Αμερικανοί και Βρετανοί αγοράζουν εξοχικές κατοικίες

«Απόβαση» σε Μύκονο και Σαντορίνη κάνουν Αμερικανοί και Βρετανοί αγοραστές, με στόχο να αγοράσουν… κοψοχρονιά πανάκριβα πολυτελή εξοχικά!

«Απόβαση» σε Μύκονο και Σαντορίνη κάνουν Αμερικανοί και Βρετανοί αγοραστές, με στόχο να αγοράσουν… κοψοχρονιά πανάκριβα πολυτελή εξοχικά! Ο «ούριος άνεμος» της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευνοεί τους αλλοδαπούς υποψήφιους επενδυτές, που σπεύδουν στα δύο νησιά για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Oπως επισημαίνουν έμπειροι μεσίτες, η ζήτηση για ένα σπίτι στην Iμπιζα της Ελλάδας ή για μια κατοικία με θέα το ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας όχι μόνο δεν έχει σημειώσει πτώση, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί σε σημείο φρενίτιδας!

Η υποχώρηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και τη βρετανική στερλίνα έχει καταστήσει την εγχώρια αγορά κατοικίας ιδιαίτερα ελκυστική για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Οι αγοραστές επωφελούνται, αφενός, από την πτώση στην τιμή πώλησης των εξοχικών κατοικιών (αγγίζει κατά μέσο όρο 40%-50% σε σχέση με το 2008) και, αφετέρου, από τη σημαντική ενίσχυση (έως 20%) της αγοραστικής δύναμής τους λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση στα δύο δημοφιλή νησιά αποτελεί εξαίρεση στη γενικότερη κατακρήμνιση της αγοράς ακινήτων στη χώρα μας και «αντίβαρο» στην πτώση των τιμών όσον αφορά τις εξοχικές κατοικίες συνολικά στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας πιστοποιημένων εκτιμητών GEOAXIS, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο οι τιμές πώλησης των εξοχικών κατοικιών στα νησιά των Κυκλάδων μειώθηκαν κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Αν στην έρευνα δεν συμπεριλαμβανόταν η Μύκονος και η Σαντορίνη, η πτώση θα ήταν αισθητά μεγαλύτερη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ