Βρετανός ο πρώτος κρατούμενος που φόρεσε το «βραχιολάκι»

Βρετανός και όχι Ελληνας είναι ο πρώτος κρατούμενος που φόρεσε το γνωστό «βραχιολάκι»…

Βρετανός και όχι Ελληνας είναι ο πρώτος κρατούμενος που φόρεσε το γνωστό «βραχιολάκι», στο πλαίσιο του hi-tech συστήματος κατ’ οίκον περιορισμού, που ξεκίνησε χθες να εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Ο 55χρονος αλλοδαπός είχε συλληφθεί βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης των ελληνικών Αρχών στη Μάλαγα της Ισπανίας την Πρωτομαγιά του 2014, εκδόθηκε στην Ελλάδα και έκτοτε ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ως κρατούμενος των ελληνικών φυλακών για υπόθεση ναρκωτικών υπέβαλε αίτημα στις ελληνικές Αρχές ώστε να υπαχθεί στις διατάξεις του νέου μέτρου κατ’ οίκον κράτησης.

Το αίτημά του έγινε δεκτό και έτσι χθες ο Βρετανός βγήκε από τη φυλακή, φόρεσε στο πόδι του ηλεκτρονικό βραχιολάκι και μεταφέρθηκε στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι. Ο 55χρονος είναι υποχρεωμένος στο εξής να μη μετακινηθεί ούτε βήμα έξω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του.

Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της υποχρέωσης, το ηλεκτρονικό σύστημα θα την καταγράψει και θα τη γνωστοποιήσει στις αστυνομικές Αρχές που θα σπεύσουν να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ξανά στις φυλακές.

Το βραχιολάκι είναι ένα σύστημα γεωεντοπισμού υψηλής ακρίβειας και θεσμοθετήθηκε ως μέτρο αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, καθώς επιτρέπει την αντικατάσταση της κράτησης στη φυλακή από αυστηρά ελεγχόμενη κατ’ οίκον κράτηση.

Κάθε κίνηση του κρατουμένου που το φορά ελέγχεται ηλεκτρονικά και αποτυπώνεται σε χάρτη που λειτουργεί σε ειδικό κέντρο ελέγχου, ενώ για κάθε παραβίαση του μέτρου ενημερώνεται άμεσα η Αστυνομία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ