Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

«Εκοψαν» εισιτή-ΡΙΟ στις καρδιές μας!

ΤΡΟΜΕΡΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πήραν όλη την Ελλάδα στους ώμους τους και την έστειλαν στα ουράνια! Μάγεψαν με το παιχνίδι τους, θαυμάστηκαν για τις αντοχές τους. Η θέλησή τους αδάμαστη. Πραγματικά παλικάρια, με ψυχή χιλίων λεόντων, και μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΛΕΚΟΓΛΟΥ

O,τι και να πει κανείς για την Εθνική πόλο, λίγο είναι! Μια ομάδα που πέρασε μέσα από χίλια κύματα μέχρι να φτάσει σε αυτό τον άθλο της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (και το οποίο θα μπορούσε να 4erq3w4rt 2έχει άλλο χρώμα, αν είχε περάσει στον μεγάλο τελικό, κάτι που ήταν μέσα στις δυνατότητές της), επικρατώντας της Ιταλίας (στη διαδικασία των πέναλτι) με 11-9 (7-7).

«Διψασμένοι»

«Ημασταν διψασμένοι για διάκριση και το αποδείξαμε. Είναι διπλή η επιτυχία για εμάς, καθώς κατακτήσαμε και το μετάλλιο και προκριθήκαμε στο Ρίο. Ο Θεός ήταν μαζί μας σε αυτό το τουρνουά μέχρι το τέλος. Μπράβο στα παιδιά. Ο άξιος, αυτός που δουλεύει, στο τέλος ανταμείβεται» δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος, η βουτιά του οποίου στην πισίνα λίγο μετά το τέλος του μεγάλου σαββατιάτικου αγώνα με τους Ιταλούς έγινε ήδη χαϊλάιτ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ανέλαβε την Εθνική ως υπηρεσιακός, και έχοντας να αντιμετωπίσει την άγρια κόντρα μεταξύ παικτών (Χρήστος Αφρουδάκης) και Ομοσπονδίας, δούλεψε πολύ με αυτή την ομάδα, που γινόταν καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, ενώ είναι σημαντικό ότι δεν γνώρισε την ήττα σε κανένα ματς 4erq3w4rt 1(στην κανονική του διάρκεια)! «Οταν κατακτάς ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, γεμίζεις με περηφάνια όλους τους Ελληνες. Είναι σημαντικό για το άθλημα ότι πολύς κόσμος παρακολούθησε πόλο. Κάθε μέρα που πλησιάζαμε προς τον στόχο είχαμε συμπαράσταση από πολλούς ανθρώπους, και μας έλεγαν πως ό,τι κι αν συμβεί θα είναι περήφανοι για εμάς» πρόσθεσε ο Βλάχος.

«Εβαλα τα δυνατά μου. Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά, και όχι μόνο, για τη διαδικασία. Δεν γινόταν να χάσουμε. Το χάλκινο μετάλλιο είναι καλό, αλλά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μάς έφερε τεράστια χαρά.

»Την ίδια χαρά ελπίζω να δώσαμε και εμείς στους Ελληνες σε όλο τον πλανήτη» δήλωσε ο Κώστας Φλέγκας, ο τερματοφύλακας φύλακας-άγγελος της Εθνικής, στην τρελή πορεία της προς την κορυφή, ενώ ο Κώστας Μουρίκης επεσήμανε: «Τα παλιότερα παιδιά μεταλαμπαδεύουν τις αρχές και τα “πιστεύω” τους και στους νεότερους. Αυτή η ομάδα δεν φτιάχτηκε τώρα, έχει 10 συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κι αυτό δείχνει ότι η νοοτροπία της περνάει επιτυχώς από τη μια γενιά στην άλλη».

Το δεύτερο

Να σημειωθεί ότι το χάλκινο του Καζάν είναι το δεύτερο (μετά το Μόντρεαλ, το 2005) μετάλλιο στην ιστορία της Εθνικής σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το ελληνικό πόλο συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανελλιπώς από το 1980! 

Η Σερβία έκανε… περίπατο στον τελικό με αντίπαλο την Κροατία, την οποία κατατρόπωσε με 11-4! Θυμίζουμε ότι η Κροατία είχε αποκλείσει την Εθνική μας στη διαδικασία των πέναλτι. 

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής κολύμβησης στο Καζάν, όπου η ομάδα στα 4×100 μεικτής (Δράκου, Σαρακατσάνη, Ντουντουνάκη, Γιαρένη) μπορεί μεν να κατετάγη στη 17η θέση, ωστόσο σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (το 7ο στο Παγκόσμιο) με 4.04.29. Εκτός τελικού έμεινε η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4×100 μεικτής (με 3.37.86 κατέλαβε τη 14η θέση).

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...