Ερημίτης golden boy

Ο Αντζελο Βάλκενμπουργκ παράτησε καλή δουλειά και οικογένεια για να ζήσει σε δάσος της Σλοβενίας

Είχε αυτό που λέμε «καλή ζωή», αφού είχε δουλειά, σύζυγο και ένα ωραίο σπίτι. Κι όμως, ο Αντζελο Βάλκενμπουργκ ξαφνικά παράτησε τα πάντα για να ζήσει στην άγρια φύση. Ηταν τότε που άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η «ιδανική» ζωή του δεν τον γέμιζε πλέον.

q34tywq35tg45gΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Η ανατροπή ήρθε αφότου ο 31χρονος Βέλγος έγινε τακτικός επισκέπτης μαθημάτων επιβίωσης στη φύση. Ακολούθησε μια αποστολή τριών εβδομάδων σε δάσος της βόρειας Σλοβενίας. Τότε συνειδητοποίησε ότι το πάθος της ζωής στη φύση δεν μπορούσε να συνδυαστεί με επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Λίγο καιρό αργότερα ο γάμος του διαλύθηκε, πέρασε περίοδο κατάθλιψης και είχε μερικές αναποδιές στη δουλειά του ως στέλεχος επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να πάψει να είναι golden boy. Ετσι αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα και να επιστρέψει στο δάσος.

Πούλησε το σπίτι, χαιρέτησε την πρώην σύζυγό του, στην οποία άφησε έναν από τους δύο σκύλους τους, και γύρισε στη Σλοβενία, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Σήμερα ζει παρέα με τον ποιμενικό σκύλο του σε μια αυτοσχέδια καλύβα από ξύλα και κλαδιά, τρέφεται με φρούτα του δάσους, τσουκνίδες και βατράχια. Αν πάλι επιθυμήσει να φάει κρέας, επειδή απαγορεύεται το κυνήγι χωρίς άδεια, μπορεί να το προμηθευτεί από κοντινό χωριό.

Τα μόνα που συνδέουν τον νεαρό φυσιολάτρη με την παλιά ζωή του είναι το αυτοκίνητο που έχει φέρει από το Βέλγιο, το οποίο αφήνει στην έξοδο του δάσους και το χρησιμοποιεί μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά κι ένα smartphone που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Το μπλογκ

Οπως εξηγεί ο Βάλκενμπουργκ, η τεχνολογία χρειάζεται μόνο για να ενημερώνει το μπλογκ του Becomingwildman, μέσα από το οποίο διδάσκει δεξιότητες επιβίωσης και δημοσιεύει φωτογραφίες για όσα χρειάζονται για να ζήσει κάποιος στην «άγρια φύση».

«Πρόκειται για ένα ταξίδι στην αυτοδυναμία. Ταξιδεύω για να μαθαίνω και να εξασκώ δεξιότητες του παρελθόντος. Με τη γνώση της επιβίωσης στη φύση αναζητώ το απλό νόημα μιας περιπετειώδους ζωής.

»Παρακολουθήστε τις ιστορίες και τα έργα μου έχοντας παρέα τη Λάνα, τον σκύλο μου. Η διεύθυνσή μας προς το παρόν είναι Δάσος στη Σλοβενία, όπου βρίσκομαι από τις 15 Μαΐου του 2015. Καθώς αναζητούμε το επόμενο άγριο μέρος που θα εξερευνήσουμε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να ανταλλάξουμε ιδέες και δυνατότητες» γράφει στους θαυμαστές του ο σύγχρονος «Ροβινσώνας».


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ