Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Ταμειακή μόνο για μόστρα στην Κνωσό

«Πάρτι» φοροδιαφυγής και στον αρχαιολογικό χώρο, με υπαλλήλους να μην κόβουν ούτε μία απόδειξη στο κατάστημα με είδη δώρων

Ξεπέρασε κάθε όριο το όργιο φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι ράμπο του ΣΔΟΕ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού! Οι ελεγκτές έμειναν εμβρόντητοι όταν ανακάλυψαν πως θύτης και θύμα έχουν κοινό… παρονομαστή ή -πιο απλά- πως το κράτος κλέβει το κράτος!

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στον παγκοσμίως φημισμένο αρχαιολογικό χώρο αποκάλυψε όχι μόνο το μπάχαλο που επικρατεί, αλλά και το «πάρτι» της παρανομίας που έχει στηθεί στους κόλπους του ίδιου του κράτους, που φτάνει σε σημείο να κλέβει τον εαυτό του!

Κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών πήγε incognito στην Κνωσό, έπειτα από καταγγελίες τουριστών ότι οι υπάλληλοι στο κατάστημα με είδη δώρων που λειτουργεί μέσα στον αρχαιολογικό χώρο δεν έκοβαν αποδείξεις. Η «έφοδος» οδήγησε στην τραγελαφική διαπίστωση πως το υπουργείο Πολιτισμού… φοροδιαφεύγει κλέβοντας την Εφορία, καθώς το κατάστημα ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου!

Παριστάνοντας τους τουρίστες και παρακολουθώντας επί ώρες τις «πρακτικές» των οκτώ υπαλλήλων που εργάζονταν στο κατάστημα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ιδίοις όμμασιν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν έκοψαν ούτε μία απόδειξη!

Δικαιολογίες

Οταν μάλιστα αποκάλυψαν την ιδιότητά τους στους υπάλληλους, εκείνοι αρχικά δικαιολογήθηκαν πως δεν… προλαβαίνουν να κόψουν αποδείξεις λόγω φόρτου εργασίας! Μετά υποστήριξαν ότι έχουν «εντολές άνωθεν» και τελικά πως η ταμειακή μηχανή είχε… χαλάσει.

Η υπόθεση μπορεί να φαίνεται για γέλια και για κλάματα, όμως το γαϊτανάκι της παρανομίας είχε και συνέχεια: οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως η «χαλασμένη» ταμειακή λειτουργούσε κανονικά, αλλά όταν επιχείρησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία της μέσω του TAXIS, ανακάλυψαν ότι δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία! Αφού καταλόγισαν 534 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων σε μία μόλις ημέρα, οι ράμπο διαπίστωσαν πως αποδείξεις δεν εξέδιδαν ούτε καν οι δύο… αυτόματοι πωλητές αναμνηστικών στην είσοδο του μουσείου! Μάλιστα, παρά τις ερωτήσεις τους προς τους υπευθύνους του αρχαιολογικού χώρου, δεν κατάφεραν να μάθουν σε ποιον ανήκουν τα μηχανήματα, καθώς η απάντηση ήταν ότι «τα έχει κάποιος Αθηναίος»!

Το «αλαλούμ» στον κρατικό μηχανισμό και (εν προκειμένω) στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο σε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ, δεν περιορίζεται στην περίπτωση της Κνωσού… Οπως διαπιστώθηκε, δηλωμένες στην Εφορία ταμειακές μηχανές διαθέτουν μόνο δύο αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη την Ελλάδα! Εξίσου συνταρακτική είναι και η αποκάλυψη ότι οι εισπράξεις από τις πωλήσεις στα καταστήματα των αρχαιολογικών χώρων αποστέλλονται μεν στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, χωρίς όμως επίσημα παραστατικά!

Συνεπώς η ακρίβεια των συναλλαγών βασίζεται στην… τιμιότητα των υπαλλήλων. «Με την έρευνα αυτή το ΣΔΟΕ μάς βοηθά στη δουλειά μας, για να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα. Η υπόθεση, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εμείς, ως Ταμείο και υπουργείο, θα πράξουμε όσα πρέπει σε ό,τι αφορά τις ευθύνες αυτών που εμπλέκονται» δήλωσε η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Ασπασία Λούβη – Κίζη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...