Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πυροσβέστης με τη βοήθεια του Θεού!

Ο ιερέας του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό Ιωάννης Μητροσύλης σπεύδει πάντα (με τον δικό του εξοπλισμό) να συνδράμει στην κατάσβεση

23tq3rfΗ αυταπάρνηση ενός εθελοντή που με τη μάνικα πάλευε να δαμάσει τις φλόγες προχθές στην περιοχή Ασίνη της Αργολίδας, φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα, γάντια και πυρίμαχο παντελόνι, εντυπωσίασε όσους τον είδαν. Κυρίως, επειδή από πάνω φορούσε ράσα!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο μαχητικός άνδρας είναι ο ιερέας Ιωάννης Μητροσύλης που λειτουργεί στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό, αλλά πάντα ρίχνεται πρώτος στη μάχη, όποτε κινδυνεύει ο τόπος του. Ο 34χρονος κληρικός, που είναι παντρεμένος και πατέρας τρίδυμων αγοριών, ηλικίας τριών ετών, είχε από μικρός ιδιαίτερη αγάπη στην ιεροσύνη, αλλά και στην πυρόσβεση! «Είμαι εθελοντής πυροσβέστης από το 2006. Το 2008 που χειροτονήθηκα, πήρα την ευλογία από τον τότε μητροπολίτη Αργολίδας Ιάκωβο να συνεχίσω να προσφέρω τη βοήθειά μου στην πυρόσβεση. Οταν πέθανε και τον διαδέχθηκε ο Νεκτάριος, ζήτησα πάλι άδεια, την οποία μου έδωσε και έως σήμερα συνεχίζω να βοηθάω να σβήνουν οι φωτιές» λέει στην «Espresso» ο πατέρας Ιωάννης.

Μετατροπή

Μάλιστα, τα τελευταία τρία καλοκαίρια μετατρέπει το δικό του αγροτικό φορτηγάκι σε πυροσβεστικό όχημα με νερό, αντλία και λάστιχο, δηλαδή ό,τι διαθέτει ένα όχημα της Πυροσβεστικής! «Ο,τι κάνω, είναι με δικά μου μέσα προκειμένου να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.

»Ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ημέρες που περνάει η χώρα μας, πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι εθελοντές και ακόμη περισσότερο εμείς οι κληρικοί» υποστηρίζει.

Ομως δεν αποχωρίζεται ποτέ τα ράσα και τον ιερατικό σκούφο: «Αν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Τα μαζεύω στη μέση μου και έχω τα πόδια μου ελεύθερα να ανεβαίνω στα βουνά, να πατώ σε πέτρες και κλαδιά. Κάτω από τα ράσα φοράω το παντελόνι της Πυροσβεστικής, διότι είναι πυρίμαχο αλλά και για να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι είμαι της Πυροσβεστικής!» λέει και αποκαλύπτει ότι στην επικίνδυνη φωτιά στην Ασίνη έφυγε από το σπίτι του στις 14.30 και επέστρεψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...