Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Πωλείται «φάντασμα» στη Μάνη

Ενδιαφέρον από Ρώσους, Γερμανούς, Αμερικανούς αλλά και Αραβες επενδυτές για το ξενοδοχείο-φάντασμα της Μάνης

r34rt4qwttr 2Ετοιμο να ξαναζωντανέψει είναι το πάλαι ποτέ στολίδι της ανατολικής Μάνης, το ξενοδοχείο «Λακωνίς», που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν σταρ και μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς showbiz, όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Σοφία Λόρεν και ο Τέλης Σαβάλας.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΞΙΩΤΗ

Το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, που φέρεται ότι είναι διατεθειμένοι να του δώσουν ξανά τη χαμένη αίγλη του. Χτισμένο σε r34rt4qwttrπρονομιακή κατάφυτη έκταση 42 στρεμμάτων, με 100 δωμάτια 31 τετραγωνικών το καθένα, με θέα προς το Αιγαίο και με ιδιωτική παραλία μήκους 300 μέτρων, το ρημαγμένο «Λακωνίς» μοιάζει με «φάντασμα», καθώς έχει αφεθεί στη μοίρα του. Τα τελευταία 13 χρόνια έχει γίνει έρμαιο των καιρικών συνθηκών και των επιτηδείων που λεηλάτησαν τους εσωτερικούς χώρους του!

Η ανέγερση της πολυτελούς για τα δεδομένα της εποχής ξενοδοχειακής μονάδας άρχισε το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1971. Το 1972 ο Αντώνης Φελούρης πήρε στα χέρια του την πρώτη άδεια και το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του, που τερματίστηκε το 2002, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Αναμνήσεις

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ Φελούρης, που είναι και ιδιοκτήτης του τοπικού καναλιού Ελλάδα TV, θυμάται: «Ενας από τους πελάτες που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ήταν ο μεγάλος Αμερικανός κινηματογραφιστής της Columbia Πολ Μαζούρσκι.

»Μάλιστα το 1982 η Columbia νοίκιασε ολόκληρο το ξενοδοχείο για τρεις μήνες προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας “Tempest” με πρωταγωνιστές τον Τζον Κασσαβέτη, τη Σούζαν Σάραντον και την Τζίνα Ρόουλαντς. Εδώ, επίσης, είχαν απολαύσει τις διακοπές τους η Σοφία Λόρεν και ο Τέλης Σαβάλας, που καταγόταν από τη Λακωνία και ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Η Αντζελίνα Τζολί ήταν από τους τελευταίους διάσημους επισκέπτες, αφού ήρθε λίγο προτού κλείσει το ξενοδοχείο».

Οπως λέει, επιχειρηματικοί όμιλοι από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αμερική αλλά και Αραβες έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον. «Εκτιμώ πως η τιμή πώλησης ενδέχεται να ξεπεράσει τα 5.500.000 ευρώ. Επειδή ακούγονται πολλά και πολλοί υποστηρίζουν λανθασμένα ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης είναι μπερδεμένο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως πρόκειται για μια ατομική περιουσία που είναι μόνο στο όνομά μου και κανενός άλλου!

»Υπάρχει μια μικρή τραπεζική εκκρεμότητα ύψους περίπου 200.000 ευρώ, που μπορεί να ρυθμιστεί αμέσως με μια μικρή προκαταβολή του υποψήφιου αγοραστή. Στη συνέχεια ο αγοραστής δεν θα μπλέξει με κανέναν, θα υπογράψει τα συμβόλαια μόνο με εμένα! Η ιδιοκτησία είναι πεντακάθαρη από κάθε άποψη, καθορισμένη μέχρι και τον αιγιαλό με νόμιμες διαδικασίες» διαβεβαιώνει ο κ. Φελούρης.

Εικόνες εγκατάλειψης του θρυλικού «Λακωνίς» στη Μάνη με την απίστευτη θέα: 

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...