Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

60.000 € την ημέρα για τον… λόχο της τρόικας

«Χρυσάφι» θα στοιχίσουν η διαμονή, το φαγητό και οι βόλτες των εκπροσώπων των τεσσάρων φορέων για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται στην Αθήνα

Πανάκριβο θα αποδειχτεί για την Ελλάδα το «μάρμαρο» της παρουσίας των τεσσάρων θεσμών στην Αθήνα τα επόμενα τρία χρόνια. Παραμονή, εργασία, μετακινήσεις, προσωπική φύλαξη, διατροφή, ίσως και… διακοπές, περιλαμβάνει το πακέτο της «φιλοξενίας» για τα περίπου 54 στελέχη των τεσσάρων φορέων (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ, ΕΜΣ), που ήδη καταφθάνουν στην Αθήνα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, θα στοιχίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 60.000 ευρώ την ημέρα.

Η διαμονή έχει εξασφαλιστεί σε πολυτελή ξενοδοχεία, καθότι θεωρούνται υψηλόβαθμα στελέχη. Ηδη από χθες το «Χίλτον» έχει μετατραπεί σε φρούριο, καθώς εκεί έχουν κλειστεί τα πρώτα δωμάτια. Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν στο ίδιο ξενοδοχείο θα καταλύσουν και οι τέσσερις επικεφαλής (Κοστέλο, Ρέφερ, Τζαμαρόλι και Βελκουλέσκου). q34wtqw4a 2Υπολογίζεται ότι μόνο η διαμονή των τεχνικών κλιμακίων θα ξεπεράσει τις 28.000 ευρώ/ημέρα, αφού ένα καθωσπρέπει δωμάτιο στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Αθήνας φθάνει στα 500 ευρώ/διανυκτέρευση. Τα ακριβή καταλύματα και οι χώροι εργασίας δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας.

Και ελικόπτερα

Για τη φύλαξη των στελεχών έχει κινητοποιηθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Σώμα 750 αστυνομικών (250 ανά βάρδια, τρεις βάρδιες το 24ωρο) έχει αναλάβει την ασφάλειά τους. Ενα ολόκληρο δίκτυο με στελέχη Αστυνομίας, Τροχαίας, ΜΑΤ, Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ, με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μέσα (ελικόπτερα και οχήματα) επιτηρούν τις κινήσεις των εκλεκτών των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Παράλληλα πλήθος μυστικών αστυνομικών βρίσκεται επί ποδός. Μόνο η μισθοδοσία τους αγγίζει τα 25.000 ευρώ την ημέρα.

Ακόμη 10.000 ευρώ την ημέρα θα στοιχίζουν διατροφή, μετακινήσεις και διάφορες μισθώσεις. Προβλέπονται δύο γεύματα σε καλά εστιατόρια. Για τις μετακινήσεις τους έχει επιστρατευθεί στόλος μεταφορικών μέσων, που απαιτούν καύσιμα και προσωπικό (οδηγούς). Το κόστος των χώρων εργασίας που θα τους παραχωρηθούν (από την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους κρατικούς φορείς στο κέντρο της Αθήνας) βαρύνει το ελληνικό κράτος, ακόμα και αν χρειαστεί να μισθωθούν και ιδιωτικοί χώροι, όπως στην περίπτωση της τρόικας, που είχε νοικιάσει γραφεία σε κτίριο της Πανεπιστημίου.

■■■

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την «Δρασκουλέσκου» και την …παρέα της

Πάνω από εκατό αστυνομικοί απ’ όλες τις υπηρεσίες θα απασχολούνται κατά τις μετακινήσεις του Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ράσμους Ρίφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Νίκολα Τζιαμαρόλι από το ESM και της Ρουμάνας οικονομολόγου Ντέλια Βελκουλέσκου που εκπροσωπεί το ΔΝΤ, την οποία οι Κύπριοι αποκαλούσαν και «Δρακουλέσκου» λόγω του σκληρού και άκαμπτου χαρακτήρα της!

Τα 54 άτομα που έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα ζουν ήδη κάτω από την υψηλή επιτήρηση μιας ειδικής ομάδας αστυνομικών, που ελέγχει όλες τις διαδρομές και τις κινήσεις τους. Μάλιστα, για κάθε ραντεβού τους έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός για ελέγχους στα κτίρια υπουργείων και υπηρεσιών που επισκέπτονται.

Τροχονόμοι βρίσκονται σε κάθε γωνία για να κλείνουν τις παράπλευρες οδούς, ώστε τα κλιμάκια να φτάνουν εγκαίρως στον προορισμό τους, με αποτέλεσμα κάθε μετακίνησή τους να προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στο ξενοδοχείο «Χίλτον» όπου έχουν καταλύσει οι αποστολές η περιοχή θυμίζει… στρατόπεδο! Περιμετρικά του κτιρίου είναι ακροβολισμένοι αστυνομικοί με στολές αλλά και με πολιτικά, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τροχονόμοι προκειμένου να σταματούν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στην περίπτωση που οι θεσμοί ζητήσουν κάποια μετακίνηση, είτε για εργασία είτε ακόμη και για… χαλάρωση! Μάλιστα, έχουν επιστρατευθεί και ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, οι οποίοι είναι ακροβολισμένοι γύρω από το ξενοδοχείο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...