Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κόκκινο φανάρι για τον Ατρόμητο!

ΜΕ ΦΕΝΕΡ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΜΕ ΓΚΑΜΠΑΛΑ Ο ΠΑΟ, ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ O ΠΑΟΚ

Τα μεσοβδόμαδα συναισθήματα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο από τις εξελίξεις στους αγώνες τους με Κλαμπ Μπριζ και ΑΪΚ Στοκχόλμης αντίστοιχα αντιστράφηκαν ελαφρώς χθες στη Νιόν, όπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΠΟ ΤΟΝ
Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

r3q4trf 2Οι «πράσινοι», που μελαγχόλησαν από τον αποκλεισμό από τους Βέλγους και έμειναν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ (με «υποβιβασμό» στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση), υποδέχτηκαν με χαμόγελα το άκουσμα της Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Ενας αντίπαλος που σαφώς δεν προκαλεί -θεωρητικά- μεγάλες ανησυχίες για την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους. Οι «πράσινοι» αισθάνονται αισιόδοξοι, όπως πάντως θα ήταν ακόμη κι αν κληρώνονταν με μία από τις Ελσίνκι (Φινλανδία), Τουν (Ελβετία), Αστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία), Μίντιλαντ (Δανία), Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία), που ήταν οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοί τους.

Από την άλλη, οι πανηγυρισμοί στο Περιστέρι για τις δύο νίκες επί της σουηδικής ομάδας μετριάστηκαν, καθώς στον δρόμο του Ατρομήτου βρέθηκε η δυσκολότερη από τους πιθανούς αντιπάλους. Η ελληνική ομάδα θα συναντήσει το «μεγαθήριο» της Φενέρμπαχτσε, του μέχρι πρότινος προπονητή του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα, αλλά και των δύο νέων στην ομάδα της Τουρκίας πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Νάνι!

Εντός τα πρώτα ματς

r3q4trf 3«Ούτε κρύο ούτε ζέστη» στον ΠΑΟΚ, που κληρώθηκε με την Μπρόντμπι από τη Δανία, ενώ και οι τρεις ελληνικές ομάδες θα δώσουν τα πρώτα ματς των πλέι οφ σε Λεωφόρο, Περιστέρι και Τούμπα, στις 20 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν σε Αζερμπαϊτζάν, Κωνσταντινούπολη και Δανία, μία εβδομάδα αργότερα.

Κοινό στοιχείο των αντιπάλων του «τριφυλλιού» και του «Δικεφάλου» είναι πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισαν ομάδες από την Κύπρο. Η Γκαμπάλα, την οποία θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι», άφησε εκτός τον Απόλλωνα Λεμεσού, αποσπώντας 1-1 στην Κύπρο και νικώντας 1-0 στην προχθεσινή ρεβάνς. Στους πρώτους δύο προκριματικούς γύρους, η Γκαμπάλα υπέταξε τις Ντιναμό Τιφλίδας και Τσουκαρίτσκι, με δύο εντός έδρας νίκες με σκορ 2-0, και παρά τις εκτός έδρας ήττες της με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα. Η Μπρόντμπι, που αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο του ΠΑΟΚ για τους ομίλους, ανέτρεψε τα δεδομένα στη Λευκωσία, αφού, παρά το εντός έδρας 0-0 με την Ομόνοια, προκρίθηκε με δεύτερη ισοπαλία αλλά και με τον κανονισμό τού εκτός έδρας γκολ, αφού απέσπασε 2-2 στην Κύπρο και συνεχίζει. Η ομάδα από τη Δανία απέκλεισε στον 1ο προκριματικό γύρο τη Γιουβένες από το Σαν Μαρίνο με το εντυπωσιακό 9-0 στην έδρα της και νίκη 2-0 εκτός έδρας, ενώ στον 2ο γύρο δυσκολεύτηκε, νικώντας 1-0 στη Βουλγαρία την Μπερόε, αλλά μένοντας στο 0-0 στη Σκανδιναβία. Οι Δανοί, μάλιστα, δεν έχουν αρχίσει καλά τη σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας τους, μετρώντας 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο πιο ισχυρός!

Το δυσκολότερο, αλλά συνάμα πιο «λαμπερό» έργο, θα έχει ο Ατρόμητος, που είχε πιθανούς αντιπάλους τις Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπορντό (Γαλλία), Λεχ Πόζναν (Πολωνία), Σλόβαν Λίμπερετς (Σλοβακία), αλλά του έτυχε ο πιο ισχυρός. Η ομάδα του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα τη Φενέρμπαχτσε, η οποία δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» τις «ηχηρές» μεταγραφές της με πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τουρκική ομάδα ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Και, όπως ο Παναθηναϊκός, «υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο, πάντως, βάσει ρόστερ, προφανώς έχει μεγάλες βλέψεις. Η «Φενέρ» έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς, μετά το 0-0 στην Πόλη με τους Ουκρανούς, διαλύθηκε με 3-0 στο Ντόνετσκ, όπου ο κόουτς Βίτορ Περέιρα θύμισε τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα που έδειξε και στους λίγους μήνες θητείας του στον Ολυμπιακό, και αποβλήθηκε. Τα ονόματα και τα χρήματα που δαπάνησε φέτος η Φενέρμπαχτσε προκαλούν «ζαλάδα», παρά το γεγονός ότι, για τα δεδομένα της αγοράς, μάλλον σπατάλησε τον… μισό κουμπαρά για τους Φαν Πέρσι και Νάνι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πρώτος κόστισε 6.500.000 ευρώ και ο δεύτερος άλλα 5.000.000, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η «Φενέρ» πλήρωσε περισσότερα στη Σάο Πάολο και στη Λιλ, με 8.000.000 και 7.650.000, για τους Σόουζα και Σίμον Κιερ αντίστοιχα! Οι Τούρκοι έδωσαν 2.500.000 στην Ατλέτικο Παραναένσε για τον Φερναντάο (ήταν δανεικός στην Μπούρσασπορ) και 1.700.000 για τον Εζμπαϊρακλί της Μπούρσασπορ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...