαυρο

Ο Γιάννης Μπέζος μεταμορφώνεται στη «σιδηρά κυρία» της Βουλής υποδυόμενος την Πραξαγόρα στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

Από το προεδρείο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου «κατεβαίνει» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου! Μπερδευτήκατε; Και όμως, η ψηλή και γεροδεμένη γυναίκα της φωτογραφίας με τα φαντεζί ρούχα δεν είναι η «σιδηρά κυρία» της Βουλής, αλλά ο Γιάννης Μπέζος.

Με αμφίεση και στιλ που παραπέμπει σε εκείνη -και την αλησμόνητη στιλιστική επιλογή της στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πριν από μερικούς μήνες- θα εμφανιστεί ο Γιάννης Μπέζος για τις ανάγκες της αριστοφανικής κωμωδίας «Εκκλησιάζουσες», η οποία στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο θέατρο της αργολικής γης.

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της δεύτερης καλοκαιρινής παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, υποδύεται τη δυναμική Πραξαγόρα (την καπάτσα γυναίκα που διεκδικεί την εξουσία από τους άνδρες) και γι’ αυτό υιοθέτησε το look Κωνσταντοπούλου, με το περίφημο πολύχρωμο συνολάκι της -για το οποίο έγινε μεγάλος λόγος τον περασμένο Ιανουάριο- να δεσπόζει στη σκηνή.

Το καναρινί παλτό και το φούξια παντελόνι που προκάλεσαν σούσουρο στα πολιτικά -και όχι μόνο- πηγαδάκια έχουν γίνει μάλιστα και τα αγαπημένα ενδυματολογικά items των Ελλήνων κωμικών. 423r234 2Οι τελευταίοι, εμπνεόμενοι από τη φιγούρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έβαλαν στα σόου τους σκετσάκια με πρωταγωνίστρια φυσικά την ίδια! Τόσο ο Τάκης Ζαχαράτος όσο και ο Διονύσης Ζάχος αλλά και ο Μάρκος Σεφερλής (στη νέα του παράσταση, που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στο Δελφινάριο) υποδύονται την πολιτικό που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών μας.

Η πολιτική κωμωδία-σάτιρα, η οποία θα περιοδεύσει σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά έργα του σπουδαίου Ελληνα σατιρικού. Κεντρικό πρόσωπο στις «Εκκλησιάζουσες» είναι η Πραξαγόρα (Γιάννης Μπέζος), μια κατεργάρα Αθηναία η οποία αποφασίζει να αντιδράσει δυναμικά όταν μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό Πόλεμο η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Παρασύροντας και τις υπόλοιπες συμπατριώτισσές της, πηγαίνει κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και ως άλλη… Ζωή Κωνσταντοπούλου διεκδικεί την εξουσία.

Και μπορεί στην προχθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στην πρόεδρο της Βουλής, να είπε ότι «δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν είναι δικτάτορας», η Πραξαγόρα της κωμωδίας όμως τολμά να περάσει ένα ψήφισμα και επιβάλλει (μαζί με τις υπόλοιπες) τις δικές της μεταρρυθμίσεις. Υστερα από λίγο συνειδητοποιεί πως η υλοποίηση του προγράμματός της είναι πέρα ως πέρα ουτοπική. Και εκεί αρχίζουν οι κωμικοτραγικές καταστάσεις… Με σαφείς παραλληλισμούς και αναγωγές στο σήμερα (άλλωστε, η κωμωδία επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες), το έργο μιλάει για τις κακές πολιτικές αποφάσεις, το οικονομικό «ναυάγιο» μιας εμβληματικής πόλης αλλά και τη διεκδίκηση εξουσιών από τις παραγκωνισμένες γυναίκες.

Εκτός από τον Γιάννη Μπέζο, στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Πάνος Βλάχος, Δανάη Σκιάδη, Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Μαγδαληνός. Συμμετέχει ακόμη πολυμελής χορός.

Να σημειωθεί πως το Εθνικό Θέατρο, συμμεριζόμενο τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων, ανακοίνωσε τη διάθεση 11.000 εισιτηρίων (και για τις δύο παραστάσεις στην Επίδαυρο) στην τιμή των 8 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν θέσεις στο άνω διάζωμα. Οι τιμές στη Β ζώνη είναι 20 ευρώ, στην Α ζώνη 40 ευρώ, ενώ τα VIP εισιτήρια κοστίζουν 45 ευρώ.

423r234 1 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...